نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

اگر میگرن دارید به این غذاها لب نزنید

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
اگر میگرن دارید به این غذاها لب نزنید

بهداشت نيوز/  سيد ضياءالدين مظهري افزود:‌ مواد غذايي مانند خرماي تازه، مرکبات، آناناس، آبميوه، شکلات و بسياري از فرآورده‌هاي شير و لبنيات و پنيرها و غذاهاي دودي، انجير، فندق و بادام زميني و  مواد حاوي کافئين از جمله قهوه، چاي و انواع کوکاکولا را براي پيشگيري از سردردهاي ميگرني بايد کمتر مصرف کرد.
بر اساس آمارهاي وزارت بهداشت، حدود ۱۰ درصد مردان و ۲۰ درصد زنان ايراني مبتلا به سردردهاي ميگرني هستند و  تقريبا ۱۰ميليون ايراني فقط به سردرد ميگرني و تعداد بيشتري از اين عدد به سردردهاي تنشي مبتلا هستند، يک و نيم ميليون نفر در ايران سردرد مزمن دارند به اين معني که بيش از نيمي از روزهاي يک ماه دچار سردرد مي شوند.

وي اظهار داشت:‌ مصرف مواد غذايي حاوي نيترات و نيتريت، انواع کالباس و سوسيس و غذاهاي حاوي اين فرآورده‌ها مثل ساندويچ، پيتزا، هات‌داگ و برگرها ممنوع است و با حذف و يا جايگزيني آنها با مواد غذايي ديگر، اثر تحريکي و تشديد سردردهاي ميگرني  را از خود دور کرده و به مدت ۲ هفته اين پرهيز را ادامه بدهيد.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: اثر بعضي از غذاهاي غذايي مصرفي فورا ظاهر نمي‌شود و گاهي ۲۴ ساعت بعد از مصرف يا ديرتر، تاثيرگذاري مواد مي‌تواند اثرات آن بروز کرده و مشاهده شود.

مواد غذايي و مکمل‌هاي مفيد براي پيشگيري از سردردها
به گفته مظهري، روغن‌هاي اشباع شده حيواني و گياهي را محدود و حذف کرده و به جاي آن از روغن‌هاي مايع حاوي اسيدهاي چرب اشباع نشده استفاده کنيد، زنجبيل تازه يا خشک و پودر شده را در آب حل کرده و چهار بار در روز به محض بروز اولين علائم آغاز ميگرن يا سردرد مصرف کنيد.

وي افزود: زنجبيل عملکرد مفيدي را در سيستم‌هاي مختلف بدن انجام داده و به تعديل و تسکين عوارض بيماري در افرادي که پيوسته دچار ميگرن مي‌شوند، تاثيرگذار است.
مظهري در ادامه با بيان اينکه  بسياري از مردم به جاي استفاده از پروتئين ها، املاح و ۵۰ ريز مغذي که بدن به آن ها احتياج دارد، غذاهاي آماده استفاده مي کنند، گفت: غذاهايي مانند فست فود ها، شيريني ها و غذاهاي چرب چربي خون را افزايش داده و بيماري هاي قلبي عروقي را شيوع مي دهد و فاقد مواد مغذي هستند.

اين استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران تصريح کرد: هرم سلامت غذايي مردم از حد مجاز خارج شده و افراد بيشتر به گرسنگي ظاهريشان توجه دارند و به گرسنگي سلولي خود پاسخ نمي دهند،  تغذيه نامناسب موجب تغيير در خلق و خوي افراد مي شود و باعث افسردگي مي شود و  مصرف متعادل سبزي ها، ميوه ها و موادغذايي با ارزش نيز مي تواند مفيد باشد.
مظهري خاطرنشان کرد: غذاي مصرفي بايد سالم، متعادل و متنوع باشد،  مردم بايد از پرخوري پرهيز کنند. با عجله غذا نخوردند، با آرامش غذا را بجوند و اگر به حفظ سلامت خودشان علاقه مند هستند از پرخوري و خوردن تنقلات خودداري کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره