کرونا/ بیماری کرونا در افراد واکسینه شده خفیف بروز می کند

ايرنا/داده هاي يک برنامه ردياب علايم بيماري کوويد١٩ نشان مي دهد، افرادي که واکسن کرونا تزريق کردند در صورت آلودگي به اين ويروس به بيماري خفيف کرونا مبتلا مي شوند.
به گزارش روز سه شنبه روزنامه ديلي ميل، اپيدميولوژيست هاي کالج سلطنتي لندن متوجه شدند که تنها يک سوم از افرادي که حداقل يک دوز واکسن کرونا را دريافت کردند، دچار علايم «کلاسيک» اين بيماري که شامل درجه حرارت بالا ، سرفه مداوم جديد و از دست دادن حس چشايي و بويايي است، مي شوند.
اين در حالي است که بيش از نيمي از افرادي که هيچ دوز واکسن کرونا را دريافت نکردند به اين علايم هشدار دهنده مبتلا شدند.
مطالعات متعدد نشان داده است که تزريق واکسن هاي ويروس کرونا در حال حاضر در انگليس در جلوگيري از انتشار ويروس يا آلوده شدن افراد بسيار موثر بوده است و ميزان بستري بيماران کرونايي در بيمارستان و مرگ و مير ناشي از اين بيماري را به شدت کاهش داده است.
با اين حال هيچ واکسني هم کامل نيست بطوري که برخي افراد واکسينه هنوز به کرونا مبتلا شدند به اين معني که آنها نيز دچار علايم کرونا مي شوند.
با اين وجود محققان خاطرنشان مي کنند علايمي که آنها متحمل مي شوند، بسيار خفيف تر از علايمي است که افراد واکسينه نشده تجربه مي کنند.
در حال حاضر بيش از دو سوم از بزرگسالان در انگليس يعني ۳۵.۳ ميليون درصد دست کم يک دوز واکسن کرونا را دريافت کرده اند و تقريبا ۱۸ ميليون بزرگسال يعني ۳۳.۵ درصد بطور کامل مايه کوبي کرونا را دريافت کرده اند.
داده هاي ناشي از اين برنامه ردياب علايم کرونا بر گزارش هاي روزانه بيش از يک ميليون انگليسي براي نظارت بر علايم اصلي و رديابي گسترش اين بيماري تکيه دارد.
مشخص شده است که با تزريق ٢ دوز واکسن به بيش از ۹۵ درصد مردم، از آنها در برابر ابتلا به عفونت کوويد-۱۹، موارد شديد اين بيماري و مرگ و مير ناشي از آن محافظت مي کند.
اولين ارزيابي از يک برنامه واکسيناسيون ملي نشان داد که موارد ابتلا به کرونا زماني که مردم دو دوز واکسن کروناي شرکت فايزر را دريافت کردند، نسبت به زمان آغاز قرنطينه به شدت افت کرد.
همچنين پس از تزريق ٢ دوز واکسن، ميزان عفونت ها و موارد بستري در بيمارستان در سنين بالاي ۶۵ سال به سرعت کاهش يافت و مهم تر اين که اين روند در افراد جوان تر نيز ادامه داشت که اين موضوع نشان مي دهد اين واکسن در متوقف کردن گسترش کلي به شدت موثر است.
کارشناسان گفتند: اين يافته ها نشان مي دهد که تزريق واکسن هاي کرونا مي توانند منجر به ايجاد مصونيت گروهي شود و در صورتي که اين واکسن ها به اندازه کافي تزريق شوند، تدابير قرنطينه در آينده غيرضروري است.
پروفسور تيم اسپکتور متخصص اپيدميولوژي از «کالج کينگ لندن» گفت: شکي ندارد که واکسيناسيون کرونا عامل کاهش سريع شيوع اين بيماري در انگليس بوده است.
بر اساس يافته هاي اين مطالعه که در مجله The Lancetمنتشر شده است، دو هفته پس از دريافت هر دو دوز واکسن فايزر، احتمال ابتلاي يک فرد به عفونت کوويد-۱۹، ۹۶.۵ درصد، احتمال بستري شدن در بيمارستان به دليل ابتلا به اين بيماري ۹۸ درصد و احتمال مرگ ناشي از کوويد، ۹۸.۱ درصد کاهش مي يابد.
اين نتايج در ميان افراد مسن نيز به همان اندازه قوي بود؛ به طوري که افراد بالاي ۸۵ سال به ترتيب ۹۴.۱ درصد، ۹۶.۹ درصد و ۹۷ درصد محافظت داشتند. همچنين محافظت در برابر ابتلا به عفونت علامت دار و عفونت بدون علامت ۹۷ درصد و ۹۱.۵ درصد بود.
بر اساس نتايج اين مطالعه، حتي تزريق يک دوز از اين واکسن سطح بالايي از محافظت در برابر کوويد را ارايه مي دهد، شانس بستري شدن در بيمارستان را کم کرده و ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماري را تا سه چهارم کاهش مي دهد.