نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

کرونا/ ماسک را با الکل ضدعفونی نکنید

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کرونا/ ماسک را با الکل ضدعفونی نکنید

ايرنا/فوق تخصص ريه و متخصص داخلي گفت: ماسک يک‌بار مصرف در صورت خيس شدن کاربرد محافظتي خود را از دست داده و بايد تعويض شود، بنابراين ضدعفوني کردن ماسک با الکل به دليل ايجاد رطوبت توصيه نمي‌شود.

محمدرضا زاهدپور انارکي  با اشاره به ورود ويروس هندي به کشور افزود: هر موتاسيون (جهش) در ويروس کرونا، قدرت تهاجم، سرعت انتقال و سرايت، عوارض بيماري و ميزان مرگ و مير را افزايش مي‌دهد.

وي تصريح کرد: دوره خاموش يا پنهان بيماري نيز در اين ويروس در مقايسه با ويروس اصلي کوتاه‌تر و بروز علائم باليني به سرعت اتفاق مي‌افتد، اما بدون شک هر يک از ويروس‌ها يک دوره خاموش را طي مي‌کند.

اين فوق تخصص ريه با بيان اينکه در پيشگيري از اين ويروس ماسک مهمترين عامل است، افزود: ماسک N۹۵ موثرترين ماسک براي جلوگيري از انتقال آلودگي ويروسي است.

استفاده از ماسک براي جلوگيري از انتقال کرونا بايد حداقل دولايه باشد

اين متخصص داخلي اضافه کرد: استفاده از ماسک يک‌بار مصرف به منظور جلوگيري از انتقال ويروس کرونا، بايد حداقل دولايه باشد و در صورت استفاده از ماسک يک‌بار مصرف يک‌لايه بايد از ۲ ماسک استفاده شود.

استفاده از ماسک يکبار مصرف؛ حداکثر ۸ ساعت

زاهدپور انارکي ادامه داد: استفاده از ماسک يکبار مصرف همچنين بايد به صورت روزانه تعويض و حداکثر هشت ساعت استفاده شود.

به گفته اين فوق تخصص ريه، اين ماسک به ويژه در مناطق آلوده از جمله مراکز درماني و بيمارستان‌ها بايد به محض خروج فورا تعويض شده و مجددا استفاده نشود.

به گزارش ايرنا، ويروس کرونا عامل بيماري کوويد ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چين مشاهده و در مدت کوتاهي در همه جهان منتشر شد؛ به طوري که سازمان بهداشت جهاني در اسفند ۹۸ (فوريه ۲۰۲۰) بروز پاندمي (همه‌گيري جهاني) اين بيماري را تأييد کرد.

بر اساس آمار رسمي کشورها ويروس کرونا تاکنون حدود ۱۴۶ ميليون نفر را در دنيا به طور قطعي مبتلا کرده و حدود سه ميليون نفر نيز بر اثر بيماري کوويد ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ويروس کرونا با دست آلوده يا عطسه، سرفه و حتي قطرات تنفسي از طريق دهان، بيني و چشم منتقل مي‌شود. تنگي نفس، خستگي و بدن درد، اختلال در بويايي و چشايي و مشکلات گوارشي از جمله علائم بيماري کوويد ۱۹ است. بيش از ۸۰ درصد مبتلايان به ويروس نيز دچار بيماري خفيف مي‌شوند.

جهش ويروس کرونا در انگلستان، بزريل، هندوستان و آفريقا که موجب افزايش سرايت، بيماري‌زايي و مرگ و مير شده، نگراني‌هاي جديدي را در جهان به وجود آورده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar