کرونا/ توصیههایی برای روزهداری در دوران کرونا
ايسنا/يک رژيم درمانگر و مشاور تغذيه ميگويد بر اساس گزارش اخير سازمان جهاني بهداشت، هيچ مطالعهاي مبني بر خطر روزهداري و افزايش بيماري کوويد-۱۹ وجود ندارد، لذا کليه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعايت موارد بهداشتي- تغذيه اي ميتوانند روزه بگيرند.
آذين صبوري، کارشناس تغذيه و مشاور رژيم هاي درماني عنوان کرد: رعايت اصول صحيح تغذيه تاثير مهمي در تقويت سيستم ايمني بدن براي مقابله با عفونتها به خصوص بيماري کوويد-۱۹ دارد، با رعايت تغذيه صحيح و مصرف منابع غذايي حاوي ويتامين هايA ،D ،E ،C و همچنين منابع غذايي داراي آهن، روي و سلنيوم که براي عملکرد طبيعي سيستم ايمني بدن و پيشگيري از ابتلا به کرونا ضروري هستند، نگراني از نظر تضعيف سيستم ايمني بدن در ايام روزهداري و خطر ابتلا به اين بيماري کاهش مي يابد.
وي با اشاره به توصيه هاي تغذيهاي جهت تقويت سيستم ايمني افزود: منابع غذايي حاوي ويتامين A و C و ميوه هاي داراي ويتامين C مانند پرتقال، نارنگي، ليموشيرين، کيوي را روزانه دريافت کنيد. "به عنوان مثال مصرف روزانه ۱ عدد پرتقال يا ۲ عدد نارنگي ويتامين C مورد نياز روزانه بدن را تأمين مي کند." همچنين سبزي هاي داراي ويتامين C مانند انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه اي، جعفري، پيازچه، شاهي، گوجه فرنگي و ميوه ها و سبزي هاي داراي ويتامين A مانند موز، مرکبات، هويج و کدو حلوايي و سبزيهاي سبز تيره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگهاي تيره رنگ کاهو.
سوپ هاي مقوي را کنار وعدههاي غذايي بگنجانيد
اين کارشناس تغذيه عنوان کرد: سبزي خوردني و سالاد را همراه آبليمو ترش يا آب نارنج مصرف کنيد. از قارچ، هويج و کدو حلوايي در غذاهاي روزانه استفاده شود. از ميوه هاي داراي آنتي اکسيدان فصل مانند گريپ فروت، پرتقال تو سرخ و آناناس تازه استفاده کنيد. مصرف پياز خام به ويژه از نوع بنفش به دليل داشتن ويتامين C و آنتي اکسيدان همراه با غذا توصيه مي شود و سوپ هاي مقوي مانند سوپ کدو حلوايي، سوپ شير و جو، خوراک لوبيا با قارچ، سوپ شير و خامه و قارچ کنار وعده هاي غذايي بگنجانيد.
صبوري با تاکيد بر مصرف روزانه شير و لبنيات کم چرب و ماست مصرفي از نوع پروبيوتيک گفت: همچنين روزانه يک عدد تخم مرغ پخته يا دو عدد سفيده پخته بخوريد و از مصرف تخم مرغ عسلي بپرهيزيد. خوردن خوراکيهايي گز، سوهان، نبات، انواع تافي، آب ميوه هاي صنعتي، کيک هاي صنعتي، کلوچه و مواد شيرين ديگر را محدود کنيد. روغن هاي جامد (گياهي و حيواني) را حذف کنيد و براي دريافت ويتامين E به منظور افزايش سطح ايمني بدن، از روغن هاي مايع کانولا- گلرنگ- ذرت و آفتابگردان استفاده کنيد.
کمبود آهن و روي سيستم ايمني را تضعيف مي کند
مشاور رژيم هاي درماني خاطرنشان کرد: از مصرف سوسيس و کالباس و ساير فست فودها و غذاهاي چرب و شور مانند انواع تنقلات- کنسروها و شورها به دليل تحريک سيستم ايمني اجتناب شود. از مصرف گوشت هاي نيم پز مثل استيک، کوبيده و کوفته نيز پرهيز کنيد.
وي تصريح کرد: انواع جوانه ها به ويژه جوانه ماش و گندم را در برنامه غذايي روزانه خود بگنجانيد. به عنوان يک پيشنهاد به سوپ، آش، کوکو و کتلت؛ سبوس هاي بسته بندي و پاستوريزه شده را اضافه کنيد.
آذين صبوري با اشاره به اينکه کمبود ريز مغذي هايي مثل آهن و روي هم سيستم ايمني بدن را تضعيف مي کند، ادامه داد: از منابع غذايي اين ۲ ريز مغذي (آهن و روي) مثل حبوباتي چون عدسي- دال عدس- لوبيا به عنوان جايگزين مناسب گوشت، شير و لبنيات و سبزي هاي برگ سبز و انواع خشکبار و سبوس جو بيشتر استفاده شود.
رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه
اين کارشناس تغذيه و مشاور رژيم هاي درماني يادآور شد: چاي سبز، زعفران، زردچوبه به ميزان کافي مصرف کنيد و روزانه با استفاده از منابع غذايي ويتامين D شامل ماهي هاي چرب، لبنيات و زرده تخم مرغ به افزايش سطح ايمني بدن خود کمک کنيد.
وي تاکيد کرد: به خاطر داشته باشيد رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه و حصول اطمينان از دريافت کافي ريز مغذي ها و پروتئين از برنامه غذايي روزانه نقش مهمي در پيشگيري از ابتلا به بيماري ها از جمله ويروس کرونا دارد.