نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

اگر در خانواده سابقه‌‌ سرطان دارید هرگز این خوراکی ها را نخورید

منبع
مجله ديجي کالا
بروزرسانی
اگر در خانواده سابقه‌‌ سرطان دارید هرگز این خوراکی ها را نخورید

مجله ديجي کالا/ افرادي که سابقه‌ خانوادگي ابتلا به سرطان دارند، هر کاري که بتوانند مي‌کنند تا احتمال ابتلا به اين عارضه را در خود کاهش دهند. مواد غذايي که مي‌خوريد، رابطه‌ي مستقيمي با شکل‌گيري سرطان يا افزايش احتمال ابتلا به آن دارند.
به همين دليل بايد نظارت ويژه‌اي روي رژيم غذايي خود داشته باشيد؛ به‌ويژه اگر يکي از اعضاي خانواده‌تان سرطان دارد يا در گذشته سرطان داشته است.

۱. نمک

همه‌ي ما خيلي خوب مي‌دانيم که مصرف زياد نمک مي‌تواند احتمال ابتلا به بيماري قلبي را افزايش دهد، اما آيا مي‌دانستيد که اين موضوع با افزايش خطر ابتلا به سرطان هم ارتباط دارد؟
بر اساس نتايج تحقيقات انجام شده، بين مصرف نمک و ساير مواد غذايي پرنمک و ابتلا به سرطان معده رابطه‌اي قوي وجود دارد. نمي‌توانيم مصرف نمک را به‌طور کامل از رژيم غذاييمان حذف کنيم، اما دست‌کم مي‌توانيم ميزان آن را به حداقل برسانيم.

۲. هات‌داگ
هات‌‌داگ که طرفداران نسبتا زيادي در ميان جوانانِ عاشق فست‌فود دارد، نوعي گوشت فرآوري شده است که چربي و نمک زيادي دارد. نمک و چربي هر دو باعث افزايش خطر ابتلا به سرطان مي‌شوند. زماني که گوشت فرآوري شده دودي شود، يک سري ترکيبات توليد مي‌شوند که با افزايش احتمال خطر ابتلا به بعضي سرطان‌ها در ارتباط هستند.

۳. سس سويا
مصرف سس سويا همراه با سوشي خوشمزه و لذت‌بخش است، اما متأسفانه اين ماده‌ي غذايي سديم زيادي دارد؛ به طوريکه فقط يک قاشق غذاخوري از آن مي‌تواند هزار ميلي‌گرم سديم داشته باشد. اين ميزان دو برابر ميزان سديمي است که يک فرد معمولي بايد در طول روز مصرف کند.

۴. سوپ‌هاي کنسرو شده
ممکن است اين را قبلا هم شنيده‌ باشيد که سوپ‌هاي کنسرو شده سديم زيادي دارند. از آنجايي که بين سديم و ابتلا به سرطان معده ارتباط وجود دارد، بايد از مصرف سوپ‌هاي حاوي سديم زياد خودداري کنيد.
اگر در طول هفته وقت درست کردن سوپ خانگي نداريد، آخر هفته‌ها اين کار را انجام دهيد. به ياد داشته باشيد که هيچ‌چيز سالم‌تر از غذاهاي خانگي نيست.

۵. شير

گفته مي‌شود شير به دليل اينکه کلسيم زيادي دارد، احتمال ابتلا به بعضي انواع سرطان‌ها را افزايش مي‌دهد.
قرار گرفتن شير در اين ليست مي‌تواند بحث‌برانگيز باشد. هميشه شنيده‌ايم که شير کلسيم دارد و کلسيم براي داشتن يک رژيم غذايي سالم و متعادل ضروري است‌. اما نتايج مطالعات امروزي چيز ديگري را نشان مي‌دهند.
بر اساس گزارشات مؤسسه‌ي ملي سرطان، بعضي از مطالعات نشان مي‌دهند که رژيم غذايي حاوي کلسيم زياد مي‌تواند منجر به افزايش خطر ابتلا به سرطان پروستات شود.
در يک مطالعه نشان داده شد افرادي که هر روز شير مي‌نوشيدند، ۳۴ درصد بيشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار داشتند. يک مطالعه‌‌ي ديگر هم نشان داد بين کلسيم زياد و افزايش خطر سرطان رحم ارتباط وجود دارد. علت اين موضوع به تحريک هورمون‌ها و رشد سلول‌هاي سرطاني برمي‌گردد.

