نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

 تغذیه مناسب بیماران کلیوی

منبع
خراسان
بروزرسانی
 تغذیه مناسب بیماران کلیوی

خراسان/تغيير شيوه زندگي به ميزان زيادي به بهبود سلامت  بيماران مبتلا به  نارسايي کليه کمک مي کند 

نارسايي کليه زماني اتفاق مي‌افتد که آسيب به کليه‌ها آن‌قدر شديد مي‌شود که کارکرد اين اندام‌ها به کمتر از 10 درصد حد طبيعي مي‌رسد. هنگامي که چنين وضعيتي رخ مي‌دهد، کليه‌ها تقريبا ديگر نمي‌تواند مواد زايد بدن را دفع و مايعات بدن را تنظيم کند. موضوع نارسايي کليه و ارتباط آن با رژيم غذايي موضوع پيچيده‌اي است و تنظيم رژيم غذايي فرد مبتلا به نارسايي کليه بايد حتما توسط متخصص تغذيه انجام شود.ادامه مطلب را در اين زمينه مطالعه کنيد:
 
    تغييرات شيوه زندگي
1- تبعيت از يک شيوه زندگي سالم در بيماران کليوي بسيار حائز اهميت است به خصوص اگر همراه با ديابت و فشار خون هم باشد.
2- اگر مبتلا به ديابت هستيد بايد گلوکز خون خود را هر روز کنترل کنيد.
3- کلسترول خون را در محدوده مجاز نگه داريد. رژيم غذايي، فعاليت بدني، حفظ وزن مطلوب و دارو درماني مي‌تواند به شما کمک کند.
4- اگر نياز به دارو درماني داريد حتما با پزشک خود مشورت کنيد.
5- سيگار را ترک کنيد.
6- فعاليت بدني خود را افزايش دهيد زيرا مي‌تواند براي فشار خون، قند خون و کلسترول خون شما مفيد باشد.
7- اگر چاق هستيد وزن خود را کم کنيد. کاهش وزن به کليه هاي شما کمک مي‌کند که بهتر کار کنند.
    تغيير رژيم غذايي
1- خوردن و آشاميدن مي‌تواند کليه شما را تحت تاثير قرار دهد بنابراين بهتر است به نکات زير توجه کنيد:  
2- موادي را انتخاب کنيد که نمک و سديم کمتري  دارند.
3- مواد غذايي تازه مصرف کنيد زيرا در غذاهاي بسته بندي شده، سديم زيادي وجود دارد.
4- از گياهان پودر شده و ادويه هاي کم ضررتر به‌جاي نمک استفاده کنيد.
5- پس از طبخ غذا و به هنگام مصرف دوباره به آن نمک اضافه نکنيد.

6- نان مصرفي بايد کم‌نمک و تهيه شده از آردهاي سبوس‌دار باشد.
7- بعد از اين‌که بدن شما از غذاهاي مصرفي‌تان پروتئين را جذب کرد، ضايعاتي به عنوان اوره از آن‌ها ساخته مي‌شود و در بيماري کليه بدن شما نمي‌تواند اوره را جذب کند در نتيجه بيماران کليوي اغلب از نظر دريافت پروتئين محدوديت دارند و بايد پروتئين دريافتي‌شان در سطح خاصي تنظيم شود تا ميزان اوره بدنشان کاهش يابد.
8- دريافت مواد غذايي پرپروتئين باعث افزايش کارکرد کليه و تشديد بيماري مي‌شود.
9- حتما در خصوص مصرف مواد پروتئيني با پزشک خود مشورت کنيد.
10- غذاهايي را انتخاب کنيد که براي قلب شما مفيد  است.
11-  براي طبخ مواد غذايي از مقدار کمي روغن زيتون به‌جاي کره و روغن هاي ديگر استفاده کنيد.
12-  بيماراني که از نارسايي کليه رنج مي برند در دفع فسفر موجود در خون دچار اختلال هستند. برهمين اساس بيماران کليوي بايد فسفر دريافتي خود را محدود کنند ، زيرا مقادير بالاي فسفر در بدن آن‌ها زمينه را براي ابتلا به بيماري‌هاي قلبي فراهم مي کند.
 غذاهاي حاوي فسفر بالا:
شير و ماست، پنير، انواع گوشت، حبوبات و دانه هاي روغني  

13- در برخي بيماران به ويژه آن هايي که دياليز مي شوند ممکن است ميزان پتاسيم افزايش يابد که خطرناک است. براي تنظيم اين ماده معدني هر بيمار حتما بايد با پزشک خود مشورت و روش مناسبي را از وي دريافت کند.


* حبوبات (مانند نخود، عدس و لوبيا) حاوي مقدار زيادي پتاسيم هستند و بهتر است به شکل محدود مصرف شوند.
* سبزي‌ها و ميوه‌ها حاوي مقدار زيادي پتاسيم هستند اما به دليل دارا بودن بسياري از مواد مغذي ضروري براي بدن، بايد به مقدار متناسب از انواع کم‌پتاسيم
 آن ها استفاده کرد.
* پختن سبزي‌ها سبب بالا رفتن مقدار پتاسيم قابل جذب آن‌ها مي‌شود بنابراين بهتر است سبزي‌ها به شکل خام مصرف شود.  
 منبع : معاونت غذا و دارو

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره