فواید چای موز؛ از خواب خوب تا کاهش وزن

عصر ايران/نوشيدن چاي موز براي افرادي که با مشکلات خواب، افسردگي، اضطراب مزمن، سيستم ايمني ضعيف، فشار خون بالا، چاقي، و مشکلات التهابي مواجه هستند، مي تواند مفيد باشد.
چاي موز ممکن است ترکيبي از دو آيتم غيرمرتبط به نظر برسد، اما به طرز شگفت انگيزي خوشمزه است. چاي موز اخيرا به عنوان يک نوشيدني براي کمک به خواب بهتر شاهد افزايش محبوبيت خود بوده است. افراد بسياري معتقدند که نوشيدن چاي موز پيش از زمان خواب مي تواند به تسکين اعصاب و بهبود شرايط خواب کمک کند. چاي موز مي تواند فوايد ديگري مانند بهبود خلق و خو، سلامت قلب و مديريت کاهش وزن را نيز ارائه کند.
به گزارش گروه سلامت عصر ايران به نقل از "ارگانيک فکتس"، چاي پوست موز حتي مي تواند از قدرت بيشتري برخوردار باشد. پوست موز سرشار از مواد مغذي است، از اين رو، مي تواند قدرت اين چاي را افزايش داده و ميزان ضايعات ميوه را نيز کاهش دهد.
مواد مغذي چاي موز
چاي موز سرشار از پتاسيم، ويتامين B6، منگنز و منيزيم است. به گفته وزارت کشاورزي آمريکا، يک موز رسيده اندازه متوسط جوشيده در آب حاوي 293 ميلي گرم پتاسيم، 0.3 ميلي گرم ويتامين B6، و 24.6 ميلي گرم منيزيم است. با اين وجود، اين ارقام با توجه به روش تهيه مي توانند متفاوت باشند.
فوايد چاي موز
نوشيدن چاي موز براي افرادي که با مشکلات خواب، افسردگي، اضطراب مزمن، سيستم ايمني ضعيف، فشار خون بالا، چاقي، و مشکلات التهابي مواجه هستند، مي تواند مفيد باشد.
ممکن است به خواب خوب و آرامش بخش کمک کند
سطوح بالاي تريپتوفان، سروتونين و دوپامين در چاي موز ممکن است با بهبود شرايط خواب، کاهش بي خوابي، و به طور کلي خواب آرامش بخش و بدون وقفه مرتبط باشد. اين مواد شيميايي به ميزان زياد در پوست ميوه موز وجود دارند، اما در خود ميوه اينگونه نيست. هرچه مدت زمان بيشتري کل پوست و ميوه موز دم بکشد، ميزان بيشتري از اين مواد مغذي در نوشيدني وجود خواهد داشت.
نوشيدن يک فنجان چاي موز پيش از خواب ممکن است سطوح هورمون هاي استرس را کاهش داده و به خواب آرامش بخش و بدون وقفه کمک کند. اگرچه مطالعاتي که اين دو را به طور مستقيم با هم پيوند دهند، وجود ندارند، اما يک مطالعه نشان داد که غذاهاي کاربردي مي توانند به بهبود خواب کمک کنند. موز حاوي بسياري از عناصر از جمله پتاسيم و تريپتوفان است.
ممکن است فشار خون را تنظيم کند
چاي موز شايد به دليل محتواي پتاسيم خود شناخته شده باشد که مي تواند به بهبود سلامت قلب کمک کرده و فشار خون را کاهش دهد. به عنوان يک گشادکننده رگ هاي خوني، پتاسيم نه تنها مي تواند تعادل مايع در بدن را تنظيم کند، بلکه ممکن است با کاهش تنش در سرخرگ ها و رگ هاي خوني ديگر، فشار روي دستگاه قلبيعروقي را کاهش دهد.
ممکن است خلق و خو را بهبود ببخشد
دوپامين و سروتونين موجود در چاي موز مي تواند به تنظيم سطوح هورموني و تقويت خلق و خو کمک کند زيرا آنها انتقال دهنده هاي عصبي احساس خوب هستند. افزودن چاي موز به رژيم غذايي ممکن است يک درمان طبيعي و سالم براي تقويت خلق و خو باشد.
ممکن است تراکم استخواني را افزايش دهد
انواع مختلفي از مواد معدني، از جمله منگنز و منيزيم در چاي موز وجود دارند که اين دو ماده مغذي مي توانند به بهبود تراکم مواد معدني استخوان کمک کنند. دريافت اين مواد مغذي به ميزان کافي از يک رژيم غذايي متعادل مي تواند به کند کردن يا پرهيز از پوکي استخوان با افزايش سن کمک کند.
ممکن است گوارش را بهبود ببخشد
پتاسيم و منيزيم هر دو به عنوان موادي که عملکرد عضلات صاف را بهينه سازي مي کنند، شناخته شده هستند که اين در دستگاه گوارش اهميت دارد. اين شرايط مي تواند به تحريک حرکت پريستالتيک کمک کند که ممکن است حرکات روده را تنظيم کند، از اين رو، امکان دارد از يبوست، نفخ، و کرامپ جلوگيري کند، در شرايطي که جذب مواد مغذي را نيز بهبود ببخشد.
ممکن است سيستم ايمني بدن را تقويت کند
ويتامين C و ويتامين A که هر دو در موز وجود دارند مي توانند به تقويت سيستم ايمني بدن کمک کنند. هر دو ويتامين مي توانند به عنوان آنتي اکسيدان عمل کنند. ويتامين C توليد گلبول هاي سفيد خون را تحريک مي کند و ويتامين A مي تواند به طور مستقيم با پيشگيري از استرس اکسيداتيو در شبکيه چشم، احتمال ابتلا به انحطاط ماکولا و آب مرواريد را کاهش دهد.
