نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

چطور چای مرغوب را شناسایی کنیم؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
چطور چای مرغوب را شناسایی کنیم؟

خراسان/ چاي نوشيدني محبوبي است که بايد با فوت و فن شناسايي و دم کردن آن آشنا باشيم
 بعد  از يک روز پرکار و خسته کننده آن هم در ماه رمضان، بهترين نوشيدني که در خانه آسان تهيه مي‌شود ، يک استکان چاي است. اين يک استکان چاي اگر از نوع  مرغوب باشد و به درستي دم کشيده باشد، خستگي شما را برطرف مي‌کند ، به همين دليل در اولين گام بايد براي خريد چاي  مهارت و دقت کافي داشته باشيد . به همين منظور در ادامه به روش‌هاي تشخيص چاي مرغوب اشاره مي کنيم :

1- رنگ چاي خشک
چاي سياه تيره از انواع روشن بهتر است
2- رنگ ندادن در آب سرد

مي توانيد مقداري از چاي را داخل نصف ليوان آب سرد بريزيد. اگر به راحتي چايرنگ پس مي دهد نشانه کيفيت پايين چاي و اضافه کردن افزودني به آن است. در حالي که يک چاي مرغوب هيچ وقت با آب سرد تغيير رنگ نمي دهد.
3- بزرگي برگ‌هاي خشک چاي
شما مي توانيد با توجه به اندازه برگ چاي خشک شده، مرغوب بودن آن را شناسايي کنيد.اگر اندازه برگ چاي بزرگ و درشت بود، گزينه خوبي براي انتخاب شماست.
4-  رنگ چاي دم‌کشيده
اگر يک چاي دم کشيده در استکان رنگ قرمز و خاصي داشت نشانه تأييد کيفيت است. پس از اين‌که چاي را در يک فنجان ريختيد، حدود يک ساعت به آن زمان بدهيد تا چاي با هواي محيط در تماس باشد. اگر رنگ چاي پس از گذشت اين مدت تيره شد ، حاوي مواد شيميايي و رنگي است اما اگر بعد از يک ساعت رنگ چاي بدون هيچ تغييري ثابت و خوش رنگ باقي ماند، چاي مرغوب است. جالب است که بدانيد چاي داراي افزودني شيميايي بعد از گذشت مدتي يک لايه چربي شکل در استکان تشکيل مي دهد و البته اين نکته را در نظر داشته باشيد که کيفيت آب آشاميدني که چاي را تهيه مي کنيد در رنگ و طعم چاي موثر است .
   روش صحيح  دم کردن چاي
1- براي دم‌کردن چاي ابتدا بايد آب داخل کتري يا دستگاه چاي ساز کاملا به جوش آيد.
2- بعد از جوش آمدن آب،  شعله بايد بسيار کم باشد تا حالت جوش آب از بين برود.
3- يک سوم قوري را از آب جوش پر مي‌کنيم .
4- بايد قسمتي از قوري خالي باشد و بعد از آن روي حرارت ملايم چاي را دم مي‌کنيم.
5- قوري چيني بهترين نوع قوري براي دم کردن چاي است.
   بهترين زمان برداشت چاي
چاي در سه فصل اول سال يعني بهار ، تابستان و پاييز برداشت مي‌شود و بهترين، مرغوب ‌ترين و خوش طعم‌ ترين چاي مربوط به چاي بهاره است و چاي تابستان و پاييز در رتبه هاي بعدي قرار مي گيرد.
     چاي مانده نخوريد
هرچه چاي تازه ‌دم تر باشد، خوش‌‌بو و خوش ‌طعم‌ است و هر چه بماند بو و مزه آن تغيير مي‌کند و ديگر رفع کننده خستگي نيست. ( کافئين آن با مواد ديگر ترکيب مي‌شود و خواص اش را از دست مي‌دهد)
   چاي‌ خوب، چاي سنتي
اگر مي‌خواهيد از چاي دم کشيده و خوش‌طعم لذت ببريد، از روش سنتي جوش آوردن آب  يا از دستگاه چاي‌ساز و کتري برقي استاندارد استفاده کنيد تا چاي خوش طعم و  خوش عطر داشته باشيد.
   مدت زمان دم‌کشيدن
چاي به طور متوسط به ۱۵ دقيقه زمان نياز دارد تا دم بکشد و رنگ و عطر آن آشکار شود. چاي به هيچ وجه نبايد تلخ باشد، رنگي هم که چاي پس از دم کشيدن پيدا مي‌کند، بايد شفاف و درخشان باشد.
   معرفي  انواع چاي ايراني
در مرحله آماده سازي و بسته بندي ، چاي‌ها به انواع مختلف چاي سرگل، ممتاز، قلم، شکسته، باروتي و خاک چاي تقسيم مي‌شود. اين تقسيم بندي، مربوط به مرغوب بودن چاي ايراني است. مرغوب‌ترين چاي کشور، سرگل است. کيفيت اين چاي بسيار بالاست و عطر و طعم آن گس است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره