۷ نکته برای خوردن افطار مقوی و سالم

ايرنا/پس از يک روز تمام روزهداري، افطار وعدهاي مهم و اساسي است. آگاهي از اينکه چه غذاهايي را براي افطار مصرف کنيم، باعث ميشود که سلامتي خود را در ماه مبارک رمضان حفظ کنيم.
درست است که در ماه رمضان شيوه مصرف غذاي ما تغيير ميکند اما اين کار لزوماً قرار نيست به بدن آسيبي بزند. با رعايت توصيههاي تغذيهاي سلامت بدن در هنگام روزهداري آسيب نخواهد ديد.
۱- خرما قند زيادي دارد. آيا براي پيشگيري از چاقي نبايد خرما بخوريم؟
خرما داراي مقدار زيادي کربوهيدرات است يعني هر خرما حدود ۱۸ گرم کربوهيدرات دارد. با اين حال، خرما داراي شاخص قند خوني پاييني است، به اين معني که با سرعت کمتري در بدن جذب ميشود، بنابراين قند خون را به آرامي بالا ميبرد. خرما حاوي مقدار زيادي فيبر است و به همين خاطر به هضم و کاهش کربوهيدرات در خون کمک ميکند. همچنين آنتياکسيدان نيز دارد. با اين اوصاف بايد گفت که مصرف خرما (حدود سه عدد) در هنگام افطار مفيد است.
۲- چه غذايي براي افطار سالم است؟
کربوهيدراتها مانند سيبزميني، ماکاروني، برنج يا نان بايد حدود يک چهارم بشقاب شما را تشکيل دهد. يک منبع پروتئين خوب مانند مرغ، ماهي يا گوشت بايد يک چهارم ديگر بشقاب را تشکيل دهد. بقيه بشقاب در حالت ايده آل بايد مخلوطي از سبزيجات باشد.
۳- آيا افراد بايد در طول ماه رمضان براي جبران غذايي که در طول روز نخوردهاند بيش از حد معمول غذا بخورند؟ چگونه ميتوانند اطمينان حاصل کنند که مواد مغذي کافي دريافت ميکنند؟
مردم اغلب فکر ميکنند که بايد بيش از حد معمول غذا بخورند. با اين حال، شما بايد اين اصل را به خاطر بسپاريد که مصرف و ذخيرۀ کالري بايد با هم نسبت داشته باشند. اگر در طول روز خيلي فعال نيستيد پس نبايد به همان مقداري غذا بخوريد که در طول روزهاي پر تحرکتان مصرف ميکنيد. سعي کنيد نه تنها در ماه رمضان بلکه هر روز تا جايي که ميتوانيد غذاهاي خانگي مصرف کنيد.
۴- در ماه رمضان چه مقدار آب بايد نوشيد؟
به طور ايدهآل بايد همانقدر آبي که در روزهاي عادي مصرف ميکنيد را در ماه رمضان هم مصرف کنيد. يک بزرگسال در طول روز ۲ ليتر آب لازم دارد. اگر در طول روز فعال هستيد مصرف آب بايد افزايش يابد. آب معمولاً چيزي است که پس از افطار فراموشش ميکنيم. آب خوردن را فراموش نکنيد. ساعات مشخصي را در فاصله افطار تا سحر براي خود مشخص کنيد و در آن ساعات ۱-۲ ليوان آب بخوريد حتي اگر احساس تشنگي نميکنيد.
۵- آيا مردم بايد در ماه رمضان شيريني بيشتري بخورند؟
همه چيز در حد اعتدال! هر چند وقت يکبار خوردن کمي شيريني مشکلي ندارد، اما نبايد قسمت اصلي غذاي روزانه شما شيريني باشد.
۶- چه دسرهايي مصرف کنيم؟
ميوههاي تازه هميشه بهتر از ميوههاي خشک هستند (البته مقدار آنها کمتر از ميوه هاي تازه است) دسرها را خانگي تهيه کنيد تا کمتر از غذاهاي فراوري شده استفاده کنيد. اگر چيزي را به طور کامل از رژيم غذايي خود حذف کنيد، ممکن است بيشتر هوس آن چيز را داشته باشيد اما بايد با هوسهاي خود مبارزه کنيد.
۷- اگر افراد ميخواهند تغذيه سالم داشته باشند يا لاغر شوند براي سحري چه بايد بخورند؟
غذا خوردن سالم و کاهش وزن دو شاخه جداگانه از يک مسير واحد هستند. پخت و پز با روغن کمتر و بهاندازه خوردن خيلي اهميت دارد، خصوصاً در وعدۀ سحري.
منبع: ALARABIYA news