نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

شرایط روزه داری افراد مبتلا به زخم معده

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
شرایط روزه داری افراد مبتلا به زخم معده

باشگاه خبرنگاران/ سيدمحمدصادق غفوري عضو انجمن گوارش و کبد ايران در خصوص شرايط روزه داري افراد مبتلا به زخم معده، اظهارکرد: زخم‌هاي معده و گوارشي زماني ايجاد مي‌شوند که سطح داخلي معده و قسمت فوقاني روده‌ کوچک با عفونت باکتري هليکو باکترپيلوري دچار آسيب شوند. اين باکتري به راحتي به ساير افراد منتقل مي‌شود و در دستگاه گوارش ماده‌اي ترشح مي‌کند که باعث کاهش اثر لايه مخاطي محافظ مي‌شود.

او افزود: لايه پوشاننده معده و اثني عشر به طور طبيعي داراي يک سد مخاطي هستند تا در برابر شيره گوارشي اسيدي محافظت شوند که در صورت از بين رفتن اين محافظ معده و اثني عشر دچار التهاب خواهند شد.

غفوري ادامه داد: زخم‌هاي گوارشي به دو نوع زخم معده و زخم اثني عشر تقسيم مي‌شوند.

اين عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد تصريح کرد: زخم‌هاي اثني عشر شايع‌تر از زخم‌ معده بوده و معمولا در سنين ۲۰ تا ۴۵ سال ديده مي‌شود در حاليکه زخم‌هاي معده بيشتر در افراد بالاي ۵۰ سال شايع است.

او در خصوص علائم زخم‌هاي گوارشي افزود: زخم‌هاي گوارشي گاهي اوقات ممکن است بر اثر مصرف طولاني مدت دارو‌هاي ضد التهاب غير استروئيدي مانند آسپيرين، ايبو بروفن و ديکلوفناک ايجاد شوند. سوزش معده، شکم درد، احساس سيري، التهاب يا انقباض، ناتواني در هضم غذا‌هاي چرب و حالت تهوع از جمله علائم زخم‌هاي گوارشي هستند.

عضو انجمن گوارش و کبد ايران بيان کرد: استعمال دخانيات، مصرف الکل و احتمالا مصرف کافئين از ديگر دلايل ابتلا به زخم‌هاي گوارشي خواهد بود. همچنين عوامل ژنتيکي و ارثي در ابتلا به اين بيماري نقش دارند.

غفوري تصريح کرد: با شروع ماه رمضان بسياري از افراد مبتلا به زخم‌هاي گوارشي براي گرفتن يا نگرفتن روزه مردد مي‌شوند. گرسنگي طولاني مدت براثر روزه داري مي‌تواند در برخي موارد باعث تشديد زخم‌هاي گوارشي شود.

او گفت: افرادي که قبلا دچار زخم معده بوده اند و در حال حاضر با دارو کنترل شده و هيچ علامتي ندارند، مي‌توانند چند روزي روزه بگيرند و اگر مشکلي نظير درد نداشتند، ادامه دهند. اما در افرادي که زخم فعال دارند روزه داري توصيه نمي‌شود.

غفوري بيان کرد: افرادي که دارو‌هاي مربوط به معده مصرف مي‌کنند مي‌توانند داروي خود را در وعده سحر و افطار مصرف کنند و تا زماني که به دليل روزه داري دچار درد معده نشده اند به روزه گرفتن ادامه دهند. همچنين اين دسته از افراد از مصرف غذا‌هاي چرب و سنگين بلافاصله بعد از افطار خودداري کرده و آب و مايعات به اندازه کافي مصرف کنند.

او در نهايت افزود: نکته مهم اين است که روزه داري در افراد مختلف تاثير يکساني ندارد و در برخي‌ها حتي باعث بهبودي علائم گوارشي مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar