مهمترین و قدرتمندترین عادتهایی که مانع از آلزایمر میشود

ايرنا/آلزايمر ششمين علت مرگ در کشورهاي جهان است. جامعه پزشکي اغلب تاکيد مي کند که پيشرفت آلزايمر با داروها و درمان هاي جديد در حال کاهش است اما هنوز اين آگاهي به اندازه کافي وجود ندارد که مي توان با تغيير سبک زندگي اصلا به اين بيماري مبتلا نشد و يا روند پيشرفت آن را بسيار محدود کرد.
آلزايمر شايع ترين شکل از زوال عقل است و علائم اوليه آن با از دست دادن حافظه و تاثير در عملکرد روزمره خود را نشان مي دهد. ثابت شده که دنبال کردن ۹ عادت موثر از همين امروز، مي تواند خطر ابتلا به آلزايمر را در سنين بالا تا حد زيادي کاهش دهد:
سيگار نکشيد
مطالعات نشان داده که سيگار کشيدن با دو برابر شدن خطر ابتلا به زوال عقل و بيماري آلزايمر همراه است. سيگار کشيدن به استرس اکسيداتيو و التهاب کمک کرده و تاثير مستقيم روي مغز مي گذارد. از همين حالا سيگار را ترک کنيد چون ثابت شده خطر ابتلا به آلزايمر در سيگاري هاي سابق بسيار کمتر از حد تصور است.
فعال باشيد
فعال ماندن از نظر جسمي يکي از روش هاي موثر براي محافظت در برابر آلزايمر است. کساني که حداقل سه بار در هفته به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقيقه ورزش مي کنند، احتمال ابتلا به آلزايمر را در خود به حداقل مي رسانند. ورزش باعث افزايش اکسيژن و مواد مغذي در مغز مي شود و به جلوگيري از عوامل خطر از جمله ديابت، فشار خون بالا و موارد ديگر نيز کمک مي کند.
در اجتماع فعال باشيد
به گفته محققان آمريکايي، در کساني که اغلب وقت خود را با ديگران صرف مي کنند، خطر ابتلا به آلزايمر ۷۰ درصد کاهش مي يابد. ثابت شده که انزواي بيش از حد مي تواند به مغز آسيب برساند.
الکل ننوشيد
نوشيدن الکل آسيب هاي مغزي مرتبط با الکل را به همراه دارد و منجر به سندرم ورنيکه کورساکوف (نقص در حافظه کوتاه مدت)، مي شود. ثابت شده که بروز دمانس يا فراموشي در جمعيت مصرف کننده الکل بيشتر از ساير افراد است.
مغزتان را ورزش دهيد
به سالمندان توصيه مي شود اغلب به حل پازل يا جدول کلمات متقاطع بپردازند، موسيقي گوش بدهند و يا به يادگيري زبان جديد روي بياورند چون اين فعاليت ها مغز را درگير نگه مي دارد.
خوب بخوابيد
مطالعات بر روي بيش از ۶ هزار نفر در رابطه با اختلالات خواب نشان داده است که اين اختلالات بخصوص آپنه خواب با مشکلات اوليه حافظه و اختلالات خفيف شناختي همراه است که بعدها مي تواند خطر ابتلا به آلزايمر را افزايش دهد. تحقيقات ديگر نشان داد که خواب ناکافي مي تواند يک پروتئين رسوب کرده در مغز به نام آميلوئيد را بالا ببرد که شاخص بيماري آلزايمر شمرده مي شود.
به بهداشت روان خود اهميت بدهيد
محققان دانشگاه هاروارد در يک بررسي که بيش از ۸ هزار سالمند را براي بيش از يک دهه دنبال کردند، دريافتند که تنهايي نيز زوال شناختي را تشديد مي کند. استرس نيز براي مغز بد است. مساله فقط تجربه کردن استرس نيست که همه ما آن را داريم- بلکه چگونه کنار آمدن با استرس است. غصه خوردن بر سر رويدادهاي استرس زا، اثرات زيان بار بر سلول هاي مغزي دارد.
تغذيه سالم داشته باشيد
غذاهايي که مي خوريد به طور مستقيم با سلامت مغزتان ارتباط دارد. مصرف گوشت قرمز، کره، مارگارين، پنير چرب، شيريني و دسر، غذاهاي سرخ شده را کاهش دهيد و سبزيجات تيره رنگ، آجيل و دانه ها، ميوه ها بخصوص انواع توت ها، روغن زيتون، شکلات تيره را جايگزين آنها کنيد.
به اندازه کافي نور خورشيد دريافت کنيد
ويتامين دي براي بهبود سلامت رواني و عملکرد ذهني مهم است و زماني که شما کمبود ويتامين دي داشته باشيد، شانس ابتلا به آلزايمر و زوال عقل را در خود دو برابر کرده ايد. براي دريافت ويتامين دي کافي، هر روز بيرون برويد و ۱۵ تا ۲۰ دقيقه در معرض نور آفتاب باشيد.
منبع: livelovefruit