خواص بینظیر سبزی که سرشار از آهن است

باشگاه خبرنگاران/ محمدرضا حاجي حيدري، متخصص طب سنتي اظهار کرد: در بين انواع سبزيجات، اسفناج يکي از پرفايدهترين سبزيجاتي است که در منابع طب سنتي با نام اسفاناخ شناخته ميشود و داراي مزاجي سرد وتر است.
او افزود: اسفناج داراي مواد معدني از قبيل آهن، کلسيم، منگنز، روي، سلنيوم و همچنين سرشار از ويتامينهاي A، E و C و خصوصا K بوده است.
اين متخصص طب سنتي بيان کرد: خاصيت آنتي اکسيدان بالاي اين سبزي سبب شده است تا در درمان بسياري از بيماريها موثر باشد. اسفناج داراي خاصيت ضد التهابي داشته و تب بر است، همچنين براي برطرف کردن التهاب حلق، گلو، سرفههاي خشک و سوزش ادرار مفيد خواهد بود.
حاجي حيدري تصريح کرد: قرار دادن اسفناج در وعدههاي غذايي بيماران دستگاه تنفسي و خصوصا ريوي به شدت توصيه ميشود زيرا مصرف اين سبزي برطرف کردن درد و خشونت سينه را به همراه خواهد داشت.
او افزود: افرادي که از يبوست رنج ميبرند، اسفناج بخورند. اسفناج به دليل دارا بودن فيبر بسيار زياد نه تنها در درمان يبوست موثر خواهد بود بلکه به هضم سريعتر غذا نيز کمک ميکند. از ديدگاه طب سنتي، اسفناج ارزش غذايي بالايي داشته و هضم سريعي دارد، همچنين ملين بوده و باعث پاکسازي دستگاه گوارش ميشود.
اين متخصص طب سنتي با بيان اينکه اسفناج سرشار از آهن است، گفت: معمولا افراد براي درمان کم خوني اين سبزي را در وعده غذايشان قرار ميدهند، اما بايد توجه داشت که اگزالات موجود در آن، جذب آهن را تا حد قابل توجهي کاهش ميدهد.
حاجي حيدري گفت: اسفناج پخته شده با روغن بادام شيرين با توجه به خاصيت نرم کنندگي سينه، ضد التهابي، ضد تب و سرفه براي درمان بيماريهاي تنفسي مانند کرونا سودمند خواهد بود.
او گفت: اسفناج هم به صورت خام و هم به صورت پخته با روغن خصوصا روغن بادام شيرين مفيد است. استفاده از لعاب اسفناج همراه شکر به صورت خوراکي خاصيت دارويي دارد و بيشتر مصرف پخته و يا جوشانده آن تاثير بيشتري نسبت به خام آن دارد. غرغره کردن اسفناج با آب و يا آشاميدن لعاب آن با شکر براي درد و التهاب گلو و آبريزش از بيني و درد قفسه سينه ناشي از سرماخوردگي مفيد است.
اين متخصص طب سنتي در پايان يادآوري کرد: با توجه به طبع سرد اسفناج، بهتر است افراد سرد مزاج در مصرف آن احتياط کنند.