مراقب عوارض لاغری بیش از حد باشید

ايرنا/لاغري زياد ميتواند به همان اندازه اضافه وزن براي سلامتي مشکل ايجاد کند؛ اگر فردي کم وزن باشد، بدن مواد مغذي لازم براي ساختن استخوانها، پوست و موهاي سالم را دريافت نميکند.
مهديه زماني متخصص تغذيه روز شنبه افزود: اگر فردي در رژيم روزانه خود به اندازه کافي مواد مغذي دريافت نکند، ممکن است مشکلاتي مانند نازک شدن پوست، ريزش مو، خشکي پوست و غيره در او بروز يابد.
وي اظهار داشت: اگر فردي انرژي کافي از رژيم غذايي خود براي حفظ وزن و سلامت بدن دريافت نکند، ممکن است مواد غذايي کافي براي مقابله با عفونت ها دريافت نکند. در نتيجه، ممکن است فرد به طور مکرر بيمار شود و بيماري هاي شايع مانند سرماخوردگي مي تواند بيش از حد معمول طول بکشد و دريافت نکردن کالري کافي براي حفظ عملکرد بدن باعث مي شود فرد احساس خستگي کند.
اين استاد دانشگاه علوم پزشکي آزاد ادامه داد: دريافت ناکافي موادمغذي به ويژه آهن مي تواند باعث کم خوني شود و زناني که کم وزن هستند، ممکن است قاعدگي منظم نداشته باشند يا اولين قاعدگي در نوجوانان به تاخير بيفتد و حتي قاعدگي نامنظم يا عدم قاعدگي مي تواند باعث ناباروري شود.
زماني تصريح کرد: نوجوانان براي رشد به مواد مغذي کافي نياز دارند و کمبود وزن و دريافت ناکافي کالري باعث مي شود آنها رشد نکنند و يکي از عوارض لاغري بيش از حد پرکاري تيروئيد است که مي تواند عوارض خطرناکي را براي سلامت بدن به وجود آورد.
به گفته اين متخصص تغذيه، آرتريت روماتوئيد از بيماري هاي خود ايمني است که بر اثر عوارض لاغري بيش از حد به وجود مي آيد و در اين بيماري سيستم ايمني بدن بـه پوششي کـه در مفاصل وجود دارد، حمله کرده و التهاب آن را بسيار بيشتر مي کند و سوخت و ساز بدن هم افزايش مي يابد.
وي افزود: زنان هر چه لاغرتر باشند، تراکم استخوان هاي آنها نيز کمتر اسـت، چربي ساخت استروژن را که بدن براي سالم نگه داشتن استخوان ها نياز دارد سوخت رساني مي کند و کمبود استروژن مي تواند استخوانها را ضعيف و شکننده کند. يکي از راههاي پيشگيري از شکستگي استخوان در خانمهاي ميانسال آن اسـت کـه مقداري وزن اضافه کنند.
زماني افزود: کمبود مواد مغذي به دليل رژيمهاي غذايي کم کالري يا جذب ناکافي مواد مغذي بدن دچار ضعف ايمني مي شود و تامين کافي و يکنواخت مواد مغذي براي بدن کمک ميکند سلامت رودهها و عملکرد ايمني، پشتيباني شود. افرادي که سيستم ايمني ضعيفي دارند بيشتر در معرض ويروسهاي فصلي و باکتريها قرار ميگيرند و ضمنا ممکن است مستعد ابتلا به بيماريهاي جديتري مانند سرطان شوند.
وي خاطرنشان کرد: هيچ رژيم غذايي نمي تواند در مدت زماني کوتاه چربي هاي انباشته شده در بدن را کاهش دهد، از آنجايي که ۶۰ درصد بدن ما از آب تشکيل شده است، رژيم هاي خيلي کم کالري مانند رژيم هاي پروتئيني که به عنوان سريع ترين راه براي کم کردن وزن از آنها نام برده مي شود، تنها مي تواند به خروج آب بدن کمک کند و وزن را سريع پايين بياورد اما بعد از مدت کوتاهي روند کاهش وزن متوقف مي شود و حتي با ادامه رژيم تغييري ايجاد نمي شود.
زماني اظهار داشت: افراد اگر ميخواهند به عوارض لاغري بيش از حد دچار نشوند، بايد از مشورت پزشک بهره ببرند تا آنها بهترين روشهاي تعادل وزن را در اختيار قرار دهند و به بيماريهاي مزمن هم دچار نشوند.