نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

هیالورونیک اسید؛ جادوگر بدن انسان!

منبع
عصر ايران
بروزرسانی
هیالورونیک اسید؛ جادوگر بدن انسان!

عصر ايران/ تقريبا نيمي از هيالورونيک اسيد بدن در پوست تجمع يافته تا با اتصال به مولکول هاي آب باعث حفظ رطوبت اين اندام مهم شود.
 هيالورونيک اسيد که به اختصار HA ناميده مي شود، در واقع نوعي ترکيب شيميايي آلي است که به عنوان بخش مهمي از بافت همبند و همينطور مايع مفصلي نقش ارزشمندي در بدن ايفا مي کند.
اين پليمر از زنجيره هاي 25 هزار واحدي و يا حتي بزرگتر تشکيل مي شود و بدن انسان مجهز به حداقل 3 نوع آنزيم براي سنتز چنين ترکيب حيرت انگيزي است. اما علت اصلي محبوبيت هيالورونيک اسيد در ميان فرآورده هاي پوستي و درماني مختلف چيست؟
پيش از آن که به بررسي فوايد اصلي هيالورونيک اسيد بپردازيم، لازم است بدانيم که اين ترکيب مي تواند چندين برابر وزن خود آب ذخيره و از اين طريق به حفظ رطوبت طبيعي پوست و مفاصل کمک زيادي کند. اما درست مانند پروتئين هايي نظير کلاژن و الاستين، سطح هيالورونيک اسيد نيز با افزايش سن کاهش مي يابد و از اين رو بايد با استفاده از فرآورده هاي محتوي اين ماده به فکر تامين منابع از دست رفته باشيم. در ادامه نگاهي خواهيم داشت به چندين مورد از اساسي ترين مزاياي هيالورونيک اسيد، جادوگر بدن انسان:

کمک به افزايش سلامت و لطافت هرچه بيشتر پوست

هيالورونيک اسيد اندوژن (ميزاني که به صورت طبيعي توسط بدن سنتز مي شوند) و همينطور مکمل هايي که از وجود مقادير استاندارد شده اين ترکيب فوق العاده بهره مي برند، به حفظ سلامت پوست و در عين حال بهبود وضعيت ظاهري مانند کشساني بالاتر و لطافت بيشتر آن کمک مي کنند.
بر اساس گزارشي از مرکز ملي اطلاعات زيست فناوري آمريکا، تقريبا نيمي از هيالورونيک اسيد بدن در پوست تجمع يافته تا با اتصال به مولکول هاي آب باعث حفظ رطوبت اين اندام مهم شود. با اين حال فاکتورهايي از جمله روند پيري طبيعي، قرار گيري در معرض پرتوهاي آسيب رسان مانند اشعه ماورا بنفش خورشيد، دود تنباکو و آلودگي هاي آب و هوايي مقادير هيالورونيک اسيد بدن را دستخوش تغييرات منفي خواهند کرد.
در يکي از مقالات منتشر شده توسط انتشارات سيج مي خوانيم که دوزهاي 120 تا 240 ميلي گرم از هيالورونيک اسيد در روز به مدت حداقل يک به ماه، به طور معناداري رطوبت پوست را افزايش مي دهند و پاياني بر خشکي پوست در بزرگسالان خواهند بود. پوستي که از رطوبت مناسبي برخوردار باشد، چين و چروک هاي ظاهري کمتري دارد و صاف تر به نظر مي رسد.

سرعت بخشيدن به روند بهبود زخم
به غير از مزاياي متعددي که هيالورونيک اسيد براي پوست به همراه دارد، نقش مهمي نيز در فرآيند بهبود زخم ايفا مي کند. همانطور که گفته شد اين ترکيب به صورت طبيعي در پوست وجود دارد اما توليد آن در شرايط آسيب بافتي و نياز به ترميم به طور قابل توجهي افزايش مي يابد.

طبق پژوهشي که از طريق وب سايت ارائه دهنده اطلاعات سلامت محور هلث لاين قابل دسترسي است، هيالورونيک اسيد از طريق تنظيم شدت التهاب و سيگنال دهي به بدن براي ساخت سلول هاي خوني مانند پلاکت هاي بيشتر در ناحيه آسيب ديده به فرآيند بهبود سريعتر زخم کمک مي کند. اين ترکيب همچنين داراي خواص آنتي باکتريال است و از اين مسير هم کاهش خطر عفونت در صورت استفاده مستقيم روي زخم هاي باز را به همراه خواهد داشت.

تسکين دردهاي مفصلي
يکي ديگر از مراکز استقرار هيالورونيک اسيد در بدن مفاصل است، جايي که اين ترکيب فضاي بين استخوان هاي شما را به خوبي چرب نگه مي دارد. هنگامي که مفاصل به اصطلاح روغن کاري مي شوند، سايش استخوان ها به يکديگر کاهش يافته و درد مفصلي نيز از ميان مي رود.

با استناد به مطالعه اي که توسط اِلزِوير يکي از بزرگترين ناشرين مطبوعات علمي و پزشکي جهان در اختيار علاقه مندان قرار گرفته است، مکمل هاي حاوي هيالورونيک اسيد براي افرادي که مبتلا به استئوآرتريت (نوعي بيماري تحليل برنده مفاصل) هستند بسيار مفيد خواهند بود. مصرف 80 تا 200 ميلي گرم از اين ترکيب به مدت حداقل 2 ماه اثرات قابل ملاحظه اي بر کاهش درد زانو در مبتلايان به آرتروز به خصوص در رده سني 40 تا 70 سال داشته است. همچنين امکان تزريق مستقيم هيالورونيک اسيد به مفاصل به ويژه مفصل زانو نيز وجود خواهد داشت.

تخفيف علائم ريفلاکس اسيد معده
با توجه به نتايج مقاله اي که به وسيله کتابخانه آنلاين جي استور منتشر شده است، هيالورونيک اسيد مي تواند به کاهش علائم ريفلاکس گاستروازوفاژيال که ميان مردم به عنوان "ترش کردن" شناخته مي شود ياري برساند. زماني که اين ريفلاکس رخ مي دهد، محتواي اسيدي معده به داخل گلو بازگردانده شده و منجر به درد و آسيب به مخاط مري خواهد شد. در مقابل هيالورونيک اسيد به تسکين لايه آسيب ديده مري و تسريع روند بهبودي کمک مي کند.

در مطالعه اي که به دست محققان دانشگاه استنفورد انجام گرفته است، افزودن مخلوطي از هيالورونيک اسيد و کندروئيتين سولفات به بافت آسيب ديده گلو در يک لوله آزمايش سبب بهبود بسيار سريعتر آن نسبت به حالت عدم درمان شد.

درمان خشکي چشم
در مطالعه اي از دانشگاه اتاوا آمده است که حدودا 1 نفر از هر 7 فرد بزرگسال از علائم خشکي چشم و کاهش فعاليت غدد اشکي رنج مي برد. از آن جايي که هيالورونيک اسيد تاثير مطلوبي بر بازيابي رطوبت از دست رفته دارد، در قطره هاي چشمي اشک مصنوعي نيز مورد استفاده قرار مي گيرد.
مشخص شده است که قطره هاي چشمي با 0.2 الي 0.4 درصد هيالورونيک اسيد مي توانند به کاهش علائم خشکي چشم و تقويت وضعيت سلامت آن کمک کنند. علاوه بر اين لنزهاي تماسي که حاوي ترکيبات هيالورونيک اسيدي آهسته رهش هستند نيز درمان احتمالي ديگر براي عارضه خشکي چشم به شمار مي روند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره