بالا رفتن نبض در زمان تصادفات، شایع ترین علامت خونریزی داخلی است

طبنا نيوز/ يک متخصص جراحي عمومي گفت: در خونريزي هاي داخلي اول نبض بالا مي رود و بعد فشار بيمار پايين مي آيد به همين دليل نبض بسيار حائز اهميت است.
دکتر وحيد حميدي متخصص جراحي عمومي با اشاره علت پارگي طحال در پي تصادفات اظهار داشت: کساني که تصادف مي کنند درصد خيلي بالايي از آنها دچار مشکلات جدي نمي شوند.
وي افزود: اما در آنهايي که دچار مشکل مي شوند و پزشک مجبور به عمل جراحي در ناحيه شکم مي شود، معمولا پارگي مي تواند به علت پارگي روده باشد.
اين پزشک متخصص جراحي عمومي عنوان کرد: در خونريزي هاي ناشي از تصادفات، شايع ترين عضو اول طحال و بعد کبد است. اگر در تصادفات به بدن ضربه يا تروما (ضربه بدون چاقو) وارد شود به طور مثال ماشين يا دوچرخه به شکم شخصي برخورد کند، اگر هيچ عضوي هم پاره نشده باشد حتما در تقسيم بندي بايد به آسيب به طحال، روده ، کبد و کليه توجه کرد.
برداشتن طحال پاره
دکتر حميدي در پاسخ به اين سوال که آيا مريض هايي که طحال آنها در پي تصادفات برداشته مي شود مي توانند بدون مشکل به زندگي خود ادامه دهند يا خير، گفت: بله مي توانند. معمولا ما سعي مي کنيم طحال افراد زير 18 سال را بر نداريم؛ اما گاهي مجبوريم قسمتي از طحالي که آسيب ديده را برداريم و قسمت سالم را بدوزيم.
وي ادامه داد: اين کار بسيار سخت است اما براي افراد زير 18 سال اين بهترين اقدامي است که مي توانيم انجام دهيم چراکه طحال در افراد زير 18 سال به سيستم ايمني بدن کمک مي کند به همين دليل بهتر است که کامل برداشته نشود. اگر آسيب به طحال جدي باشد و کوچکترين خطري بيمار را تهديد کند، مريض در هر سني که باشد مجبور به برداشتن طحال هستيم.
اين پزشک متخصص جراحي عمومي اظهار کرد: فرد بالاي 18 سال در صورتي که طحال هم نداشته باشد براي او هيچ اتفاقي رخ نمي دهد و مي توانند به راحتي به زندگي خود ادامه دهد.
علائم پاره شدن طحال
دکتر حميدي با اشاره به علائم پاره شدن طحال بيان داشت: آنچه که خيلي اصرار داريم همه مردم در مورد آن اطلاعات داشته باشند اين است که در زمان تصادفات حتما نبض بيمار را بگيريد.
وي تاکيد کرد: اگر مصدوم در موقع تصادف، مطرح کرد که دلم درد مي کند حتما نبض بيمار را يک دقيقه بگيريد؛ اگر نبض 100 يا بالاي 100 بود حتماً مريض مشکل پيدا کرده است. بعد از گرفتن نبض حتما مردم بايد با اورژانس تماس بگيرند تا اورژانس بلافاصله خود را به محل حادثه برساند.
اين پزشک متخصص جراحي عمومي توضيح داد: در خونريزي هاي داخلي اول نبض بالا مي رود و بعد فشار بيمار پايين مي آيد به همين دليل نبض بسيار حائز اهميت است.