ممکن است به کاهش وزن کمک کند
برخلاف باور عمومي، موز مي تواند گزينه خوبي براي کنترل وزن باشد. موز سرشار از فيبر محلول و نامحلول است که مي توانند به کند کردن گوارش، کاهش اشتها، و تقويت متابوليسم بدن کمک کنند. موز مي تواند به تقويت احساس سيري کمک کند. بنابر يک مقاله در Penn Medicine، يک رژيم غذايي متعادل عامل کليدي براي حفظ کاهش وزن در بلند مدت است. استفاده از قندهاي طبيعي، فيبر و ديگر مواد مغذي موجود در موز مي تواند در برنامه ريزي يک چنين رژيم غذايي مفيد باشد.
چگونه چاي موز را آماده کنيم؟
شما مي توانيد چاي موز را به راحتي در خانه آماده کنيد. آنچه نياز داريد يک موز ارگانيک، آب داغ، و يک افزودني طبيعي مانند عسل يا دارچين است.
چاي موز پيش از خواب
اين چاي گزينه اي خوب براي کسب آرامش پيش از زمان خواب است.
مواد لازم:
- يک موز ارگانيک
- دو فنجان آب
- يک چوب دارچين
- يک قاشق غذاخوري عسل
روش تهيه:
آب و چوب دارچين را در يک ظرف ريخته و آب را به جوش آوريد.
انتهاي موز را برش زده و آن را در آب جوش قرار دهيد. در صورت تمايل مي توانيد پوست موز را بکنيد. اما پوست اين ميوه مواد مغذي بسياري دارد.
اجازه دهيد موز براي 10 دقيقه بجوشد و سپس آن را از روي حرارت برداريد.
چاي را از يک صافي عبور دهيد. شما مي توانيد موز جوشيده را براي استفاده در يک پودينگ دانه هاي چيا يا فرني نگه داريد.
براي بهبود طعم چاي مي توانيد به آن عسل اضافه کنيد. اين يک نوشيدني آرامش بخش فوق العاده است که پيش از زمان خواب مي توانيد آن را مصرف کنيد.
نکته: از موز ارگانيک استفاده کنيد تا حاوي مواد شيميايي و آفت کش ها نباشد. همچنين، به جاي چوب دارچين مي توانيد از پودر آن استفاده کنيد. يک چهارم قاشق چايخوري پودر دارچين را پس از دم کشيدن چاي موز به آن اضافه کنيد.
چاي پوست موز
اين يک روش طبيعي براي افزايش سطوح منيزيم در بدن است که به خواب خوب کمک مي کند.
مواد لازم:
پوست يک موز
دو فنجان آب
يک چهارم قاشق چايخوري پودر دارچين
روش تهيه:
انتهاي پوست موز را برش بزنيد. شما مي توانيد پوست موز را منجمد کرده يا خشک کنيد تا همواره براي تهيه اين چاي در دسترس شما باشد.
آب را به جوش آورده و پوست موز را در آن قرار دهيد. اجازه دهيد براي 10 دقيقه به آرامي بجوشد.
چاي را از يک صافي عبور دهيد و براي بهبود عطر و طعم به آن پودر دارچين اضافه کنيد. همچنين، مي توانيد از يک شيرين کننده طبيعي مانند عسل نيز استفاده کنيد.
نکته: موز سبز انتخاب بهتري نسبت به موز کاملا رسيده است. پوست موز سبز سطوح بالاتر پروبيوتيک ها و همچنين نشاسته مقاوم را دارد که به سرعت توسط بدن گوارش نمي شود. اين شرايط هرچه بيشتر چربي سوزي و کاهش وزن را تقويت مي کند.
عوارض جانبي چاي موز
عوارض جانبي نوشيدن چاي موز ممکن است شامل حالت تهوع، استفراغ، ناراحتي معده، و هايپرکالمي (سطوح بالاي پتاسيم) شوند. اين آثار منفي به طور کلي تنها زماني که افراد ميزان بيش از حد چاي موز را مصرف مي کنند يا موز استفاده شده ارگانيک نيست، تجربه مي شوند. يک تا دو فنجان چاي موز در روز بايد حد معقول براي بيشتر افراد باشد.
ميزان بيش از حد پتاسيم: همان گونه که اشاره شد، افراد گاهي اوقات پس از نوشيدن چاي موز از حالت تهوع، استفراغ يا ناراحتي معده شکايت مي کنند. اما اين شرايط به طور معمول در نتيجه مصرف بيش از حد پتاسيم رخ مي دهد که مي تواند به هايپرکالمي منجر شود. شدت زياد اين شرايط مي تواند حتي مرگبار باشد. بيشتر موارد ميزان بيش از حد پتاسيم منجر به اسپاسم هاي عضلاني، ضربان قلب نامنظم، و اسپاسم هاي دستگاه گوارش مي شوند. مصرف متعادل چاي موز نبايد موجب عوارض جانبي شود. شرايط ديگر از جمله بيماري مزمن کليه ممکن است به معناي محدود کردن مصرف پتاسيم باشد.
موزهاي غير ارگانيک: استفاده از موزهاي ارگانيک براي آماده کردن چاي موز توصيه شده است، به ويژه اگر موز را با پوست دم مي کنيد زيرا خطر ورود آفت کش ها و مواد شيميايي ديگر به بدن را افزايش مي دهد. اگر مطمئن نيستيد که موز ارگانيک يا عادي را استفاده مي کنيد، پوست موز را پيش از دم کردن چاي به خوبي شستشو دهيد.