

آنا/يک متخصص تغذيه در مورد درمان کبد چرب به روش تغذيه توضيحاتي ارائه داد.علي ميلاني در مورد روش درمان بيماري کبد چرب با تغذيه اظهار کرد: بيماري کبد چرب غيرالکلي يک بيماري رايج است که متأسفانه در ظاهر افراد مشخص نيست در حالي که چربي بالاي کبد مانند هپاتيت سبب تغيير رنگ چشمها ميشود و تنها با انجام آزمايش تشخيص آن امکانپذير است.
وي افزود: بروز بيماري کبد چرب در بعضي از افراد ميتواند همراه با سرگيجه و ناراحتي گوارشي باشد اما در بيشتر مواقع مانند بيماري ديابت ميتواند به صورت پنهان باشد و خطرات آن همچنان برقرار باقي بماند.
اين متخصص تغذيه با تأکيد بر نقش کبد بهعنوان يکي از اعضاي اصلي بدن بيان کرد: ويتامينهاي محلول در چربي، اسيدهاي چرب و به طور کلي هر مواد مغذي حاصل از مواد غذايي ما توسط کبد ذخيره ميشوند براي مثال کبد ورزشکاران گليکوژل مورد نياز آنها را تأمين ميکند و يا در زمان روزهداري در طول ساعاتي که روزه هستيم، بدن از طريق گلوکز حاصل از کارکرد کبد سوخت و ساز مورد نياز خود را تأمين ميکند؛ بنابراين اگر عملکرد کبد درست نباشد فرد ضعيف ميشود.
ميلاني ادامه داد: در صورت مصرف کربوهيدرات کبد که مسئوليت ذخيره مواد را برعهده دارد کربوهيدرات را ذخيره ميکند به اين ترتيب چربي افزايش مييابد در چنين مواقعي کبد شبيه به پلاستيک شده و شروع به خفه شدن ميکند که در اصطلاح پزشکي به آن سيروز کبدي گفته ميشود، متأسفانه در بيماراني که در موارد حاد ابتلاء به کبد چرب هستند، کبد برگشتناپذير است و منجر به مرگ ميشود.
وي تأکيد کرد: کاهش مصرف غذاهاي فوري، ارزان و پرچرب، فستفودهايي که در روغنهاي اکسيدشده تهيه ميشوند همچنين نانها و برنجي که با آرد سفيد تهيه شدهاند؛ ميوهها، لبنيات، سبزيجات و غلات سبوسدار در کنار افزايش مصرف نانهاي سبوسدار مانند نان جو، برنج قهوهاي (در صورت مصرف از برنج سفيد آن را به يک تا دو بار در هفته آن هم به صورت دمکرده محدود کنيد) نقش بسيار مهمي در بروز کبد چرب دارد.
اين متخصص تغذيه گفت: کلهپاچه بهعنوان يکي از غذاهاي بسيار مضر براي کبد است، چرا که کبد مسئوليت ذخيره مواد مغذي را دارد، از آنجايي که کله پاچه از تري گليسيريد بالايي برخوردار است ميتواند چربي کبد را بالا ببرد. همچنين برخلاف تصور عموم مبني بر مصرف گوشت، مرغ و ماهي، بايد گفت در صورت زيادهروي در مصرف هريک از اين فرآوردهها پروتئين و چربي فراواني به کبد ميرسد همچنين ميزان اسيد اوريک در بدن بالا رفته که ميتواند در مفاصل رسوب و عملکرد کليه را نيز کاهش دهد.
ميلاني در پايان بيان کرد: مصرف سبزيجات پخته و خام (مانند ريواس، کلم، کرفس، هويج، شلغم، لبو، سبزي خوردن، گوجه، کاهو، خيار)، ميوهها (مانند انار به همراه دانه و ورقههاي نازک آن و پرتقال به همراه پوست سفيد نازک آن)، شير و لبنيات کم چرب (مثل کاهش مصرف شيرينيهايي مانند عسل، مربا، شيريني، نوشابه، نوشيدنيهاي شيرين) و خواب و فعاليت مناسب تا حد زيادي از بروز کبد چرب جلوگيري ميکند.