نماد آخرین خبر

چگونه بفهمیم پروتئین کافی مصرف می کنیم؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
چگونه بفهمیم پروتئین کافی مصرف می کنیم؟

خراسان/ضعف‌هاي عضلاني، مشکلات مو و ناخن، انباشت مايعات در بدن و گرسنگي زياد مي‌تواند از علايم کمبود پروتئين باشد

پروتئين‌ از مواد مغذي ضروري براي موجودات زنده است. اين ترکيبات به ما انرژي مي‌دهند و به بدن کمک مي‌کنند تا از بيماري‌ها بهبود يابد. پروتئين از زنجيره‌هاي بلند اسيدهاي آمينه که عناصر سازنده ماهيچه‌ها هستند، تشکيل شده‌است. بدن ما 11 اسيد آمينه توليد مي‌کند و بقيه بايد از غذاها دريافت شوند. به همين دليل، مهم است که از دريافت ميزان کافي پروتئين اطمينان حاصل کنيم. موارد زير برخي از علايم کمبود پروتئين مي‌تواند باشد. به خاطر داشته باشيد که اين علايم مي‌توانند دلايل ديگري هم  داشته باشند.
  گرسنگي و هوس‌هاي غذايي
اشتياق مداوم به غذا و نياز به مصرف ميان‌وعده، ممکن است نشانه کمبود پروتئين باشد. پروتئين ،
سيرکننده‌ترين ماده مغذي است. مصرف پروتئين‌ها باعث ترشح هورمون‌هايي مي‌شود که  با افزايش احساس سيري در ارتباط هستند و ميزان مصرف در وعده‌هاي غذايي بعدي را کاهش مي‌دهند. اگر دچار کمبود اين ماده مغذي اشباع‌کننده باشيد، ممکن است در طول روز احساس گرسنگي کنيد.

    ضعف‌هاي عضلاني يا درد مفاصل
کمبود پروتئين مي‌تواند منجر به کمبود عضله شود. در يک مطالعه مشخص شد  مردان و زنان مسن که پروتئين کمي مصرف مي‌کنند، عضله بيشتري از دست مي‌دهند. پروتئين، به ويژه پروتئين حيواني براي مفاصل مفيد است و مشخص شده است که کلاژن موجود در اين منابع پروتئيني درد مفاصل را تسکين مي‌دهد. بر اساس يک آزمايش باليني، دريافت پروتئين روزانه در کاهش درد  بيماران مبتلا به آرتروز  موثر است.
    بهبود کند آسيب‌ديدگي‌ها
ما براي تقويت ايمني و همچنين بهبود و بازسازي بافت، پوست و سلول‌هاي جديد به مقدار کافي پروتئين نياز داريم. مطالعات همچنين نشان داده مصرف پروتئين، بهبود شکستگي مفصل ران را در سالمندان تسريع مي‌کند. به اين معني که در صورت آسيب ديدگي، کمبود پروتئين مي‌تواند به طور قابل توجهي دوره بهبود را طولاني‌تر کند.
    مشکلات مو، پوست و ناخن
نازک شدن موها، ريزش مو،  پوسته پوسته شدن پوست و شيار شيار شدن ناخن‌ها  از اولين نشانه‌هاي کمبود پروتئين هستند. بيوتين، يک ويتامين B محلول در آب است که در سوخت و ساز اسيدهاي آمينه موجود در پروتئين‌ها نقش دارد و به سالم نگه داشتن پوست، مو و ناخن‌ها کمک مي‌کند. بسياري از افراد با کمبود پروتئين، دچار ريزش مو مي‌شوند.
    انباشته شدن مايعات
ورم يا اِدم يکي از رايج‌ترين علايم مصرف ناکافي پروتئين است. اين نوع تورم به طور معمول در شکم، دست‌ها يا پاها اتفاق مي‌افتد. به گفته کارشناسان بهداشت، اين مشکل به دليل مقادير کم نوعي پروتئين به نام آلبومين سرم انساني که مسئول جلوگيري از تجمع مايعات در بافت‌ها يا ساير بخش‌هاي بدن است، ايجاد مي‌شود.
    مه مغزي و نوسانات خلقي
مه مغزي، خستگي و نداشتن تمرکز ممکن است ناشي از نوسان قند خون و کمبود پروتئين باشد. اسيدهاي آمينه، عناصر سازنده انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مانند دوپامين و سروتونين هستند. کمبود پروتئين در رژيم غذايي مي‌تواند به اين معني باشد که بدن  قادر به توليد انتقال دهنده‌هاي عصبي کافي نيست. اين شرايط ممکن است منجر به تغييرات خلقي يا افسردگي بدون دليل شود.
    بيمار شدن مکرر
اگر به طور مکرر بيمار مي‌شويد، احتمالا معنايش اين است که سيستم ايمني ضعيفي داريد زيرا کمبود پروتئين مي‌تواند به اختلال در عملکرد سيستم ايمني بدن و افزايش خطر ابتلا به عفونت منجر شود. يک مطالعه در باره زنان مسن نشان داد مصرف يک رژيم غذايي کم پروتئين به مدت 9 هفته، پاسخ ايمني بدن آن ها را به ميزان قابل توجهي کاهش مي‌دهد. کارشناسان همچنين مي‌گويند پروتئين‌ها، سطح باکتري‌هاي خوب خون را که به مبارزه با بيماري‌ها کمک مي‌کنند، تغيير مي‌دهند. در نتيجه کمبود پروتئين مي‌تواند در توانايي بدن براي مبارزه با عفونت‌هايي مانند سرماخوردگي اختلال ايجاد کند.
‌ منبع: mindbodygreen.com
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره