دمنوشها و نوشیدنیهای خنککننده در ماه مبارک رمضان

ايسنا/ دمنوشهاي گياهي بسيار بهتر از نوشيدني هاي گازدار و قندي مضر هستند و ميتوان اين دمنوشها را در وعده افطار و سحر، جايگزين چاي يا نوشيدنيهاي گازدار و آبميوههاي مصنوعي کرد.
دکتر سعيد توکلي، مدير مرکز خدمات تخصصي آناليز و فرآوري گياهان دارويي و عضو هيات علمي اين پژوهشکده در خصوص مصرف دمنوشهاي گياهي در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: چاي سفيد که در بين چايها، از همه کمتر اکسيده شده است، طبيعت سردي دارد و براي نوشيدن در ماه مبارک رمضان توصيه ميشود. اين چاي بسيار سبک و نشاطآور است.
وي افزود: چاي سبز هم يکي ديگر از چايهاي خنککننده است، زيرا اکسيداسيون پاييني دارد و از اين چاي براي رفع حرارت و گرمازدگي استفاده ميشود. دمنوش گياهي چاي سبز عطش را کاهش ميدهد و توليد مايعات بدن را افزايش ميدهد و اين به اين معناست که بدن از طريق عرق، بيشتر خنک ميشود.
دکتر توکلي با اشاره به اينکه گل داوودي طبيعت سردي دارد و دمنوش آن براي روزهاي گرم و رفع عطش در ماه مبارک رمضان مناسب است ديگر دمنوشهاي خنککننده و مفيد براي مصرف در اين ماه را برشمرد و عنوان کرد: بابونه هم همچون گل داوودي داراي خواص خنککنندگي است و بهعنوان يک ضدالتهاب از آن استفاده ميشود. دانههاي سنا براي خنک کردن حرارت گاز معده و کبد مفيد هستند. اين دانه براي ماه مبارک رمضان بسيار مناسب هستند، زيرا روزهداري ميتواند باعث يبوست شود.
وي تاکيد کرد: دمنوش نعنا فلفلي يا بهطور کلي، نعنا بسيار خنک است. ميتوانيد از آن براي تهيهي انواع نوشيدنيهاي گرم و سرد استفاده کنيد. اگر از برگهاي خشک آن استفاده ميکنيد، آن را در آب جوش بياندازيد تا خواص آن آزاد شوند.
اين عضو هيات علمي علاوه بر معرفي دمنوشهاي خنککننده، به معرفي نوشيدنيهاي خنککننده نيز پرداخت و عنوان کرد: خاک شير از جمله نوشيدني خنککننده گياهي است که بهصورت خودرو در دامنهي کوهها و صحراها رشد ميکند. خاکشير داراي اسيد استئاريک است. همچنين براي رفع التهاب زخمها، باز شدن صدا و از بين رفتن کهير از خاکشير استفاده ميشود. همچنين بيدمشک گياهي از خانواده بيدها است. بيدمشک دستگاه گوارش را تقويت و ناراحتيهاي عصبي را درمان ميکند و مصرف آن در ماه مبارک توصيه ميشود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دکتر توکلي خاطر نشان کرد: يکي ديگر از دمنوشهاي گياهي با طبع سرد عرق کاسني است. بهترين تصفيهکننده خون کاسني است. عرق کاسني خنککننده بدن و برگ آن مقوي اعصاب است. کاسني بيماريهاي کبدي را برطرف ميکند. تمام قسمتهاي اين گياه کاملا خوراکي است و براي بدن مفيد است. شربت سکنجبين نيز داراي طبيعت سرد و خنک است و به صفرابر مشهور است. ترکيب شربت سکنجبين و خيار رنده شده براي رفع تشنگي و التهاب ناشي از گرما در ماه مبارک رمضان فوقالعاده است.