خطرات نخوابیدن و وضعیت بدن بعد 24 ساعت بیداری

نمناک/کساني که سخت مشغول تحصيل هستند، خانواده هايي که به تازگي بچه دار شده اند و يا کارمنداني که قرار است در يک زمان خاص پروژه تحويل دهند، ممکن است مجبور باشند شب ها بيدار بمانند و اين اصلا موضوع عجيبي نيست در حاليکه همين عادت عادي سلامت بدن اين افراد را به طرز نگران کننده اي وارد شرايط غيرعادي مي سازد، شرايطي که در اين بخش از سلامت به آن پرداخته ايم.
بيدار ماندن و شب نخوابيدن، اساساً شما را خسته مي کند و تاثير آن برابر با وجود يک درصد الکل در خون است که بر روي تصميم گيري ها و تعامل شما با ديگران اثر مي گذارد. اولين چيزي که دچار تغيير مي شود، توانايي تفکر است. يعني سطح حافظه، قضاوت و تمرکز، همگي تحت تاثير قرار مي گيرند و اين در صورتي است که شما 17 ساعت نخوابيده باشيد. 17 ساعت نخوابيدن برابر با وجود 0.08 درصد الکل در خون است و 24 ساعت نخوابيدن برابر با 0.1 درصد الکل در خون است يعني اگر 24 ساعت نخوابيم اين ميزان آسيب به بدن خود وارد کرده ايم.
عوارض جسمي روحي 24 ساعت نخوابيدن
معمولاً افراد بعد از 24 ساعت نخوابيدن، دچار کلافگي مي شوند، درد آن ها شديدتر مي گردد، سيستم ايمني شان دچار مشکل مي شود و بدنشان بيش از هميشه مستعد عفونت خواهد بود. بدترين بخش در مورد توانايي ذهن شماست زيرا ذهن ديگر نمي تواند به خوبي قضاوت کند، از محيط اطراف آگاهي چنداني ندارد و اين واقعاً ترسناک است.
علاوه بر تمام آنچه گفتيم بعد از 24 ساعت بي خوابي به شدت دچار حالاتي مثل :
خواب آلودگي
مشکل در تصميم گيري
اختلال در تمرکز و حافظه کوتاه مدت
بالا رفتن سطح قند خون
بالا رفتن سطرح هورمون هاي استرس، مانند کورتيزول و آدرنالين
تحريک پذيري و افزايش حساسيت
کاهش تعادل و تنش عضلاني
البته هنوز به طور کامل واضح و مشخص نيست که 24 ساعت نخوابيدن چه تاثيرات مخربي روي افراد دارد اما چيزي که معلوم است، اين است که توانايي مغز در اين مدت زمان کم کم افت مي کند و مانند قبل نيرو ندارد و رو به خاموش شدن مي رود. حتي ممکن است بين 15 الي 30 ثانيه طول بکشد تا دوباره بفهمد چه اتفاقي در اطراف، در حال رخ دادن است و در نهايت نخوابيدن زياد و طولاني مدت، مي تواند منجر به مرگ شود. مثلا بعضي از افراد هستند که به مدت يک هفته يا دو هفته نمي خوابند. اگر قصد داريد که کسي را بکشيد، حتما بايد او را بيدار نگه داريد.
اگر 48 ساعت نخوابيم چطور؟
مشخص است که هرچه زمان بيداري طولاني تر باشد آثار مخرب بي خوابي شديدتر خواهد بود . بدن بعد از 48 ساعت بي خوابي شرايط بدتري را تحمل مي کند و عملکرد شناختي در آن دچار افت مي شود . مشکل ديگر بعد از 2 روز بي خوابي "ميکرواسليپ " است، وضعيتي که در آن مغز کم کم و به صورت کاملا ناخواسته وارد ناهوشياري مي شود و چند لحظه طول خواهد کشيد.
احتمالا بعد از چند شب، شب زنده داري متوجه شده ايد که سطح حافظه تان افت کرده است. در سال 2009 تا 2013، 72 هزار تصادف و 800 مورد مرگ افراد در اين تصادفات مورد بررسي قرار گرفت که تقريباً يک سوم رانندگان پذيرفته بودند که هنگام رانندگي، خواب آلوده بودند. علت آن هم شب نخوابي شان بوده است. پس اگر در جاده بوديد و احساس خواب آلودگي داشتيد و شب قبل خواب مناسبي نداشتيد، احتمالاً هوشياري شما به اندازه يک فرد معمولي نيست. پس فکر نکنيد با يک فنجان قهوه مي توانيد همه چيز را حل و فصل کنيد ؛ قهوه هم يک ساعت زمان نياز دارد تا دوباره عمل کند. پس بهتر است که ماشين را کنار پارک کنيد، استراحت کنيد و هر موقع که از خواب سير شديد، دوباره راه بيفتيد.