مزیتهای شگفت انگیز افطار کردن با خرما
باشگاه خبرنگاران/ خرما انبوهي از انرژي بدن شما را به صورت قندهاي فروکتوز و گلوکز فراهم ميکند، چيزي که بدن پس از ساعات طولاني روزه داري به آن نياز دارد.
خرما حاوي فيبر غذايي است که حرکت روده را تحريک کرده و به جلوگيري از يبوست کمک ميکند؛ مشکلي که ممکن است برخي از افراد در ماه رمضان از آن رنج ببرند. افطار با خرما گرسنگي روزه دار را از بين ميبرد و به او کمک ميکند تا در اين وعده غذايي پرخوري نکند.
در اين گزارش به مزايايي ميپردازيم که افطار کردن با خرما، براي بدن ما فراهم ميکند:
۱- کاهش خطر بيماريهاي قلبي
خرما حاوي فيبر محلول است که ميتواند کلسترول بد خون موسوم به "ليپوپروتئين با چگالي کم" را کاهش دهد. فيبر محلول با کلسترول بد مرتبط است که به نوبه خود از جمع شدن کلسترول چرب در ديواره رگها (معروف به تصلب شرايين) جلوگيري کرده و به کاهش خطر بيماريهاي قلبي کمک ميکند.
۲- تقويت آنتي اکسيدان موجود در بدن
خرما آنتي اکسيدانهاي زيادي را فراهم ميکند که داراي مزاياي سلامتي زيادي از جمله کاهش خطر ابتلا به بسياري از بيماريها مانند آلزايمرو تخريب ماکولا است. خرما حاوي آنتي اکسيدانهاي قدرتمندي از جمله "کاروتنوئيدها"، "پلي فنل ها" (پلي فنول ها) و آنتوسيانين است و مصرف رژيم غذايي غني از آنتي اکسيدان با کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي مزمن مرتبط است.
۳- تأمين مواد مغذي مهم
خوردن ۴ عدد خرما (حدود ۱۰۰ گرم) ۲۷ ٪ مقدار توصيه شده فيبر روزانه و ۲۰ ٪ مقدار توصيه شده روزانه پتاسيم را تأمين ميکند.
۴- پيشگيري از يبوست
خرما حاوي فيبر غذايي است که به جلوگيري از يبوست و با کمک به ايجاد مدفوع به سيستم دفع بدن کمک ميکند. در يک مطالعه ۲۱ نفر که به مدت ۲۱ روز روزانه ۷ عدد خرما ميخوردند، شاهد بهبود فرايند دفع خود بوده و در مقايسه با زماني که خرما نميخوردند، در حرکات روده افزايش قابل توجهي داشتند.
چند خرما ميتوان در روز خورد؟ آيا خرما باعث چاقي ميشود؟
۴ عدد خرما (حدود ۱۰۰ گرم) حاوي ۲۷۷ کالري است. اگر روزانه ۴ عدد يا بيشتر خرما بخوريد و اين ميزان کالري را از ديگر مواد غذايي کم نکنيد، ممکن است در نهايت با افزايش وزن مواجه شويد.
به طور کلي، خوردن ۴-۶ خرما در روز يا حتي بيشتر تا زماني که فرد در سلامت باشد و از ديابت يا چاقي رنج نبر، امکان پذير است. همچنين بعد از خوردن خرما بايد دندانهاي خود را با خميردندانهاي حاوي فلورايد مسواک بزنيد؛ زيرا قندهاي موجود در خرما از کاتاليزورهاي پوسيدگي دندان هستند.
خرما حاوي مقدار زيادي قند و منبع طبيعي فروکتوز است که نوعي قند موجود در ميوه است. هر خرما (حدود ۲۵ گرم) حاوي ۶۶ کالري و حدود ۱۶ گرم قند است.
کنترل سطح قند خون در ميان افراد ديابتي ممکن است دشوار باشد و معمولاً به افراد مبتلا به اين بيماري توصيه ميشود که از مصرف کربوهيدرات از جمله قند آگاه باشند.
به دليل اينکه خرما حاوي قند بالايي است، افراد ديابتي بايد مرقاب مصرف آن باشند؛ با اين حال، اگر به مقدار متوسط خورده شود، ميتواند بخشي از يک رژيم غذايي سالم افراد ديابتي نيز باشد.
مزيت فوق العاده خرما اين است که آنها حاوي فيبر غذايي است و به بدن شما کمک ميکند کربوهيدراتها را با سرعت کمتري جذب کند، اين امر خصوصاً براي بيماران ديابتي مهم است. هرچه هضم کربوهيدراتها با سرعت کمتري انجام شود، احتمال افزايش قند خون پس از خوردن غذا کمتر است.
اگر به ديابت مبتلا هستيد، سعي کنيد همزمان بيش از يک يا دو خرما نخوريد. همچنين توصيه ميشود آن را با يک منبع پروتئين مانند يک مشت آجيل بخوريد. اين کار اجازه ميدهد تا کربوهيدراتها کمي کندتر هضم شوند که به جلوگيري از افزايش قند خون کمک ميکند.
به طور کلي، ترجيح داده ميشود ديابتيها بيش از ۳ عدد خرما در طول روز نخورند و حتما براي مصرف آن، با پزشک خود مشورت کنيد.