دگزامتازون باعث نقص سیستم ایمنی میشود

طبنا نيوز/رئيس مرکز تحقيقات بيماري هاي عفوني گرمسيري گفت: در پروتکل هاي کشوري اسمي از داروهاي آيورمکتين و نيتازوکسانيد برده نشده است و ما هم براي درمان کرونا اين داروها را پيشنهاد نمي کنيم.
دکتر داوود يادگاري نيا متخصص بيماريهاي عفوني و گرمسيري با اشاره به تاثير داروهاي آيورمکتين (Ivermectin و نيتازوکسانيد Nitazoxanide روي بيماري کوويد ۱۹ اظهار کرد: اين داروها هيچ کدام تاثيري ندارند و اثربخشي آنها ثابت نشده است.
متخصص بيماريهاي عفوني و گرمسيري بيان کرد: استفاده از اين داروها سليقه اي است و عده اي از پزشکان از اين داروها استفاده مي کنند. در پروتکل هاي کشوري هم اسمي از اين داروها برده نشده است و ما هم براي درمان اين داروها را پيشنهاد نمي کنيم.
هنوز داروي انتخابي و موثري براي درمان کوويد نداريم
وي با بيان اينکه در بخش سرپايي بيمارستان ها نه تنها در کشور ما بلکه در همه ي دنيا هنوز داروي انتخابي و موثري براي درمان کوويد ۱۹ ندارند، افزود: همه داروهايي که براي بيماران سرپايي استفاده مي شود مانند داروي کلروکين، فاويپيراوير و … داروهاي تجربي هستند و اثربخشي اين داروها خيلي ثابت نشده است.
داروهاي ضدانعقادي و کورتوني
رئيس مرکز تحقيقات بيماري هاي عفوني گرمسيري ادامه داد: طبيعتا در موارد بخش بيماران سرپايي در بيمارستان ها، داروي مناسبي نداريم اما در بيماراني که در بيمارستان ها به دليل تنگي نفس و ديگر مشکلات بستري مي شوند از داروهايي مانند رمدسيوير، داروهاي کورتوني و داروهاي ضد انعقادي استفاده مي شود.
رمدسيوير ميزان مرگ و مير را کاهش داد
دکتر يادگاري نيا بيان داشت: مشخص شده که با استفاده از داروهاي رمدسيوير، داروهاي کورتوني و ضد انعقادي ميزان مرگ و مير کاهش پيدا مي کند البته نبايد فراموش کرد که اين داروها هم روي بعضي از بيماران اثر بخشي صد درصدي ندارد.
وي تصريح کرد: همچنان بهترين راه جلوگيري از ابتلا به بيماري کوويد ۱۹، پيشگيري است چراکه ما هنوز درمان قطعي براي اين ويروس نداريم.
واکسن هم مانع از کرونا نمي شود
اين پزشک متخصص بيماريهاي عفوني و گرمسيري با اشاره به اينکه واکسيناسيون هم جزئي از مرحله پيشگيري محسوب مي شود، گفت: همزمان افرادي که واکسينه شده و يا مي شوند هم بايد پروتکل هاي بهداشتي را رعايت کنند. اين افراد نبايد به تصور اينکه واکسن زده اند پس ديگر ايمن شده اند؛ خير اينگونه نيست چراکه احتمال دارد اثربخشي اين واکسن ها به اندازه ديگر واکسن ها نباشد.
دکتر يادگاري نيا اظهار داشت: ممکن است افرادي علي رغم واکسيناسيون مناسبي که انجام داده اند، باز هم به کوويد ۱۹ مبتلا شوند. افراد حتما بايد تا مدت ها بعد از واکسيناسيون همچنان پروتکل هاي بهداشتي را رعايت کنند.
استفاده از داروي دگزامتازون
وي در مورد استفاده از داروي دگزامتازون براي درمان بيماران کرونايي گفت: اين داروها فقط براي بيماران بستري که دچار بيماري تنفسي شديد هستند، استفاده مي شود.
رئيس مرکز تحقيقات بيماري هاي عفوني گرمسيري افزود: داروي دگزامتازون همزمان با رمدسيوير و داروي ضدانعقاد براي بيماران بستري استفاده مي شود. اين دارو به هيچ عنوان نبايد براي بيماران سرپايي مورد استفاده قرار گيرد.
دکتر يادگاري نيا ادامه داد: داروي دگزامتازون به هيچ عنوان براي درمان پيشنهاد نمي شود چراکه خود اين دارو باعث نقص سيستم ايمني مي شود و مشکلات و عفونت هاي ثانويه ايجاد مي کند بنابراين اين دارو فقط در شرايط خاص با نظر پزشک متخصص در بيمارستان مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي خاطرنشان کرد: داروي دگزامتازون براي بعضي از بيماران و در موارد محدود و خاصي از اين دارو و ساير داروهاي کورتوني در بيمارستان استفاده مي شود.