کرونا/ فایزر و مدرنا، نوزادان را هم مصون میکند؟

برترين ها/ دو شرکت توليد کننده واکسن کرونا، بايونتک و فايزر اعلام کردهاند که تحقيقي گسترده را به منظور روشنگري در مورد ايمني، سازگاري و تأثير واکسن ساخت شرکتشان بر روي زنان باردار، آغاز کردهاند.
در مورد کودکان و زنان باردار به دليل عدم انجام تحقيقات در مورد واکسن کرونا تاکنون، دادههاي مؤثقي هم در مورد سازگاري واکسن براي اين گروه در دست نيست.
قرار است که واکسن بايونتک/ فايزر در چارچوب يک تحقيق باليني روي ۴۰۰۰ زن باردار از ۱۸ سال به بالا تست شود. قرار بر اين است که واکسيناسيون اين گروه بين هفتههاي ۲۴ تا ۳۴ بارداري انجام شود. شرکتکنندگان در اين مطالعه به طور تصادفي در دو گروه تقسيم ميشوند: گروهي واکسينه ميشود و به گروه ديگر تنها پلاسيبو (دارونما) داده ميشود.
اوزلم تورچي، يکي از دو پايهگذار شرکت بايونتک و مدير ارشد پزشکي آن ميگويد، هدف از اين تحقيقات فراهم آوردن دسترسي گسترده به واکسن کوويد ۱۹ بسيار مؤثر ساخت اين شرکت است. به اعتقاد اين پزشک و ايمونولوژيست زمان آن رسيده است که کمپينهاي واکسيناسيون به گروههاي ديگر آسيبپذير، مثلا زنان باردار، بسط داده شود. به گفته او با اين اقدام احتمالا ميتوان زنان باردار و از سوي ديگر نسل بعدي را در برابر اين ويروس ايمن کرد.
در چارچوب اين مطالعه، زنان باردار تا ده ماه پس از دريافت واکسن زير نظر گرفته خواهند شد. بنا بر گزارش منتشرشده از سوي بايونتک، ايمني واکسن براي نوزادان و انتقال آنتيباديهاي ايمنيساز بالقوه به کودکان از ديگر مواردي است که در اين مطالعه مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
نوزادان در اين تحقيقات تا شش ماهگي پس از تولد زيرنظر گرفته خواهند شد. به هر مادري که در زمان بارداري تنها دارونما تزريق شده، قرار است که پس از تولد کودک از اين موضوع مطلع شود تا بتواند واکسن واقعي را دريافت کند.
ويليام گروبر، مدير مطالعات باليني و تحقيقات کنسرن آمريکايي فايزر توضيح ميدهد:«زنان باردار از نظر عوارض ابتلا به کوويد ۱۹ و روند بيماري در معرض خطر بيشتري هستند.» او تأکيد ميکند که به همين دليل عرضهي واکسني مؤثر و ايمن براي اين گروه اهميت ويژهاي دارد.
هر دو شرکت واکسن خود را هم اکنون در قالب مطالعهاي بر روي نوجوانان آزمايش ميکنند. افزون بر اين در ماههاي آينده مطالعهاي بر روي کودکان در سنين ۵ تا ۱۱ سالگي آغاز خواهد شد. مطالعات باليني در مورد واکسيناسيون به ويژه گروههاي در معرض خطر مانند بارداران و کودکان به طور معمول فقط پس از پايان موفقيتآميز مطالعات قابل مقايسه بر روي بزرگسالان انجام ميشود.