نماد آخرین خبر

در ایام روزه‌داری برای پیشگیری از تشنگی چه کنیم؟  

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
در ایام روزه‌داری برای پیشگیری از تشنگی چه کنیم؟  

باشگاه خبرنگاران/يک متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت: تشنگي در ماه رمضان امري طبيعي است، اما با مصرف برخي مواد غذايي مي‌توان تا حدي آن را کنترل کرد.
نرگس جوزاني، متخصص تغذيه و رژيم درماني، در خصوص مواد غذايي که بايد در ماه رمضان در وعده سحر و افطار مصرف شود، اظهار کرد: يکي از مهم‌ترين مسائلي که افراد در ماه رمضان با آن مواجه مي‌شوند تشنگي و گرسنگي است که اين امر کاملا طبيعي خواهد بود، اما با رعايت برخي موارد و داشتن يک برنامه غذايي مناسب در اين ايام مي‌توان از بروز گرسنگي و تشنگي بيش از حد تا حدودي جلوگيري کرد.

او افزود: بسياري از افراد در ايام روزه‌داري به دليل عادت نداشتن به مصرف غذا در وعده سحر اين وعده را حذف کرده و يا وعده شام را جايگزين آن مي‌کنند و در نهايت بدون سحري روزه مي‌گيرند که خود اين امر مهم‌ترين عامل براي افت و کاهش انرژي در طول روز خواهد بود.

جوزداني بيان کرد: در روزهاي اول ماه رمضان ممکن است افراد بعد از وعده سحر دچار معده درد شوند که براي پيشگيري از اين اتفاق بهتر است قبل از شروع ماه رمضان وعده‌اي را به عنوان وعده سحري قرار دهند.


او گفت: مهم‌ترين نکته‌اي که در ايام ماه رمضان بايد به آن توجه داشت ميزان مصرف غذا در وعده‌هاي سحر و افطار است، زيرا پرخوري در هريک از اين وعده‌ها مشکلاتي از قبيل معده درد را به همراه داشته باشد.

اين متخصص تغذيه و رژيم درماني ادامه داد: بايد وعده افطار را مانند وعده صبحانه دانست و معمولا از مواد خوراکي سبک استفاده کرد. همچنين شام را يک ساعت بعد از مصرف افطار ميل کرد، زيرا مصرف همزمان شام و افطار سبب بروز بيماري‌هاي گوارشي خواهد شد.

او گفت: بهترين حالت اين است که در وعده سحر يک وعده غذايي کم چرب و تا حد امکان سرخ نکردني استفاده شود. منظور از مصرف غذاهاي کم چرب به اين نيست که افراد به هيچ عنوان از روغن و چربي استفاده نکنند، زيرا استفاده از غذاهاي رژيمي که براي پخت آن‌ها از روغن استفاده نمي‌شود در وعده سحر منجر به گرسنگي در طول روز خواهد شد؛ بنابراين غذاهاي مصرفي بايد تا حد معقولي روغن داشته باشند.

جوزداني در خصوص موادي که مصرف آن‌ها از تشنگي بيش از حد در طول روز جلوگيري مي‌کند، تصريح کرد: سبزيجات يکي از مهم‌ترين عوامل نگه دارنده آب در بدن هستند که مصرف آن‌ها به صورت پخته شده و يا سالاد سبزيجات در وعده سحر به شدت توصيه مي‌شود. همچنين باتوجه به اين که مصرف ميوه در اين ايام تا حد قابل توجهي کاهش مي‌يابد سبزيجات جايگزين خوبي براي آن‌ها خواهند بود. استفاده از آش و سوپ در وعده افطار نيز توصيه مي‌شود.

اين متخصص تغذيه و رژيم درماني ادامه داد: مصرف غلات سبوس دار در ايام روزه‌داري توصيه مي‌شود، زيرا يکي از منابع غذايي هستند که مي‌توانند فرد را تا طولاني مدت سير نگه دارند. در کنار مصرف غلات دريافت پروتئين به ويژه از طريق حبوبات، گوشت و لبنيات به دليل اينکه خاصيت سيري کنندگي دارند در وعده‌هاي افطار و سحر منجر به بازتواني بدني خواهد شد.

او در خصوص مصرف زولبيا و باميه به عنوان شيريني محبوب ماه رمضان، بيان کرد: زولبيا و باميه تنها شيريني سرخ شده همراه با شهد غليظ است که هنگام مصرف آن احساس سيري نکرده و در مصرف آن‌ها زياده رويي مي‌کنيد به همين دليل اين شيريني‌ها نه تنها خاصيت تغذيه‌اي ندارند بلکه زياده روي در مصرف آن‌ها بسيار مضر است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره