نماد آخرین خبر

درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد/بهترین سن معاینه دندان ها

منبع
مهر
بروزرسانی
درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد/بهترین سن معاینه دندان ها

مهر/عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به اينکه درمان ارتودنسي محدوديت سني ندارد، گفت: تا زماني که دندان در دهان داريد مي توانيد از درمان ارتودنسي استفاده کنيد.
 

 اصغر عبادي فر، با اشاره به اينکه دوران بلوغ بهترين زمان براي حرکت دادن استخوان‌ها با کمک دستگاه‌هاي ارتودنسي است، اظهار کرد: رفع اختلالات و ناهنجاري‌هاي فکي با ارتودنسي در سنين بلوغ با سهولت بيشتري انجام مي‌شود.

وي افزود: معاينه اوليه دندان‌ها بهتر است در سن چهار تا پنج سالگي انجام شود.

اين متخصص ارتودانتيکس با اشاره به اينکه در سنين بالاتر نيز مي‌توان از درمان‌هاي ارتودنسي براي مرتب کردن دندان‌ها سود برد گفت: درمان ارتودنسي بيش از اين که يک فرآيند زيبايي باشد يک روش درماني محسوب مي‌شود.

وي با بيان اينکه بسياري از ناهنجاري‌هاي دهان و دندان از همان سنين کودکي بروز مي‌کند خاطرنشان کرد: اگر درمان ناهنجاريهاي دندان در سنين کودکي درمان نشود ممکن است با گذشت زمان و بالا رفتن سن درمان‌ها سخت و تر پيچيده‌تر شود.

به گفته عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، درمان‌هاي معمول دهان و دندان بايد از همان سنين پايين انجام شود و اولين معاينه به پزشک متخصص تعيين مي‌کند که مراجعه براي شروع درمان ارتودنسي چه زماني است.

عبادي فر با اشاره به اين که غالباً مشکلات دنداني کودکان و حتي بزرگسالان را مي‌توان با براکت و سيم به راحتي حل کرد افزود: معمولاً استفاده از دستگاه ارتودنسي ثابت براي کودکان و نامرئي براي بزرگسالان براي درمان مشکلات دنداني توصيه مي‌شود.

وي با اشاره به کارکرد دستگاه‌هاي متحرک ارتودنسي خاطرنشان کرد: درمان‌هايي که با پلاک‌هاي متحرک انجام مي‌شود به اين شکل است که بيمار پلاک‌ها را در دهان قرار مي‌دهد و فقط زمان غذا خوردن و يا ورزش کردن اين پلاک‌ها را از دهان خارج مي‌کند.

درمان‌هاي ثابت ارتودنسي با کمک بند و براکت نوع ديگر و متداول درمان‌هاي ارتودنسي بود که اين استاد دانشگاه به آن اشاره کرد.

عبادي فر ضمن يادآوري اين موضوع که زيبايي در درمان‌هاي ارتودنسي يکي از آخرين اهداف اين روش درماني است خاطرنشان کرد: هدف اوليه اي که براي درمان با کمک دستگاه‌هاي ارتودنسي مد نظر قرار مي‌گيرد، سهولت در جويدن، غذا خوردن و بلع و همچنين رفع ناهنجاري‌هاي فکي و دنداني است.

وي با بيان اين که بي‌نظمي دندان‌ها و فک‌ها گاز زدن و جويدن غذا را دشوار مي‌کند تاکيد کرد: اين مشکلات عموماً و به مرور زمان و به خودي خود برطرف نمي‌شود و اين مسئله براي سال‌هاي متوالي باعث ساييدگي زودرس دندان‌ها نيز مي‌شود، درمان با روش ارتودنسي مي‌تواند انحرافات فک را درمان کرده و علاوه بر ظاهري زيبا به سيستم گوارش نيز کمک کند.

اين متخصص ارتودانتيکس در ادامه با تاکيد بر اينکه به طور معمول درمان‌هاي ارتودنسي يکي از درمان‌هاي گران قيمت محسوب مي‌شود، گفت: گاهي اوقات به دلايل اقتصادي ممکن است والدين و يا بيمار رغبتي به انجام اين درمان‌ها نداشته باشند ولي بايد اين نکته را مورد توجه قرار داد که مسائل اقتصادي مواردي نيستند که مانع از انجام و پيگيري روند درماني شد.

وي توصيه کرد: قطعاً راه‌هايي وجود دارد که مي‌توان با کمک آنها و با تعرفه‌هاي پايين‌تر دولتي اقدام به اصلاح دندان‌ها کرد.

مراجعه به دانشکده‌هاي دندانپزشکي وابسته به دانشگاه‌هاي علوم پزشکي و يا کلينيک‌هاي تحت پوشش مراکز دولتي توصيه ديگر اين استاد دانشگاه براي درمان ناهنجاري‌ها و مشکلات دنداني با تعرفه‌هاي پايين بود.

عضو هيئت علمي دانشگاه در ادامه به عواقب عدم مراجعه براي درمان ارتودنسي، توضيح داد: مراجعه نکردن به موقع براي شروع درمان ارتودنسي و ساير درمان‌هاي دندان‌ها در کودکان مي‌تواند منجر به ايجاد ناهنجاري‌هاي دنداني و فکي شديد در آينده شود که گاهي اوقات به تنهايي قابل درمان با ارتودنسي نيست و نياز به درمان جراحي فک خواهد داشت؛ بنابراين توصيه مي‌شود والدين مراجعه براي معاينات ارتودنسي در دوران پاندمي کرونا را به تعويق نيندازند.

وي تاکيد کرد: برخي خدمات دندانپزشکي را نمي‌توان به زمان بعد موکول کرد بنابراين اولين مراجعه به داندانپزشک متخصص مشخص خواهد کرد که درمان‌ها در دسته درمان‌هاي اورژانسي قرار مي‌گيرد و يا مي‌توانيم به زمان ديگري بعد از کرونا موکولش کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar