نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

مواد غذایی مناسب برای افطار یا همان باز کردن روزه

منبع
نمناک
بروزرسانی
مواد غذایی مناسب برای افطار یا همان باز کردن روزه

نمناک/افطار يکي از وعده هاي مهم در ماه رمضان است. با توجه به مدت زمان طولاني روزه داري در فصل گرما، افراد بايد در وعده افطار برخي نکات تغذيه اي را رعايت کنند و بياموزند که چگونه روزه خود را افطار نمايند. آيا مي دانيد بهترين راه براي باز کردن افطار چيست و کدام غذاي افطار بهتر است ابتدا خورده شود؟ با مطالعه اين بخش جواب سوالات خود را خواهيد يافت.

 
خرما بخوريد:
براي باز کردن روزه خود بهترين ماده غذايي خرما و رطب است. رطب يا خرما داراي قند فرکتوز و ساکاروز است که هضم و جذب آن سريع انجام مي شود. خرما نه تنها به تامين شدن سريع آب بدن کمک مي کند، بلکه سريعا انرژي از دست رفته در طول روزه داري را باز مي گرداند.


چهار مغز و شير بخوريد:
براي شروع افطار مي توانيد شير مخلوط با چهار مغز بنوشيد. براي تهيه آن نيم ساعت قبل از زمان افطار بادام، گردو، فندق، و پسته به اندازه يک قاشق غذاخوري را نيم کوب کنيد و در يک ليوان شيرداغ بخيسانيد. براي شيرين کردن آن 1-2 عدد خرماي بدون هسته به آن اضافه کنيد يا مخلوط را با کمي شکر يا عسل شيرين کنيد. اين مخلوط غذاي کاملي براي افطار است، مي توانيد اين مخلوط را با کمي نان برشته شده ميل نماييد.

آب يا شير ولرم بنوشيد:
در آغاز افطار همراه خرما بهتر است آب يا شير ولرم يا چاي کمرنگ بنوشيد. هرگز در زمان افطار آب سرد ننوشيد زيرا شروع افطار با آب سرد بسيار مضر و حتي خطرناک است. استفاده از آب سرد موجب ايجاد اختلال در عملکرد سيستم عصبي و گوارش مي شود و محيط معده نيز چون گرم است با ورود آب سرد در معده دچار اختلال در هضم و جذب غذا مي شود. دماي بدن طي زمان طولاني روزه داري بالارفته و خيلي گرم است بنابراين بايد از مايعاتي استفاده کرد که با دماي بدن همخواني داشته باشد.


غذاي سبک ميل کنيد:
براي افطار يک غذاي کم کالري در نظر بگيريد که هضم آن آسان است. بهتر است بعد از باز کردن روزه با رطب و شير ولرم به تدريج مواد غذايي سبک مانند نان و پنير، گردو و سوپ مصرف شود. افطار بايد خصوصيات يک صبحانه سالم را داشته باشد.

شام و افطار را يکي نکنيد:
بسياري از افراد در زمان افطار غذاهايي را که براي شام پخته اند ميل مي کنند. بهتر است پس از صرف افطار نيم ساعت تا يک ساعت فاصله انداخته و سپس شام صرف شود زيرا معده در طول مدت روزه ساعت ها خالي بوده و زمان نياز دارد که بتواند غذاهاي سنگين را در خود جاي دهد.

غذاهاي سرخ کرده نخوريد:
در وعده افطار غذاهاي سرخ کرده و چرب را نخوريد زيرا اين غذاها به عنوان بافت چربي در بدن ذخيره مي شوند. خوردن غذاهاي پرچرب بعد از ساعات گرسنگي باعث اسيدي شدن محيط بدن و مشکلات گوارشي مي شود.

نوشابه نخوريد:
برخي از افراد که روزه داري سبب تشنگي شديد آنها مي شود بلافاصله پس از افطار نوشابه هاي گازدار و خنک استفاده مي کنند و با اين کار با مشکلات گوارشي فراواني روبرو مي شوند. نوشابه هاي گازدار قند بالايي دارند و موجب بالا رفتن وزنتان و ايجاد نفخ و اختلال در عملکرد دستگاه گوارش مي شوند. بهتر است ساعات بعد از افطار براي رفع تشنگي از خوردن نوشابه ها دوري و به جاي آن از شربت هاي طبيعي مانند خاکشير استفاده کنيد.


ميوه بخوريد:
اضافه کردن فيبر به برنامه غذاييتان به بهبود عملکرد سيستم گوارشي کمک زيادي مي کند. ميوه هاي تازه و سبزيجات يکي از بهترين منابع فيبر هستند. پس حتما در ساعات پس از افطار مصرف سبزي و ميوه را فراموش نکنيد. خوردن ميوه هايي مانند خيار، کاهو و ديگر سبزيجات و ميوه هاي داراي فيبر بالا و آب نه تنها به تنظيم دماي بدنتان کمک مي کند، بلکه براي سلامت پوست و جلوگيري از يبوست بسيار مناسبند.

زولبيا و باميه بيش از حد نخوريد:
بهتر است در زمان افطار از خوردن مواد غذايي چرب و شيرين خودداري کنيد. ساعت بعد از افطار به جاي مصرف زولبيا، باميه و ديگر شيريني ها بهتر است از ميوه يا آجيل هاي خام و بادام زميني که سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 است استفاده کنيد؛ زيرا اين روغن ها براي افزايش تحمل و رفع تشنگي مفيد هستند.

 

ديگر نکاتي که بايد زمان افطار رعايت کرد:
همه افراد بايد از صرف شام پرچرب و پرحجم خودداري کرده و وعده شام را سبک صرف کنند.

روزه داران بايد از مصرف غذاهاي چرب، شيرين و کنسروي و نيز سوسيس و کالباس در وعده افطار اجتناب کنند.

روزه داران بايد در ساعت بين افطار تا سحر هشت ليوان آب بخورند. بهتر است در هر ساعت بعد از افطار يک ليوان آب نوشيده شود.

بهتر است در زمان افطار غذاهاي زودهضم مانند حليم بدون روغن، پوره سيب زميني، انواع خورش و يا خوراک کم چرب (خوراک مرغ و سبزي هاي آب پز)، خوراک گوشت کم چرب، انواع سوپ و يا آش رقيق استفاده شود.

در وعده افطار و يا شام از غذاهاي آب پز، کبابي يا بخارپز به جاي غذاهاي سرخ شده استفاده کنيد.

مصرف مواد کافئين دار در زمان افطار باعث مشکل در هضم غذا، افزايش ادرار و از دست دادن آب بدن، و در بعضي موارد باعث يبوست مي شوند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar