خارش و آلرژی شدید؛ ارمغان مصرف ۹ ماده غذایی

باشگاه خبرنگاران/ به نقل از وبسايت "الحلوه"، آلرژي غذايي يکي از بيماريهاي آزار دهنده است که بسياري از مردم را رنج ميدهد؛ به گونهاي که اندکي پس از خوردن انواع خاصي از غذاها، علائم آلرژي شروع به بروز ميکند و باعث خارش و تحريک پوست و علائم مختلف ميشود.
بهترين راه براي جلوگيري از علائم منفي آلرژي غذايي، از جمله خارش، شناسايي آلرژنهاي احتمالي در رژيم غذايي است. در اين گزارش ۷ ماده غذايي که ممکن است به عنوان يک واکنش آلرژيک باعث خارش شوند، معرفي ميشوند:
آلرژي سويا
اين آلرژي، به دليل مصرف تمام محصولات سويا مانند دانههاي سويا و سس سويا اتفاق ميافتد و يکي از آلرژيهاي غذايي نادر است. آلرژي سويا را ميتوان از دوره کودکي تشخيص داد؛ به گونهاي که در نوزاداني که از ترکيبات غذايي مبتني بر سويا استفاده ميکنند، مشاهده ميشود.
علائم اندکي پس از مصرف محصولات سويا شروع ميشود و احتمال ايجاد آلرژي سويا براي کساني که به انواع ديگر مواد غذايي مانند: آلرژي بادام زميني حساسيت دارند، افزايش مييابد.
آلرژي بادام زميني
برخي افراد فکر ميکنند بادام زميني آجيل است، اما اين يک اشتباه رايج است. بادام زميني ممکن است منجر به آلرژي شود که علائمي شبيه به حساسيت به آجيل داشته باشد و همچنين ميتواند با آبريزش بيني و سرماخوردگي همراه باشد.
آلرژي به بادام زميني فقط به اين نوع محدود نميشود بلکه شامل کره بادام زميني، روغن بادام زميني و هر محصولي است که حاوي مواد تشکيل دهنده آن باشد.
صدف خوراکي
صدف خوراکي به دستهاي از ماهيها مانند ميگو و ماهي مرکب گفته ميشود که مانند صدف پوست سخت دارد. آلرژي به صدف معمولاً به دليل نوعي پروتئين موجود در صدف معروف به تروپوميوزين است.
در موارد خفيف، واکنش آلرژيک به صدف ميتواند علائمي مانند کهير، بثورات و خارش ايجاد کند. در موارد شديدتر، ميتواند باعث فشار خون پايين، خس خس سينه و حتي آنافيلاکسي شود که ميتواند کشنده باشد.
آلرژي گندم
حساسيت به گندم يا گلوتن براي بسياري از افراد رايج است و اين يک مشکل دردسر ساز است، زيرا باعث ميشود بيمار از خوردن هر نوع ماده غذايي حاوي اين ماده که از آن مواد نشاستهاي زيادي مانند: ماکاروني، بيسکويت و اکثر انواع نان درست ميشود، پرهيز کند.
حساسيت به گلوتن جذب مواد مغذي را که به بدن وارد ميشود دشوار ميکند و اين امر خطرات زيادي مانند: درد شديد معده، مشکلات پوستي و عفونت در بدن را به همراه دارد.
شير گاو
احتمال بروز حساسيت به شير در نوزادان و کودکان بيشتر است و ممکن است بزرگسالان را نيز درگير کند، اما اغلب با افزايش سن از بين ميرود. قرار گرفتن در معرض آن ميتواند باعث تورم لب ها، زبان يا گلو و همچنين خارش يا گزگز شدن دهان شود. همچنين ممکن است منجر به استفراغ، اسهال، گرفتگي معده، خس خس سينه و آنافيلاکسي شود.
تخم مرغ
تخم مرغ يکي از رايجترين غذاهايي است که ممکن است باعث واکنش آلرژيک در افراد جوان يا پير شود. بيشتر افراد به پروتئين موجود در سفيده تخم مرغ و در برخي موارد به زرده تخم مرغ نيز حساسيت دارند.
آجيل و خشکبار
آجيل از جمله خوراکيهايي است که علائم آلرژي خود مانند: درد معده، اسهال، حالت تهوع و استفراغ، خارش پوست و تنگي نفس را بعد از خوردن نشان ميدهد. اين حساسيت ممکن است به يک نوع آجيل يا به انواع مختلف باشد.
توصيه ميشود فقط از مواردي که باعث واکنشهاي آلرژيک ميشوند خودداري کنيد؛ زيرا که آجيل براي سلامت کلي قلب و بدن مفيد و مهم است.