نکاتی مفید برای بیماران مبتلا به کم خونی در ماه رمضان
باشگاه خبرنگاران/ به نقل از پايگاه خبري العين، برخي از بيماران مبتلا به کم خوني در ماه رمضان از روزه داري ميترسند؛ چرا که آنها بيشتر ساعات روز را چيزي نميخورند و همين مسئله آنها را نگران ميکند که شايد بر سلامت آنها تأثير بگذارد.
اما طبق نظر پزشکان، افرادي که از مشکل کم خوني (آنمي) رنج ميبرند، ميتوانند با خيال راحت روزه بگيرند؛ به شرط آنکه با تغذيهاي مناسب از زمان مغرب تا سحر تغذيهاي مناسب مصرف کرده و آب و مايعات را براي تأمين انرژي بدن بنوشند.
دکترمجدي نزيه عزمي، رئيس مؤسسه علمي فرهنگ غذايي در مصر به پايگاه خبري «العين الاخباريه» گفت: وعده غذاي رمضان براي هر فردي چه مريض باشد و يا در سلامتي کامل به سر ببرد، ۴ وعده است.
تقسيم وعدههاي ماه رمضان براي بيماران کم خوني
اين متخصص تغذيه گفت: وعده نخست، افطار مقدماتي است که بلافاصله پس از زمان مغرب ( زمان افطار) مصرف ميشود و خيلي مختصر و محدود به دو نوع مايعاتي شود که يکي از آنها شيرين بوده و ديگري سوپي گرم باشد.
نزيه عزمي ادامه داد: نيم ساعت پس از آن ميتوانيد غذاي اصلي را که دومين وعده محسوب ميشود، مصرف کنيد که از متشکل از سه جزء است که سه نياز اساسي بدن را برآورده ميکند.
او تصريح کرد: بخش اول کربوهيدرات است که ميتوانيد از ميان نان، برنج، ماکاروني انتخاب کنيد. دومي پروتئين است که ميتوان از ميان انواع گوشتها و حبوبات با هدف جبران سلولهاي مرده انتخاب کرد و در آخر، گروهي از ويتامين ها، و مواد معدني است که ميتوانيد آن را از طريق يک بشقاب سالاد آن را به دست آوريد.
نزيه عزمي بيان کرد: زمان مصرف وعده سوم، بين وعده دوم و آخرين وعده است که بهتر است ميوهاي تازه باشد؛ که ميتوان روز به روز، بين ميوه و يا شيرين جات آن را تغيير داد.
او افزود: وعده چهارم همان سحري است که ميتوان از باقالي پخته شده استفاده کرد؛ چراکه بخاطر ارزش اشباعي بالا، سبب ميشود روزه دار بتواند براي مدت طولاني احساس گرسنگي نکند.
اين متخصص مصري ادامه داد: بهتر است وعده سحري شامل شير تخمير شده باشد؛ چرا که به روند هضم غذا کمک ميکند و ميتوان ماست و يا آب دوغ را برگزيد. آخرين چيزي که خوب است در وعده سحر باشد، کاکائو است؛ زيرا کمک ميکند تا براي مدتي طولاني عطش نداشته باشيم.
غذاهاي مناسب بيماران کم خوني در رمضان
اين متخصص مصري توصيههايي را نيز براي بيماران مبتلا به کم خوني داشت که از جمله آن ميتوان به اين موارد اشاره کرد:
۱- جگر: به هر روشي که پخته شده باشد از مهمترين مواد غذايي براي حل مشکل کم خوني است.
۲- سالاد سبزي: اين خوراکي تمام مواد معدني و ويتامينهاي مورد نياز بدن را تأمين ميکند.
غذاهاي مفيد براي مبتلايان به کم خوني
همچنين نهله عبدالوهاب، مشاور در زمينه باکتري، ايمونولوژي و تغذيه در مصر توصيه کرد: افراد به شکل منظم آزمايشهاي خون را انجام دهند و پس از مشورت با پزشک، دارو مصرف کنند.
او مجموعهاي از توصيهها را براي بيماران مبتلا به کم خوني در ماه مبارک رمضان بيان کرد که به شرح زير است:
۱- بيماران مبتلا به کم خوني با خرما افطار کنند؛ چرا که حاوي آهن و مواد معدني است.
۲- اين افراد به وعدههاي غذايي که شامل جگر، اسفناج و جعفري است، اهتمام ورزند؛ چرا که اينها حاوي آهن است.
۳- تلاش کنند تا يک وعده کامل غذايي را بخورند که حاوي گوشتهاي غني از ويتامين ويتامين B۱۲ و فوليک اسيد باشد.
۴- بين افطار تا سحر يک مشت آجيل بخورند.
۵- از خوردن چاي، قهوه و نوشابههاي گازدار خودداري کنند.