۹ نوع کربوهیدارت را هیچگاه از رژیم تان حذف نکنید!

ايرنا/برخي افراد بنا به دلايل مختلف از جمله کاهش وزن، کربوهيدرات را به طور کامل از رژيم شان حذف مي کنند و يا به حداقل مي رسانند. اين در حالي است که برخي کربوهيدرات ها را تحت هيچ شرايطي نبايد از رژيم حذف کرد.
برخي افراد بنا به دلايل مختلف از جمله کاهش وزن، کربوهيدرات را به طور کامل از رژيم شان حذف مي کنند و يا به حداقل مي رسانند. اين در حالي است که برخي کربوهيدرات ها را تحت هيچ شرايطي نبايد از رژيم حذف کرد.
زماني که کربوهيدرات را از طريق منابع گياهي وارد بدن مي کنيم، از گروه مهمي از انواع مواد مغذي و ارزشمند بهره مند مي شويم. ميوه ها و سبزيجاتي که منبع کربوهيدرات محسوب مي شوند، حاوي فيتونوترينت هاي کليدي مانند بتاکاروتن و ليکوپن هستند که نمي توانيد آنها را از طريق منابع ديگر کربوهيدرات مانند غلات يا لبنيات به دست بياوريد.
فيتونوترينت ها نقش کليدي در افزايش قدرت دفاعي بدن و مبارزه با التهاب دارند و قند خون را نيز کاهش مي دهند:
در اينجا بهترين منابع کربوهيدرات که به هيچ وجه نبايد از رژيم تان حذف کنيد، معرفي شده اند:
سيب زميني شيرين: يک سيب زميني شيرين که در اجاق کبابي شده ۳۰ درصد کمتر از سيب زميني معمولي قند خون را افزايش مي دهد زيرا حاوي فيبر بالا و ريزمغذي هايي است که ۴۰ درصد آن ها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندي هضم غذا مي شوند. در ضمن سيب زميني شيرين غني از کاروتنوئيد و رنگ دانه هاي زرد و نارنجي است که به ارگانيسم ها اجازه عکس العمل در برابر انسولين را مي دهد. سيب زميني شيرين همچنين سرشار از اسيد کتوژنيک است. اين ترکيب گياهي طبيعي مي تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولين کمک کند.
لوبيا: مصرف لوبيا خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهد ضمن اين که کاهنده کلسترول بد و افزايش دهنده کلسترول خوب است. لوبيا حاوي ترکيبات آلفاآميلاز است که باعث جلوگيري از جذب و تجزيه نشاسته مي شود و کاهش وزن را به همراه دارد. هر ۱۸۴ گرم لوبيا، ۱۱۳ گرم کربوهيدرات دارد.
موز: هر ۲۲۵ گرم از موز حاوي ۵۱ گرم کربوهيدرات است. موز يک منبع فوق العاده انرژي محسوب مي شود و استفاده از آن قبل از تمرينات ورزشي سبب تقويت عضلات خواهد شد. موز غني از پتاسيم است و مصرف آن براي حفظ سلامت قلب ضروري است.
پرتقال: هر ۱۸۰ گرم از اين ميوه ۲۱ گرم کربوهيدرات دارد. پرتقال منبع عالي ويتامين سي است و ۱۳۰ درصد از نياز روزانه شما به اين ويتامين را تامين مي کند. مصرف پرتقال پيشگيري کننده از سرطان است و افزايش سلامت قلب را به دنبال دارد. بهبود سلامت پوست از نتايج مصرف منظم اين ميوه است.
گريپ فروت: در هر ۲۳۰ گرم، ۱۹ گرم کربوهيدرات دارد. گريپ فروت کم کالري بوده و ارزش ويتامين سي آن بسيار بالا است. مصرف گريپ فروت باعث بهبود سيستم ايمني بدن شده و فيبر موجود در آن به کاهش وزن کمک مي کند. اين ميوه مانع مقاومت به انسولين شده و از ابتلا به ديابت پيشگيري مي کند. گريپ فروت همچنين حاوي اسيد سيتريک است که مي تواند به جلوگيري از سنگ کليه کمک کند.
سيب: در هر ۱۲۵ گرم، ۱۷ گرم کربوهيدرات دارد و غني از انتي اکسيدان ها و فيبر است. مصرف منظم سيب از سلامت مغز محافظت مي کند و مانع ابتلا به بيماري هاي جدي مغزي مانند زوال عقل و سکته مغزي مي شود. مصرف سيب نقش پيشگيري کننده از سرطان سينه را دارد.
چغندر قند: در هر ۱۳۶ گرم، ۱۳ گرم کربوهيدرات دارد و حاوي نيترات است و مصرف آن منجر به بهبود قدرت عضلاني مي شود؛ بخصوص در مبتلايان به نارسايي قلبي. نيترات همچنين عملکرد ورزشي را افزايش مي دهد و مي تواند از ابتلا به زوال عقل جلوگيري کند.
هويج: در هر ۱۲۸ گرم، ۱۲ گرم کربوهيدارت دارد. هويج غني از آنتي اکسيدان ها به ويژه بتاکاروتن است و به جلوگيري از انواع سرطان ها کمک مي کند. مصرف هويج خام يا بخار پز بيشترين مزاياي تغذيه اي را دارد.
زغال اخته: اين ميوه نيز يک منبع سالم کربوهيدارت است. زغال اخته داراي آثار هيپوگليسميک بوده است و مي تواند سبب بهبود تغييرات بافتي پانکراس در جريان بيماري ديابت گردد که شايد اين اثرات به خاطر وجود آنتوسيانين ها و ساير ترکيبات آنتي اکسيداني موجود در ميوه باشد.
منبع: readersdigest