خواص خاکشیر و طرز تهیه جوشانده آن

خراسان/خاکشير از نظر طب قديم ايران سرد و تر است. مصرف خاکشير صبح ناشتا در آب جوش يا آب سرد، بدون شکر يا با شکر، قبل از غذا يا بعد آن، با فاصلهاي از غذا يا بدون فاصله شب و روز و همچنين چگونگي استفاده از آن داراي آثار متفاوتي است. در ادامه به خواص خاکشير و طرز تهيه جوشانده آن مي پردازيم:
1- خاکشيرزخمها و جراحات را التيام ميبخشد.
2- ملين و خنک کننده است.
3- تنظيم کننده دستگاه گوارش است.
4- خاکشير يکي از بهترين داروها براي رفع بواسير و واريس است.
5- از خواص خاکشير چربيزدايي کبد است.
6- خاکشير سرد ضد اسهال و خاکشير در آب جوش يک داروي ضد يبوست است.
7- خوردن آن سبب نيکويي رنگ و رخسار ميشود.به اين صورت که خاکشير را با دو برابر وزن آن با شکر مخلوط کنيد و تا 10 روز بخوريد.
8- خاکشير يکي از بهترين داروهاي ضد آلرژي است.
9- در فصل گرما با کاهش دماي بدن به پيشگيري از گرمازدگي کمک ميکند.
طرز تهيه جوشانده خاکشير
براي تهيه جوشانده خاکشير بايد ابتدا دانههاي خاکشير را 15 دقيقه درون آب خيس کنيد. سپس آب اضافي آن را خالي کنيد و چندين مرتبه شست وشو را ادامه دهيد. سپس خاکشير را به مدت ۱۰ دقيقه با مقداري آب بجوشانيد و پس از سرد شدن ميل کنيد. در صورت تمايل مي توانيد آن را کمي شيرين کنيد.