نماد آخرین خبر

آمار ۳۰ درصدی ازدواج کودکان زیر ۱۵ سال در آسیا

منبع
ايسنا
بروزرسانی
آمار ۳۰ درصدی ازدواج کودکان زیر ۱۵ سال در آسیا

ايسنا/يک متخصص سلامت باروري اظهارکرد: کودک همسري در آسيا و افريقا آمار بالايي نسبت به ساير قاره‌ها دارد به طوري که در قاره آسيا حدود ۳۰ درصد ازدواج در سن کمتر از ۱۵ سال ديده مي‌شود.

دکتر زهره کشاورز در وبينار «سلامت خانواده و ابعاد جسمي، رواني، اجتماعي و حقوقي کودک همسري» با بيان اينکه کودک‌همسري به معناي ازدواج دو کودک زير ۱۸ سال با يکديگر و يا ازدواج يک کودک زير ۱۸ سال با يک بزرگسال است، اظهار کرد: در کشورهايي نظير اوگاندا، اتيوپي، بنگلادش، هند، نپال، نيجريه  کودک همسري بسيار شايع و کودک همسري در اين کشورها پديده‌اي اساسي است.

 وي با اشاره به تغيير ميزان کودک همسري در دنيا گفت: آمار کودک همسري در دنيا، از هر چهار ازدواج يک ازدواج کودکان به از هر پنج ازدواج يک ازدواج کودکان رسيده است. پيش بيني مي‌شود در سال ۲۰۳۰ در صورت عدم مداخلات مناسب ۱۲۰ ميليون ازدواج دختران زير ۱۸ سال را شاهد باشيم.

به گفته کشاورز ميزان کودک همسري در پسران يک شانزدهم دختران است همچنين از جمله پيامدهاي نامطلوب کودک همسري براي دختران فقر، فقدان آموزش مناسب و دوري از مدرسه، حس ناامني براي ازدواج‌هاي زود هنگام، تهديد به طلاق و ازدواج دوم - که منجر به رفتارهايي نظير فرار از خانه و خودکشي مي‌شود، دسترسي ناکافي به خدمات سلامت، زايمان زودرس و جدايي زودهنگام از خانواده، دوستان، همسالان و محدود شدن روابط کودک با زنان بزرگتر از خود و... است.

وي ادامه داد: از جمله آسيب‌هاي کودک همسري براي دختران شکاف سني زياد با همسر و تحمل خشونت هاي وابسته به جنسيت است. همچنين خانواده حالت مرد سالار به خود مي‌گيرد و خشونت‌ها به طرق مختلف به کودک اعمال مي‌شود. از سوي ديگر در روابط بين فردي او اشکال ايجاد مي‌شود و نمي‌تواند خود را با شرايطي که از پيش تصورش نکرده است،‌تطابق دهد.

اين متخصص سلامت باروري به بيان چالش‌هاي سلامت باروري جنسي کودکان پرداخت و ادامه داد: در نگاه بيولوژيک بلوغ و ظرفيت باروري دختران از سن ۱۱ تا ۱۳ سالگي و پسران در سن ۱۴ سالگي ايجاد مي‌شود در حالي که  تکامل شناختي و عاطفي مغز انسان در حوال ۲۵ سالگي رخ مي‌دهد.  از سوي ديگر به علت ناآگاهي نوجوان ريسک بارداري ناخواسته نيز افزايش پيدا مي‌کند.

به گفته اين متخصص سلامت باروري، انگ اجتماعي به کودک بر اثر بارداري، مرگ هنگام زايمان، ريسک ابتدا به سرطان دهانه رحم و افسردگي و... نيز از جمله چالش‌هاي سلامت باروري جنسي کودکان است.

وي همچنين با تاکيد بر پايين بودن سواد سلامت زنان در جامعه به بيان چالش‌هاي روابط زناشويي در کودک همسري پرداخت و گفت: در کودک همسري، کودکي که هنوز نقش همسري را نپذيرفته است، وارد نقش مادري مي‌شود و نوجوان همچنان داراي پارادوکس نقش است. از سوي ديگر مهارت‌هاي زندگي را نياموخته است و به همين دليل در روابط زناشويي و خانوادگي همچنان بچه محسوب مي‌شود همچنين تصوير نوجوان از هويت جنسيتي حود کامل نيست و ناگهان با فرم ديگري اين موارد را تجربه مي‌کند.

کشاورز در پايان درباره چالش‌هاي مديريت زندگي جنسي در کودک همسري اظهارکرد: در کودک همسري تکميل فرآيند بلوغ در خانه همسر اتفاق مي‌افتد و دختري که بلوغ کاملي ندارد، ترسهايي برايش ايجاد مي‌شود و تجارب ناخوشايند جنسي مي‌تواند منجر به ايجاد تعارضات زناشويي براي او شود همچنين در مسير تکامل جنسي خود بچه‌اي دارد که بايد پرورش دهد در حالي که خود با اين تکاملات به خوبي مواجه نشده است.

به گزارش ايسنا روز نخست اين وبينار با همکاري انجمن علمي مامايي ايران، معاونت امور زنان و خانواده رئيس جمهوري و انجمن علمي پزشکي اجتماعي در ۴ اسفند برگزار و روز دوم آن در ۵ اسفند برگزار مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره