
انواع لکههای پوستی و راههای درمان

ايسنا/ متخصص پوست و مو در چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه لکههاي پوستي عموما به چند گروه تقسيم ميشود، گفت: معمولا ايجاد لک بر روي پوستهاي خيلي روشن شايعتر است و درمانهاي مختلفي براي آن پيشنهاد ميشود.
کورش احمدپور در خصوص عوامل شکلگيري لکههاي پوستي، اظهار کرد: لکههاي پوستي عموما به چند گروه تقسيم ميشوند که نوع شايع آن ناشي از تغييرات هورموني در بدن و بيشتر در زمان بارداري است و اصطلاحا لک حاملگي ناميده ميشود.
اين پزشک متخصص پوست و مو افزود: لکهاي حاملگي عمدتا در دوران بارداري بر روي پوست ظاهر ميشود، اما امکان دارد تغييرات هورموني در افراد غيرباردار نيز رخ دهد و موجب ايجاد لک بر روي پوست آنها شود.
وي در ادامه با اشاره به اينکه ايجاد لک بر روي پوست ممکن است بهعلت تابش شديد نور آفتاب رخ دهد، بيان کرد: معمولا ايجاد لک بر روي پوستهاي خيلي روشن و چشمهاي روشن شايعتر است، پوستهاي تيره در برابر نور آفتاب مقاومتر هستند.
احمدپور در خصوص راههاي درماني براي لکههاي پوستي، گفت: درمانهاي شيمايي مانند محلول، ضدآفتاب و کرمهاي ضدلک براي افراد دچار اين عارضه پيشنهاد ميشود، اگر فرد به درمان شيميايي پاسخ ندهد در موارد پيشرفته، درمانهاي ليرزي نيز مورد استفاده قرار ميگيرد، تمامي افراد در طول دوره درمان لکههاي پوستي با از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب پرهيز و از ضدآفتاب استفاده کنند.
اين پزشک متخصص پوست و مو ادامه داد: برخي لکههاي پوستي ناشي از تابش شديد نور آفتاب امکان دارد به سرعت پيشرفت و تبديل به ضايعات پوستي بدخيم شوند، معمولا افرادي که در معرض تابش نور آفتاب به مدت طولاني قرار دارند به اين عارضه دچار ميشوند و معمولا در سنين بالا رخ ميدهد.
وي بيان کرد: در عارضههاي پوستي بدخيم بايد در گام اول از لکههاي پوستي نمونهبرداري و سپس مراحل درماني اختصاصي پيگيري شود، برخي از اين ضايعات پوستي کشنده نيز هستند، اما عمدتا لکههاي پوستي درمان خود را دارند و جاي هيچگونه نگراني نيست.
احمدپور با تاکيد بر اينکه مصرف موادغذايي با طبع سرد تاثيري در شکلگيري لکههاي پوستي معروف به "لک و پيسي" ندارد، يادآور شد: اين مسائل تصورات عاميانه است و پايه علمي ندارد، "لک و پيسي" بهعلت از بين رفتن رنگدانههاي طبيعي پوست ايجاد ميشود و دليل آن نامشخص بوده و پايههاي سيستم ايمني در آن دخيل است.