خواص شگفتانگیز سمنو

باشگاه خبرنگاران/ خوردن سمنو به عنوان يک ميان وعده بيشترين تاثير را دارد. فيبر بالا و آنتي اکسيدانهاي موجود در سمنو احتمال بروز سرطان و تومور را کاهش ميدهد، مصرف روزانه سمنو در حد کم باعث کاهش اثرات سرطان کولون ميشود.
سمنو ماده غذايي است که از جوانه گندم تهيه شده و هيچ شيرين کننده مصنوعي به آن اضافه نميشود و براي سلامت و رشد بدن به خصوص کودکان بسيار مفيد است.
از خواص سمنو چه ميدانيد؟
اين خوراکي مقوي و لذيذ علاوه بر ايران، در بسياري از کشورهاي آسياي ميانه از جمله ازبکستان، تاجيکستان، افغانستان و قرقيزستان پخته ميشود و به آن سمنک (сумалак) ميگويند. طبخ سمنو در مراسمي به نام سمنو پزان، معمولا از يک هفته مانده به نوروز شروع ميشود و طي مراسمي تا پايان سال ادامه دارد.
در گذشته براي تهيه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده ميکردند؛ ولي با گذشت زمان و براي تسريع در پخت سمنو، از کمي آرد نيز استفاده ميشود. سمنو شبيه به يک پودينگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از اين دسر بيشتر براي زنان باردار، کودکان و سالمندان استفاده ميشود.
سمنو مملو از فيبر است. اين غذاي کم کالري و بدون چربي، بهترين رژيم براي بيماران محسوب ميشود. فيبر بالاي سمنو هضم غذا را آسان ميکند و براي سلامت روده و قلب مفيد است.
برخي از مهمترين فوايد سمنو
سمنو به کاهش وزن کمک ميکند.
سمنو براي بيماران مبتلا به ديابت مفيد است.
سمنو جذب کلسترول و چربي را کاهش ميدهد.
به دليل فيبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش ميدهد.
در درمان سرطان کولون موثر است.
به سلامت سيستم گوارشي کمک ميکند.
حاوي مواد معدني فسفر، کلسيم و پتاسيم است.
حاوي ويتامينهاي A، B و E است.
به درمان يبوست کمک ميکند.
به دليل ويتامين B از بروز افسردگي جلوگيري ميکند.
سمنو سيستم ايمني بدن را تقويت ميکند.
سمنو باعث افزايش شير مادران ميشود.
سمنو بهترين ماده غذايي قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگيري ميکند.
سمنو براي ديابت ضرر ندارد، ولي نبايد زياده روي کرد.