کرونا/ افراد علامتدار کرونا به کجا مراجعه کنند؟
ايسنا/ با آغاز خيز چهارم کرونا وزارت بهداشتيها و متخصصان حوزه سلامت معتقدند که حالا کوچکترين علائم و حتي علائم يک سرماخوردگي ساده را هم بايد کرونا قلمداد کرد. بر اين اساس بايد اقدامات مراقبتي و احتياطي را براي سلامت خود و اطرافيانمان انجام دهيم، اما سوال اين است که اگر علامتدار شديم، به کجا مراجعه کنيم؟
تنها چند روز بعد از تعطيلات نوروزي بود که کروناي جهشيافته با قدرت و سرعت سرايت بالاتر مهمان تمام استانهاي کشور شد و نقشه ايران را آتشين کرد. به طوري که طبق آخرين اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر ۲۹۵ شهر قرمز در کشور وجود دارد و تمام مراکز استانها نيز قرمز شدهاند. همچنين دکتر عليرضا زالي- فرمانده عمليات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نيز چندي پيش اعلام کرد که استان تهران براي اولين بار به صورت کامل قرمز شده است.
سرعت بالاي شيوع بيماري در کشور آن هم با غلبه کروناي انگليسي، نشان ميدهد که تعداد مبتلايان همچنان بالا خواهد رفت. در عين حال افزايش ميزان بستري و به دنبال آن روند صعودي مرگومير ناشي از بيماري نيز طي هفتههاي آتي قابل پيشبيني است.
هنوز ميتوان در مقابل کوويد-۱۹ ايستاد؟
با اين حال اما، بايد توجه کرد که هنوز چند راهکار براي در امان ماندن از شر کروناي انگليسي وجود دارد؛ اولين و مهمترين راهکاري که تمام متخصصان و دانشمندان حوزه سلامت در دنيا مطرح ميکنند، رعايت پروتکلهاي بهداشتي نظير استفاده از ماسک، رعايت فاصلهگذاري اجتماعي حداقل يکونيم تا دو متر، شستوشوي دستها، عدم برگزاري و شرکت در تجمعات، دورهميها، مهماني و... است. هرچند که متاسفانه به گفته وزير بهداشت ميزان رعايت پروتکلهاي بهداشتي در کشور، طي روندي کاهشي به 56 درصد رسيده و اين موضوع ارتباط مستقيمي با تعداد ابتلا، بستري و مرگومير دارد، اما هنوز هم ميتوان جلوي اين طوفان ايستاد.
در عين حال راهکار ديگري که براي حفاظت از خودمان در مقابل بيماري داريم، اين است که وضعيت سلامتي خود را ارزيابي کرده و تحت نظر بگيريم. با آغاز خيز چهارم کرونا وزارت بهداشتيها و متخصصان حوزه سلامت معتقدند که حالا کوچکترين علائم سرماخوردگي را هم بايد بيماري کوويد-۱۹ تلقي کنيم و بر اين اساس بايد اقدامات مراقبتي و احتياطي را براي سلامت خود و اطرافيانمان انجام دهيم؛ به طوري که حتي اگر دچار عطسه، سرفه، آبريزش بيني و... به صورت محدود هم شديد، ابتدا خود را قرنطينه کنيد تا ساير اعضاي خانواده از احتمال درگيري با ويروس در امان بمانند، مايعات به ميزان کافي بنوشيد، تغذيه مناسب و متنوع داشته و درمان علامتي را آغاز کنيد. در عين حال علائم خود را رصد کنيد. در صورتي که علائم ادامهدار شد يا پيشرفتي در آنها مشاهده کرديد، حتما به مراکز بهداشتي و درماني مراجعه کنيد.
بر همين اساس هم وزير بهداشت چندي پيش تاکيد کرد که مراکز سرپايي ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته را در کشور فعال کرديم تا مردم به اين مراکز مراجعه کنند. بنابراين اگر علائمي داريد، بي توجهي نکنيد. امروز بايد قبول کنيم که هر عطسه و سرماخوردگي کروناست، مگر اينکه خلاف آن ثابت شود. بنابراين مردم اگر علائم داشتند به مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته مراجعه کنند.
مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته چه ميکنند؟
بايد توجه کرد که با شروع اپيدمي کرونا در کشورمان، وزارت بهداشت تغييراتي را در ساختار ارائه خدمات خود اعمال کرد. به طوري که براي شناسايي سريعتر و سيستماتيک و همچنين ارائه خدمات بهتر به مبتلايان به کرونا، حدود ۱۲۰۰ مرکز جامع خدمات سلامت را تحت عنوان مراکز منتخب کوويد- ۱۹ با ۱۶ يا ۲۴ ساعت فعاليت تجهيز کرد و به مردم اعلام کرد که از اين مراکز براي بررسي علائم کرونا استفاده کنند تا علاوه شناسايي سريعتر بيماران، در عين حال از ازدحام و همچنين مراجعات بيمورد به بيمارستانها جلوگيري شود. در سيستم نظام سلامت، اين مراکز به عنوان سطح ارجاع براي سطوح بالاتر تعيين شدند.
بر اين اساس دکتر جعفرصادق تبريزي- رئيس مرکز مديريت شبکه وزارت بهداشت، در اين زمينه به ايسنا، گفت: اين مراکز چهار کار اصلي را انجام ميدهند؛ شامل غربال، ويزيت، دارودرماني سرپايي و انجام تست تشخيصي کرونا.
همچنين اگر فردي با علائم شديد بيماري به اين مراکز مراجعه کرد نيز به بيمارستانهاي منتخب کوويد۱۹- ارجاع داده ميشود و البته کساني که در خانه امکان ايزولاسيون و جداسازي از سايرين را ندارند به اقامتگاههايي که براي اين منظور در نظر گرفته شده است معرفي ميشوند.
آدرس مراکز جامع سلامت ارايه دهنده خدمات کوويد
وزارت بهداشت ليست مراکز جامع سلامت منتخب بيماري کوويد-۱۹ را اعلام کرده است. بنابراين اگر علامتدار شديد، حتما به اين مراکز مراجعه کنيد.
ميتوانيد ليست، آدرس و شماره تماس مراکز منتخب کوويد-۱۹ را با کليک بر روي لينک مشاهده کنيد.