نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

هشدار به همه عاشقان چغاله بادام

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
هشدار به همه عاشقان چغاله بادام

بهداشت نيوز/ در اين دنيا هر خوردني ترشي که طعم دهانمان را عوض کند و با ذائقه مان سازگار شود، مي تواند برايمان هوس انگيز باشد. چغاله و گوجه سبز از اين دست خوردني هاست که ديدن و حتي فکرش هم باعث تراوش غدد بزاقي و شيره معده مي شود اما بايد مثل هميشه در خوردن هر چيزي هرچند هوس برانگيز جانب احتياط را رعايت کنيم تا مبادا دچار عوارض جدي شويم. در مطلب قبلي به خواص و فوايد چغاله بادام پرداختيم و اين بار به عوارض آن اشاره خواهيم کرد که دانستنش بسيار مهم و ضروري است.
 
عوارض مصرف چغاله بادام
بروز بيماري هاي گوارشي
شستشوي غير صحيح فروشندگان دوره گرد با آب جوي يا چاه مي تواند عامل بروز بيماري هاي گوارشي مانند حصبه شود. اين بيماري نوعي عفونت باکتريايي است که قابل انتقال از طريق مصرف آب يا غذاي آلوده به انسان مي باشد. بيماري حصبه در کودکان و افراد بالاي 60 سال رايج تر است. عوارض بيماري حصبه شامل خونريزي دستگاه گوارش ، کاهش شديد آب و املاح بدن ، سوراخ شدن روده ها، هپاتيت و عفونت استخوان ها مي باشد.
 

خطر چغاله هاي تلخ
هلو و زردآلو نسبت به چغاله بادام ، بافت سفت و سخت تري دارد که طعم آنها نيز کمي تلخ و گس است. نکته مهم ديگر اين است که اگر چغاله بادام ، هلو و زردآلو تلخ باشد بدوم شک داراي مقداري سيانور است. بنابراين در صورت مصرف زياد آن ، مسموميت ايجاد مي کند البته سميت چغاله زرد آلو و هلو بيشتر از چغاله بادام است. بيشتر چغاله هاي موجود در بازار ، چغاله بادام شيرين است. مغز بادام طبعي گرم و تر دارد اما چغاله آن داراي طبع سرد است. بنابراين زياده روي در مصرف آن موجب دل پيچه ، اسهال ، تهوع ، سردرد ، ترشح بيش از اندازه بزاق و رخوت مي شود.
 
بادام مغذي تر است يا چغاله بادام ؟
به طور کلي مواد مغذي بادام رسيده بيشتر از نوع کال آن مي باشد و آهن ، کليسيم و مواد معدني ديگر آن بيشتر از چغاله بادام است. بادام رسيده براي پيشگيري از بيماريهايي مانند افزايش کلسترول ، کم خوني ، پوکي استخوان و چسبندگي روده ها مفيد است اما چغاله بادام اين ويژگي ها را ندارد.
 
مقدار مصرف اين ميوه
اگر دستگاه گوارش با اين ميوه سازگاري داشته باشد دچار مشکل نخواهد شد .مصرف اندازه اين مويه نوبرانه خطري براي بدن ندارد اما بايد توجه داشت که بيش از يک پياله کوچک در هفته مصرف نشود تا بدن دچار عوارض و مضرات آن نشود.
 
چغاله کرک دار يا بدون کرک ، کداميک بهتر است؟
برخي از چغاله ها کرکي تر از ساير چغاله ها هستند که ارتباطي به نوع چغاله ندارد. نارس بودن آنها مهمترين دليل براي کرک دار بودن است . البته برخي از فروشندگان از طريق شستشو با استکاچ ، کرک چغاله ها را از بين مي برند. با اين وجود کرک دار بودن چغاله ها دليلي بر برتري آنها نيست.
 
روش شستشوي چغاله بادام
براي تازه تر نشان دادن چغاله بادامهاي نوبرانه ، روي آن آب پاشيده مي شود که معمولا از آب هاي آلوده مانند چاه و جوي آب استفاده مي شود. بنابراين پيش از مصرف بايد را با آب تميز و نمک ضدعفوني و شستشو دهيد. براي شستشو بايد آنها را داخل يک سبد ريخته و سپس درون يک قابلمه بزرگ يا لگن قرار دهيد و با دست آنها را به هم بزنيد تا پرزها جدا شوند. پس از تميز شدن آنها را درون آب نمک بريزيد و سپس شستشو دهيد تا آلودگي آنها برطرف شده و تميز شوند.
 
روش نگهداري چاغاله بادام
با اينکه چاغاله بادام يک ميوه نارس است اما شرايط نگهداري آن ، همانند يوه هاي ديگر است. در درجه اول بهتر است که چاغاله بادام تازه تهيه و مصرف شود. اين ميوه مانند بسياري از ميوه ها قابليت نگهداري به مدت طولاني را ندارد. براي نگهداري بايد آنها را در يخچال قرار دهيد.
 
نکات مهم براي خريد چغاله بادام
1- چغاله هاي درشت فاصله کمي براي تبدل شدن به بادام رسيده دارند بنابراين بافت آنها بيشتر حالت چوبي داشت و مواد قالب جذب آنها توسط دستگاه گوارش کمتر است.
2- اين ميوه نوبرانه معمولا در مجاورت هواي آزاد و به صورت فله اي توسط فروشندگان دوره گرد به فروش مي رسد. بنابراين قبل از خريد از سلامت چاغاله ها و بهداشت فروشنده اطمينان حاصل کنيد.
3- چاغاله هاي سالم و بدون لک را براي خريد انتخاب کنيد زيرا تغيير رنگ و تيرگي نشانه کهنه بودن چاغاله است. علاوه بر اين چغاله هاي شکسته مي توانند محل مناسبي براي ورود ميکروارگانيسم هاي بيماري زا باشد بنابراين ، از خوردن آن ها خودداري کنيد.
4- بلافاصله بعد از خريد ، چغاله ها را نخريد زيرا نبايد به شستشوي چاغاله ها توسط فروشنده ها اکتفا کرد. بيشتر چاغاله بادام ها در واقع بادام هاي نارسي هستند که در اوايل فصل بهار بر اثر عوامل طبيعي مثل باد و باران از شاخه جدا شده و روي زمين ريخته شده اند.
5- معمولا فروشندگان چغاله بادام ها را در محلول آب و نمک نگهداري مي کنند و پس از خريد توسط شما ، بر روي آنها مقدار زيادي نمک مي ريزند. سعي کنيد چغاله بادام را با نمک کمتري مصرف کنيد تا با عوارض مصرف نمک زياد مواجه نشويد.
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره