کرونا/ چگونه از یک کرونایی در منزل مراقبت کنیم؟

فارس/ کرونا هنوز با تمام قوا ميتازد و برخي افراد را در مراکز درماني و برخي را در خانه زمينگير ميکند و آمده تا با تمام وجود جسم و روح افراد مختلف را فارغ از هر رنگ و نژادي بيازارد.
برخي بيماران به علت ميزان درگير شدن اندامهاي مختلف خود با بيماري کرونا و تشخيص کادر درماني در مراکز درماني بستري ميشوند اما هستند افراد زيادي که بنا به ميزان درگيري بدنشان با کرونا ويروس به تشخيص کادر درمان در منزل ماندگار خواهند شد و دوران قرنطينه و نقاهت بيماري را در منزل طي مي کنند.
در چنين شرايطي داشتن برنامه مشخص و رعايت پروتکلهاي بهداشتي توصيه شده در مواجه با افراد بيماري که دوران قرنطينه را در منزل ميگذرانند ضمن بهبودي خود بيمار، از احتمال ابتلاي ديگر اعضاي خانواده به اين بيماري ميکاهد؛ چراکه اگر در مسير درمان فرد بيمار سهل انگاري و ساده انگاري صورت گيرد، چه بسا خسارات جسمي و مادي زيادي را به اعضاي خانواده متحمل خواهد کرد.
در ادامه اين گزارش به چند توصيه مهم در خصوص نحوه مراقبت از بيمار کرونايي در منزل ميپردازيم.
کدام دسته از بيماران با تست مثبت کوويد-19 را ميتوان در منزل تحت مراقبت قرار داد؟
افراد بدون علامت و همچنين افراد مبتلا به نوع خفيف يا متوسط کوويد19، در صورتي که زير 60 سال باشند، سيگاري نبوده، چاق نباشند و بيماريهاي زمينهاي مانند بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت شيرين، بيماريهاي مزمن ريوي، سرطان، مشکلات کليوي و نقص در سيستم ايمني نداشته باشند در صورت تاييد پزشک چنانچه به طور مناسب قرنطينه و از ديگران جدا شوند ميتوانند در خانه تحت مراقبت قرار گيرند.
بنابراين لازم است تيم بهداشتي درماني در ابتدا مواردي همچون علائم بيمار، عوامل خطرساز و سابقه پزشکي بيمار را بطور کامل بررسي کنند. همچنين محل زندگي و مراقبين بيمار را مورد ارزيابي قرار دهند تا مشخص شود محل زندگي بيمار و اعضاي خانواده براي مراقبت در منزل مناسب هستند.
اعضاي خانواده نيز بايد توانايي تبعيت از توصيههاي بهداشتي مانند شستشوي دست، بهداشت تنفسي و تميز کردن محيط را داشته باشند. بيمار را به نحو صحيح قرنطينه کنند و در خانه از هيچ فضايي به صورت مشترک با بيمار استفاده نکنند.
در صورت مراقبت از فرد مبتلا به ( COVID-19) در منزل، جهت پيشگيري از ابتلاي ساير اعضاي خانواده چه مواردي را بايد رعايت کرد؟
بايد دقت کنيم در صورت رعايت موارد زير ميتوان از انتقال COVID-19 به ساير افراد در خانه جلوگيري کرد.
1) فرد بيمار بايد در يک اتاق جداگانه بماند. اگر اين امکان وجود ندارد، حداقل 1 متر از او فاصله داشته باشيد.
2) در اتاق بيمار تهويه مناسب برقرار شود تا هواي اتاق عوض شود. براي اين کار بايد پنجره ها و يک درب را باز کرد.
3) بيمار در صورت تنها بودن در اتاق، نياز به استفاده از ماسک ندارد ولي در صورت زندگي با اعضاي خانواده و استفاده مشترک از برخي فضاهاي خانه، بايد از ماسک استفاده کند و به طور کامل جلوي دهان و بيني را بپوشاند.
4) فرد بيمار نبايد هيچگونه ملاقاتي داشته باشد.
5)در صورت امکان، تعداد مراقبان بيمار را به يک نفر که هيچ گونه بيماري زمينه اي و عامل خطرساز ندارد محدود کنيد.
6) فرد مراقب و اعضاي خانواده نيز زماني که با بيمار در يک اتاق قرار مي گيرند بايد ماسک بزنند، به صورت و ماسک خود دست نزنند و پس از خارج شدن از اتاق ماسک را در کيسه زباله انداخته در آن را ببندند و بعد از آن دست هاي خود را بشويند.
7) فرد بيمار بايد ليوان، ظرف، وسايل غذاخوري، حوله و ملحفه اختصاصي داشته باشد و بطور مشترک با ديگران استفاده نکند. لازم است که وسايل مورد استفاده بيمار به دقت با آب و صابون شسته شوند.
8)تا حد امکان براي بيماران از سرويس بهداشتي مجزايي استفاده شود. در صورت عدم امکان، پس از هر بار استفاده بيمار، سرويس بهداشتي با محلول هيپوکلريت 1% ضد عفوني شود.
9) سطوح لمس شده توسط فرد بيمار بايد حداقل روزانه تميز و ضد عفوني شود.
همه افراد خانه بايد مرتباً دست خود را با آب و صابون بشويند؛ به ويژه:
بعد از سرفه يا عطسه
قبل و بعد از تهيه غذا
قبل از غذا خوردن
بعد از استفاده از سرويس بهداشتي
قبل و بعد از مراقبت از فرد بيمار
وقتي دستها به وضوح کثيف هستند
هنگام سرفه و عطسه بايد جلوي بيني و دهان با يک دستمال پوشانده شود و بلافاصله پس از استفاده دور ريخته شود. در صورت عدم دسترسي به دستمال، فرد بايد با آرنج خم شده جلوي دهان و بيني را بپوشاند.
درِ کيسههاي زبالهاي که زبالههاي بيمار در آن ريخته ميشود بايد کاملا بسته شده و سپس دفع شود.
فرد مبتلا به (COVID-19) تا چه مدت بايد در منزل تحت قرنطينه قرار بگيرد؟
افراد مبتلا به COVID-19 که در منزل تحت مراقبت قرار ميگيرند، بايد تا زماني که ديگر قادر به انتقال ويروس به ديگران نباشند، در قرنطينه بمانند:
افراد بدون علائم بايد حداقل 10 روز پس از مثبت شدن آزمايش در قرنطينه بمانند.
بهترين زمان خروج از قرنطينه در افراد داراي علائم، ۱۴ روز بعد از شروع اولين علامت است؛ مشروط بر اينکه در سه روز آخر بيمار تب و علائم تنفسي نداشته باشند.
اعضاي خانواده نيز بايد توانايي تبعيت از توصيههاي بهداشتي مانند شستشوي دست، بهداشت تنفسي و تميز کردن محيط را داشته باشند.، بيمار را به نحو صحيح قرنطينه کنند و در خانه از هيچ فضايي به صورت مشترک با بيمار استفاده نکنند.
خانواده و مراقب بيمار بايد به درستي آموزش ديده و علائمي که نشان دهنده وخامت بيماري هستند مانند دشواري تنفس، درد قفسه سينه، گيجي يا ناتواني در بيدار شدن، عدم قطع تب بعد از ۳ تا ۵ روز، تشديد سرفهها، کبودي صورت و لبها را بشناسند و در صورت بروز اين علائم با شماره هاي ۱۱۵ و ۴۰۳۰ تماس بگيرند.