چگونه در ماه رمضان سیستم ایمنی قویتری داشته باشیم؟
![چگونه در ماه رمضان سیستم ایمنی قویتری داشته باشیم؟](https://app.akharinkhabar.ir/images/2021/04/21/cd2f62d0-4212-47be-8fbd-e07970e3e127.jpeg)
خراسان/ اگر نکات تغذيهاي را در ماه رمضان رعايت کنيد، نه تنها سيستم ايمني بدن ضعيف نميشود بلکه به ارتقاي سلامت عمومي بدن کمک ميکند
ماه مبارک رمضان امسال هم همچون سال گذشته در شرايطي آغاز شده است که بيماري کوويد-19 همچنان شيوع دارد. در شرايط همهگيري، اين نگراني براي برخي از افراد ايجاد ميشود که روزهداري ممکن است حساسيت بدن به بيماري تنفسي را افزايش دهد. اين تصور وجود دارد که در هنگام روزهداري مواد مغذي کافي به بدن نميرسد، در نتيجه بدن ضعيف و مستعد ابتلا به بيماري ميشود. اما اين تصور درست نيست و فوايد متعدد روزهداري براي سلامت، سلامت عمومي بدن را تقويت مي کند. در ادامه مطلب نگاهي انداختهايم به اين موضوع که چگونه ميتوانيم به روشي ايمن روزه بگيريم و به عبارت ديگر در ماه رمضان سيستم ايمني قويتري داشته باشيم؟
وعده سحر را حذف نکنيد
«مرو اوز» کارشناس تغذيه و روان شناس باليني ميگويد: «دو سيستمي که بدن بيشترين انرژي خود را صرف آنها ميکند سيستم ايمني و دستگاه گوارش هستند. روزهداري به بدن اجازه ميدهد تا انرژي خود را يک به يک صرف اين دو سيستم کند. به عبارت ديگر متوقف شدن هضم غذا براي يک دوره خاص، به سيستم ايمني امکان ميدهد که فعالتر باشد؛ سلولها را ترميم و با ميکروبها بهتر مبارزه کند. بين سحر و افطار زماني است که سيستم ايمني بدن بيشترين فعاليت خود را دارد اما اگر وعده سحري حذف شود، بدن به دليل گرسنگي طولاني مدت دچار استرس ميشود و اين موضوع بر سيستم ايمني بدن تاثير منفي ميگذارد.»
مواد حاوي آنتياکسيدان مصرف کنيد
آنتياکسيدان موجود در غذاها، به ويژه ميوهها و سبزيجات رنگارنگ، ميتواند به جلوگيري از آسيب سلولي کمک کند، بنابراين سيستم ايمني بدن را تقويت ميکند. به همين دليل مصرف ميوه به عنوان ميان وعده در فاصله افطار و سحر بسيار توصيه ميشود. ميوهها همچنين داراي فيبر زيادي هستند. فيبر عملکرد دستگاه گوارش را تسهيل و محيط مناسبي را براي رشد باکتريهاي مفيد در روده ايجاد ميکند. هر چه باکتريهاي مفيد بيشتري در روده داشته باشيم، ايمني ما هم قويتر خواهد بود.
از مصرف آب کافي غافل نشويد
آب رساني کافي به بدن براي داشتن يک سيستم ايمني قوي ضروري است. اوز ميگويد: «آب همچنين به حذف سموم از بدن کمک ميکند، مواد مغذي را به سلولها ميرساند و باکتريها و ويروسها را خنثي ميکند.» گفتني است مصرف نوشيدنيهاي کافئيندار مانند چاي و قهوه ممکن است اين تصور غلط را ايجاد کند که بدن مايعات کافي دريافت کرده است اما اين نوشيدنيها نميتوانند جانشين مصرف آب شوند زيرا کافئين مانند مواد ادرارآور عمل و دفع آب از بدن را تسريع ميکند. بنابراين بدن دچار کم آبي مي شود. برخي پزشکان توصيه ميکنند براي جبران اين اثر، در کنار هر فنجان قهوه يک فنجان آب بنوشيد.
پروبيوتيکها را دريابيد
نوشيدني که اوز به افراد توصيه ميکند در طول ماه رمضان به رژيمهاي غذايي خود اضافه کنند کفير است. وي ميگويد:« کفير به لطف پروبيوتيکهاي موجود در آن، اثر بسيار خوبي بر سيستم ايمني بدن دارد و باعث تقويت آن ميشود. کفير فلور روده را تنظيم ميکند و در کاهش يبوست مشکلي که در ماه رمضان بسيار تجربه شده است هم نقش دارد. افزون بر اين، کفير داراي شاخص گليسمي پايين و پروتئين بالاست و مصرف آن باعث ميشود براي مدت طولانيتري احساس سيري کنيد.»
ورزش را فراموش نکنيد
شايد بسياري از ما در هنگام روزهداري اصلا به ورزش فکر نکنيم اما پزشکان حداقل 30 دقيقه فعاليت ورزشي در روز را براي حفظ تناسب بدن، کمک به هضم غذا و تقويت سيستم ايمني بدن توصيه ميکنند. اوز ميگويد:« فعاليت فيزيکي يکي از عوامل مهم در تقويت سيستم ايمني است. با اين حال بيشتر پزشکان توصيه ميکنند براي جلوگيري از اختلالات گوارشي از انجام تمرينات با شدت بالا در طول روز خودداري کنيد و يک يا دو ساعت بعد از غذا به ورزش بپردازيد. پيادهروي سريع توصيه شدهترين ورزش است. پزشکان پرداختن به اين ورزش را يک يا دو ساعت قبل يا بعد از وعده افطار توصيه ميکنند.»
منبع: boldsky.com