نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

اولین علائمی که خبر از فشارخون بالا می دهد

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
اولین علائمی که خبر از فشارخون بالا می دهد

باشگاه خبرنگاران/ محمدصادق غفوري، عضو انجمن گوارش و کبد ايران با اشاره به بيماري فشارخون بالا اظهار کرد: بيماري فشارخون اغلب از سنين ميانسالي شروع شده و در صورت درمان ناکافي، با گذشت زمان عوارض متعددي را بدنبال خواهد داشت مانند تنگي رگ‌هاي تغذيه کننده قلب، درد در ناحيه قلب، سکته قلبي، سکته مغزي، نارسايي قلبي، تنگي رگ‌هاي اندام‌ها و نارسايي کليه.

غفوري افزود: علت فشارخون بالا معمولا چندگانه بوده و ترکيبي از عوامل مختلفي مثل فاکتور‌هاي هورموني، عصبي، ژنتيکي و محيطي زمينه ساز آن خواهد بود و البته در بسياري موارد، هيچ عامل مشخص قابل اصلاحي ممکن است براي آن پيدا نشود.

عضو انجمن گوارش و کبد ايران ادامه داد: فشار خون بالا از عوارض زندگي مدرن است که در دهه‌هاي اخير شيوع آن افزايش چشمگيري داشته است، به نحوي که هفتاد وپنج درصد افراد بالاي ۷۰ سال به فشار خون مبتلا هستند.

او با اشاره به پيشگيري از فشارخون بالا تصريح کرد: افرادي که پنج روز در هفته هر بار ۳۰ دقيقه پياده روي تند داشته باشند تا حد زيادي خود را در برابر فشارخون بيمه مي‌کنند. ورزش حتي نقش درماني در کنترل فشارخون مرزي نيز دارد، آنچه موثر است مداومت در انجام فعاليت فيزيکي است. آسيب‌هاي جدي و ماندگار مفاصل، افزايش حاد فشار خون و بروز سکته حاد قلبي و حمله قلبي از عوارضي است که خطر آن در فعاليت ورزشي بدون برنامه وجود دارد.

عضو انجمن گوارش و کبد ايران بيان کرد: فشارخون بالا را مي‌توان با استفاده از روش‌هاي درمان خانگي مانند استفاده از کرفس، موز، سير، نوشيدن آب، مصرف سيب و بادام تا حد زيادي درمان کرد. درصورتيکه با اين روش‌ها موفق به کنترل فشارخون نشديد بايد  به پزشک مراجعه کرده و از درمان‌هاي دارويي کمک بگيريد.

غفوري با اشاره به علائم بيماري فشارخون بالا گفت: فشارخون بالا معمولا علامت يا علائم هشداردهنده‌اي ندارد و بسياري از افراد نمي‌دانند که به آن مبتلا هستند. اندازه گيري فشارخون تنها راهي است که مي‌توان فهميد آيا فشارخون بالاست يا خير. افراد سال‌هاي زيادي ممکن است به اين بيماري دچار باشند، ولي متوجه نباشند. فشارخون بالا اگر کنترل نشود، منجر به بيماري‌هاي سکته قلبي و سکته مغزي شده و به سرخرگ‌ها آسيب مي‌رساند. از جمله علائم شايع فشارخون بالا مي‌توان به سرگيجه، سردرد و خون ريزي بيني اشاره کرد.

عضو انجمن گوارش و کبد ايران ادامه داد: فشارخون بالا مي‌تواند اوليه يا ثانويه باشد، در نوع اول علت خاصي نمي‌توان براي آن يافت و تنها ۹۵ درصد از موارد را شامل مي‌شود. نوع ثانويه نوعي از فشار خون بالايي است که علت مشخصي دارد و تنها ۵ درصد موارد را شامل مي‌شود. عوامل خطر ايجاد فشارخون بالا به دو دسته قابل تغيير مانند چاقي، استعمال دخانيات، مصرف الکل، ديابت و فشارخون غيرقابل تغيير مانند سن، جنس، نژاد و ارث طبقه بندي مي‌شود.

او با اشاره به جنسيت افراد در بيماري فشار خون تصريح کرد: فشارخون در سنين پايين فرقي ندارد و يکسان است، اما بعد از بلوغ احتمال بالا بودن سطح فشارخون در آقايان تا ۵۰ سالگي بالا مي‌رود. فشار خون به طور عمده با استفاده از تغيير شيوه زندگي بيماران و سپس با استفاده از دارو درماني بهبود مي يابد. تغيير شيوه زندگي شامل کاهش وزن، ترک کردن سيگار، داشتن يک برنامه غذايي مناسب (برنامه غذايي مناسب شامل غذاهاي کم چربي، کم سديم و مصرف روزانه ميوه و سبزيجات) است، انجام ورزش هاي مناسب به خصوص ورزش هاي هوازي است. بعد از تغيير شيوه زندگي دارو درماني مي تواند بسيار کمک کننده باشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره