نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سلامت

کرونا/ باورهای غلط و حقایق درباره واکسن های کووید 19

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
کرونا/ باورهای غلط و حقایق درباره واکسن های کووید 19

بهداشت نيوز/ از کجا مي شود فهميد به کدام منابع اطلاعاتي در مورد واکسن کويد19 مي توان اعتماد کرد و دقيق است؟
منابعي که از وزارت بهداشت يا معاونت هاي بهداشتي دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور باشند قابل اعتمادترين منابع در مورد واکسن کويد19 هستند.

اگر زوجي قصد داشته باشند بچه دار شوند، آيا دريافت واکسن کوويد 19 براي بارداري بي خطر است؟
واکسن نه تنها خطرافرين نيست بلکه براي سلامت و ايمن سازي مادران در برابر ويروس بسيار مطلوب و مفيد هم مي باشد. 
واکسن هاي موجود در بازار همگي بسيار ايمن هستند و اگر هر زمان واکسن مشخصي در مورد سلامت جنين و مادر داراي ابهام يا شک باشد، وزارت بهداشت از آن نوع خاص از واکسن براي مادران باردار استفاده نخواهد کرد. 


آيا واکسن کوويد 19 دي ان اي (DNA) و ژن من را تغيير مي دهد؟
خير. واکسن هاي کوويد 19به هيچ وجه تغييري در ژن انسان و DNA ايجاد نمي کنند و صرفا سيستم ايمني را در برابر کويد19 تقويت مي نمايند. 
بعد از تزريق واکسن کوويد 19، آيا آزمايش کوويد 19مثبت مي شود يا بيماري کويد19 ايجاد مي شود؟

خير. چون در واکسن يا تنها قطعاتي از ويروس وجود دارد يا صرفا پروتئين هاي غيرقابل تکثير ويروس وجود دارند. ايجاد بيماري در اثر واکسن از اساس غيرعلمي و غيرممکن است و هيچ يک از واکسن هاي کوويد 19 باعث  مثبت شدن آزمايش (PCR نمونه حلقي/بيني) کويد19 نمي شود. تزريق واکسن با تقويت پاسخ ايمني بدن باعث توليد آنتي بادي موثر مي شود، اما برخي انواع پيشرفته ي آزمايش‌هاي سرولوژي (شناسايي آنتي بادي) بعد از تزريق واکسن، مي تواند آنتي بادي هاي مطلوب تشکيل شده ي بعد از واکسن را شناسايي نمايند.  

واکسن هاي کوويد 19به سيستم ايمني بدن ما مي آموزد که چگونه ويروس عامل کوويد 19را بشناسد و با آن مبارزه کند. گاهي اين روند مي تواند علائمي مانند تب در سه روز اول بعد از واکسيناسيون ايجاد نمايد. پيدايش اين علائم در سه روز اول، طبيعي هستند و نشانه اين است که بدن در حال ايجاد ايمني در برابر ويروس کوويد 19است. خود واکسن، بيماري کوويد 19 ايجاد نمي کند. بلکه ورود ويروس در تجمعات در همان روزها، قبل از آنکه واکسن اثراتش را شروع کند، باعث بيماري مي شود، پس همچنان بايد نکات پيشگيرانه را رعايت نمود. 

بعد از واکسيناسيون چند هفته طول مي کشد تا در برابر ويروس کوويد 19 ايمني ايجاد شود. اين بدان معناست که اگرشخص بلافاصله قبل يا دقيقاً پس از واکسيناسيون در معرض ويروس کوويد 19قرار بگيرد بيمار شود. اين به اين دليل است که واکسن وقت کافي براي محافظت نداشته است. پس اگر گهگاه فردي را ديديد که پس از واکسيناسيون دچار علايم شد و تست او مثبت شد به اين معنا است که يا در زمان واکسيناسيون، ويروس از قبل در بدن او وجود داشته و چند روز بعد بيماري خود را نشان داده است و يا در روز واکسيناسيون در تجمعي مانند اتوبوس، فروشگاه و ... ،حضور داشته و ويروس قبل از دريافت واکسن، وارد بدن او شده است و فرصتي براي اثربخشي خوب واکسن وجود نداشته و فرد بيمار شده است. بنابراين بايد مراقب باشيد در محل هاي شلوغ و يا حتي در مراکز واکسيناسيون از تجمع خودداري کنيم. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره