نماد آخرین خبر

کرونا/ ملاحظات دارویی در واکسیناسیون کرونا جدی گرفته شود

منبع
مهر
بروزرسانی
کرونا/ ملاحظات دارویی در واکسیناسیون کرونا جدی گرفته شود

مهر/رئيس پژوهشکده علوم دارويي دانشگاه علوم پزشکي تهران در وبينار پاندمي کرونا و سيستم عصبي به تبيين ملاحظات دارويي و اصول مهم واکسيناسيون کوويد ۱۹ پرداخت.
 

 محمد عبداللهي متخصص سم شناسي و داروشناسي، با اشاره به روند استفاده از انواع داروها از ابتداي شيوع کرونا براي درمان بيماران، گفت: جهان در حال تجربه و نهايي کردن اطلاعات در مورد داروهاي مؤثر بر کوويد ۱۹ است.

وي خاطرنشان کرد: تقريباً تمامي واکسن‌هاي توليد شده (اسپوتنيک، فايزر، مدرنا، استرازانکا، جانسون جانسون، سينوفارم، سينووارک، هواکسين) کارايي صد درصدي در جلوگيري از مرگ ناشي از کوويد ۱۹ دارند و داراي اثربخشي بسيار بالايي در برابر کوويد ۱۹ شديد، اثربخشي متوسط در برابر کوويد ۱۹ علامتي و اثربخشي ضعيف در بيماران بدون علامت کوويد ۱۹ هستند.

اين استاد دانشگاه با اشاره به توليد واکسن‌هاي استنشاقي توسط برخي کشورها يادآور شد که ممکن است اين نوع واکسن سريع‌تر بتواند زنجيره انتقال را قطع کند و با توجه به تجمع ويروس در ناحيه گلو و بيني مي‌تواند اثربخشي سريع‌تر و بهتري داشته باشند.

به گفته وي، فقط افرادي که آنافيلکسي شديد نسبت به واکسن‌هاي قبلي داشتند مي‌توانند از تزريق واکسن اجتناب کنند.

عبداللهي با اشاره به توصيه‌هاي سازمان جهاني بهداشت گفت: تزريق واکسن در افرادي که قبلاً به کرونا مبتلا شدند پس از ۶ هفته، بيماران ۴ هفته پس از پلاسما درماني، مبتلايان به فرم شديد کوويد ۱۹ چهارتا ۱۰ هفته پس از بهبودي، ديابتي‌ها پس از مصرف غذا انجام شود.

به گفته وي، دوز داروهاي کورتيکواستروئيد بايد قبل از تزريق واکسن کاهش يابد تا اثر بخشي واکسن کم نشوند اما مصرف استروييدهاي استنشاقي تداخلي با واکسن ندارد و مبتلايان به آلرژي بيني و حساسيت‌هاي پوستي و آسم با خيال راحت مي‌توانند واکسينه شوند. همچنين نيازي به قطع مصرف آسپرين و داروهاي ضدانعقادي نيست.

اين استاد سم شناسي و داروسازي تاکيد کرد: مصرف داروهاي سرکوب کننده ايمني بايد دو هفته قبل يا بعد از واکسن قطع شود و بيماران لنفومي و آرتريت روماتوييد نيز چهار هفته پس از قطع دارو واکسينه شوند. همچنين افراد دوهفته قبل از جراحي واکسن دريافت کنند.

عبداللهي خاطرنشان کرد: مبتلايان به سرطان خون يا پيوند مغز استخوان براي واکسن سه ماه صبر کنند و افرادي که سلول درماني شدند نيز تا زماني که نوترفيل هاي آنان به حد طبيعي نرسيده است صبر کنند.

به گفته وي مبتلايان به بيماري‌هاي خودايمني، سالمندان، مبتلايان به زوال عقل و هرگونه اختلالات مغز و اعصاب بايد سريع‌تر واکسن دريافت کنند.

اين استاد دانشگاه يادآور شد که بيماران مزمن کليوي، نارسايي کبدي و قلبي نيز مي‌توانند واکسيناسيون شوند اما ممکن است که پاسخ ايمني آنها ضعيف‌تر باشد و بايد مانيتور شوند.

وي براساس توصيه سازمان جهاني بهداشت توصيه کرد که مبتلايان به نقص سيستم ايمني ترجيحاً واکسن آسترازانکا دريافت کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar