کرونا/ خبری خوش برای افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند

برنا/ مطالعات نشان ميدهد يک دوز واکسن باعث افزايش محافظت در برابر ويروس کرونا ميشود، اما تنها در کساني که قبلا به اين ويروس مبتلا شده باشند.
ويروس کرونا در ايران به آمار نگران کننده اي رسيده است. ويروس کرونا روزانه روزي 300 نفر کشته مي دهد. ويروس کرونا تنها با واکسن کرونا از بين مي رود. ويروس کرونا در دورهمي ها شيوع بيشتر مي يابد. بخوانيد از جديدترين آمار ويروس کرونا در ايران.
مطالعهاي که به تازگي دانشمندان کالج سلطنتي انگليس انجام دادهاند، نشان ميدهد يک دوز واکسن کرونا ميتواند بهبوديافتگان کرونايي را در برابر انواع ويروس کرونا محافظت کند.
محافظت در برابر ويروس کرونا از طريق واکسن
به نقل از مديکال اکسپرس، مطالعات نشان ميدهد يک دوز واکسن باعث افزايش محافظت در برابر ويروس کرونا ميشود، اما تنها در کساني که قبلا به اين ويروس مبتلا شده باشند. در کساني که قبلا آلوده نشدهاند و تاکنون فقط يک دوز واکسن دريافت کردهاند، پاسخ ايمني به انواع جهش يافته ويروس کرونا به مراتب کمتر است.
اين يافتهها که در مجله ساينس منتشر شده است و به سرپرستي محققان کالج سلطنتي لندن انجام شده، نشان ميدهد پاسخهاي ايمني کادر درمان در بيمارستانهاي انگليس به اولين دوز واکسن متفاوت بوده است. آنها دريافتند افرادي که قبلا عفونت خفيف يا بدون علامت داشتند، پس از دريافت يک دوز واکسن mRNA، ايمني آنها به طور قابل توجهي در برابر انواع ويروس به ويژه گونه آفريقاي جنوبي آن افزايش يافته است، اين در حالي است که در کساني که قبلا به ويروس کرونا مبتلا نشده بودند، پاسخ ايمني پس از دوز اول کمتر بود و به طور بالقوه آنها در معرض خطر انواع مختلف قرار داشتند.
پروفسور رزماري بايتون، استاد ايمونولوژي و داروي تنفسي در کالج سلطنتي لندن که رهبري اين تحقيق را بر عهده داشت، گفت: يافتههاي ما نشان ميدهد افرادي که اولين دوز واکسن خود را دريافت کردهاند و قبلا به کوويد-۱۹ آلوده نشدهاند، به طور کامل در برابر انواع نگران کننده در گردش محافظت نميشوند. اين مطالعه اهميت دريافت دوزهاي دوم واکسن براي محافظت بيشتر را برجسته ميکند.
نمونههاي خون از نظر وجود و سطح ايمني در برابر سويه اصلي سارس-کوو ۲ و همچنين انواع هندي و آفريقاي جنوبي نگران کننده بودند. محققان همراه با آنتيباديها، پروتئينهاي Y شکل را نيز که به ويروس چسبيده و به انسداد يا خنثي کردن تهديد کمک ميکنند، مورد بررسي و مطالعه قرار دادند. آنها بر روي دو نوع گلبول سفيد خون متمرکز شدند: سلولهاي B که ويروس را به ياد ميآورند و سلولهاي T که به حافظه سلول B کمک ميکنند که سلولهاي آلوده به ويروس کرونا را شناسايي و از بين ببرند.
آنها دريافتند پس از اولين دوز واکسن، عفونت قبلي با يک سلول T تقويت شده، سلول B و پاسخ آنتي بادي خنثي کننده همراه است که ميتواند محافظت موثري در برابر سارس-کوو ۲ و همچنين انواع جهش يافته ويروس ايجاد کند؛ با اين حال در افراد فاقد عفونت قبلي به سارس-کوو ۲ يک دوز واکسن منجر به کاهش سطح آنتي باديهاي خنثي کننده عليه ويروس و انواع مختلف آن شد و به طور بالقوه آنها را در معرض عفونت قرار داد و اهميت دوز دوم واکسن را برجسته کرد.
اين تيم دو نوع نگراني را مورد بررسي قرار داد، با اين حال آنها فکر ميکنند اين احتمال وجود دارد که يافتهها در ساير انواع در گردش مانند گونه برزيلي و هندي نيز صادق باشد.
ميزان محافظت در برابر ويروس کرونا توسط سلول هاي T
هنوز دقيقا مشخص نيست که چه ميزان محافظت توسط سلولهاي T ارائه ميشود. نکته جالب اين است جهش در انواع ويروس در اينجا منجر به ايمني سلول T ميشود که بسته به تفاوت ژنتيکي بين افراد ميتواند در مقايسه با سويه اصلي کاهش يافته، تقويت شده و يا بدون تغيير باقي بماند.
پروفسور بوتون اظهار کرد: دادههاي ما نشان ميدهد عفونت طبيعي به تنهايي ممکن است ايمني کافي در برابر انواع مختلف را ايجاد نکند. احتمالا تقويت با يک دوز واکسن در افراد مبتلا به عفونت قبلي وجود دارد. با ادامه ظهور انواع جديد، پيگيري سريع گسترش جهاني واکسنها براي کاهش انتقال ويروس و از بين بردن فرصتهاي ايجاد انواع جديد مهم است.
پروفسور دني آلتمن، استاد ايمونولوژي کالج سلطنتي لندن نيز در اين باره گفت: در زمان بهبود چشم انداز در اين کشورها با برنامههاي قابل توجه واکسن، اين مطالعه به ما يادآوري ميکند که بايد مراقب تهديدات مختلف باشيم. بيشتر افراد واکسينه شده تنها يک دوز دريافت کردهاند در حالي که ميدانيم اين امر محافظت چشمگيري در برابر ويروس اصلي ايجاد ميکند، اما دادههاي ما حاکي از آن است که افراد، مستعد ابتلا به انواع نگران کننده ديگر ميشوند.
او ادامه ميدهد: ما نشان ميدهيم واکسنهاي فعلي از برخي از نگرانيها محافظت ميکنند با اين حال افرادي که فقط اولين دوز واکسن را دريافت کردهاند پاسخ ايمني خاموشتري نشان ميدهند. ما بايد اطمينان حاصل کنيم که برنامه واکسيناسيون جهاني به طور کامل اجرا شده است.