
ارتباطی عجیب میان افسردگی و نوشیدن چای

صدا و سيما/ افسردگي يکي از بيماريهاي رايج در افراد سالخورده است، در حدود ۷٪ از افراد بالاي ۶۰ سال گزارش اختلال افسردگي اساسي شده است.
علل احتمالي افسردگي شامل موارد ژنتيکي، وضعيت اقتصادي، روابط با اعضاي خانواده و جامعه به طور کلي است.
چاي يکي از نوشيدنيهاي محبوب در بين افراد مسن است، و محققان مختلف اخيراً در مورد اثرات احتمالي مفيد اين نوشيدني تحقيق کرده اند.
مطالعهاي که در ژوئن گذشته انجام شد، نشان داد که چاي داراي خواصي است که به مناطقي از مغز کمک ميکند تا عملکرد شناختي سالم را حفظ کنند.
محققان در اين تحقيق اولين شواهد از سهم مثبت نوشيدن چاي در ساختار مغز را ارائه ميدهند و اثر محافظتي آنرا در کاهش وابستگي به سن در سازمان مغز مشخص ميکنند.
چاي و مواد تشکيل دهنده آن – کاتچين و کافئين – ميتوانند اثرات مثبتي بر خلق و خوي، توانايي شناختي، سلامت قلب و عروق، پيشگيري از سرطان و مرگ و مير داشته باشند.
محققان دادههاي ۱۳۰۰۰ نفر را که در سالهاي ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴ به طور منظم در بررسي طول عمر سالم چين (CLHLS) شرکت کرده اند، تجزيه و تحليل کردند.
آنها يک ارتباط تقريبا جهاني بين نوشيدن چاي و گزارشهاي پايين از افسردگي را کشف کردند.
به نظر ميرسيد عوامل ديگر باعث کاهش افسردگي نيز ميشوند، از جمله زندگي در يک محيط شهري و تحصيل، ازدواج، راحت بودن شرايط اقتصادي، سلامت بيشتر و داشتن نقش فعال در جامعه.
دادهها همچنين حاکي از آن است که فوايد نوشيدن چاي براي آقايان ۶۵ تا ۷۹ سال قويترين نتيجه را دارد.
در حال حاضر اين تحقيقات با بررسي اطلاعات جديد CLHLS در مورد نوشيدن چاي، ميخواهد اطلاعات بيشتري درمورد چاي داشته باشد از جمله اينکه در اين دور جديد از جمع آوري دادهها انواع مختلف چاي از جمله چاي سبز، چاي سياه و چاي اولونگ بتوانند مشخص کنند که کدام نوع چاي براي کاهش علائم افسردگي موثرتر است.