بعضي از مطالعات ديگر هم نشان مي‌دهند که رژيم غذايي حاوي کلسيم زياد منجر به بيشتر شدن خطر ابتلا به سرطان روده مي‌شود. به همين دليل بهتر است مصرف مواد غذايي حاوي کلسيم زياد مثل شير گاو و پنير را به حداقل برسانيد. سرطان معمولا با التهاب ارتباط دارد.
بنابراين بهتر است از مصرف مواد غذايي التهاب‌زا هم اجتناب کنيد. دنبال کردن يک رژيم غذايي گياهي و سرشار از غلات غني شده بهترين کاري است که مي‌توانيد انجام دهيد.

۶. پنير کاتيج
پنير معمولا به‌شدت فرآوري مي‌شود. بهتر است مصرف تمام محصولات لبني را به‌ حداقل برسانيد‌. زماني که صحبت از سرطان است، اهميت اين موضوع در مورد پنير کاتيج بيشتر هم مي‌شود.
اين نوع پنير به‌شدت فرآوري شده است که اين يعني در مقايسه با ساير پنيرها سديم بيشتري دارد. بنابراين دفعه‌ي بعد که در فروشگاه پنير کاتيج ديديد، از کنار آن رد شويد و به فکر خريد يک نوع پنير ديگر باشيد.

۷. تخم‌مرغ
اگر سابقه‌ي خانوادگي ابتلا به سرطان داريد، تخم‌مرغ نخوريد؛ وگرنه ممکن است شما هم دچار سرطان‌ شويد.
در مقالات مختلف ديديم که تخم‌مرغ جزء مواد غذايي مفيد و سالم براي بدن محسوب مي‌شود. اما اگر سابقه‌ي خانوادگي ابتلا به سرطان داريد، ماجرا فرق مي‌کند.

تمام انواع گوشت ماکيان ممکن است شما را در معرض ابتلا به سرطان قرار دهند. اين موضوع شامل تخم‌مرغ هم مي‌شود. بر اساس گزارشات يک مطالعه، افرادي که در هر هفته دو و نيم عدد يا بيشتر تخم‌مرغ مصرف کردند، ۸۱ درصد بيشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار داشتند.

۸. ماهي سرخ‌کرده
ماهي معمولا جزء مواد غذايي مفيد براي سلامتي تلقي مي‌شود و به محافظت در برابر سرطان کمک مي‌کند. اما اگر ماهي را سرخ کنيد، خطر ابتلا به سرطان در شما افزايش پيدا مي‌کند. علت اين موضوع اين است که سرخ کردن منجر به کاهش سطح طبيعي اسيدهاي چرب امگا ۳ موجود در ماهي مي‌شود.
فرآيند سرخ کردن همچنين مي‌تواند باعث آزاد شدن اسيدهاي چرب ترانس شود که اين موضوع با افزايش خطر ابتلا به بعضي سرطان‌ها مثل سرطان‌هاي پانکراس، کبد، رحم و روده‌ي بزرگ در ارتباط است.

۹. دونات
دونات قند زيادي دارد و به همين دليل مي‌تواند منجر به چاقي، ديابت، مقاومت به انسولين و مشکلات متابوليک شود.‌
بسياري از افراد زماني که بين وعده‌هاي غذايي گرسنه مي‌شوند، به سراغ خوراکي‌هاي ناسالمي مثل دونات مي‌روند. اگر شما هم جزء اين افراد هستيد، شايد بعد از فهميدن مضرات آن نظرتان تغيير کند. دونات حاوي مقدار زيادي قند و کربوهيدرات تصفيه شده است و به همين علت مي‌تواند به‌طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان را بالا ببرد.

اگر عاشق دونات هستيد و نمي‌توانيد مصرف آن را ترک کنيد، حداقل کاري که مي‌توانيد بکنيد اين است که در اينترنت جست‌وجو کنيد و طرز تهيه‌ي دونات خانگي را ياد بگيريد. خوبي اين کار اين است که خودتان روي مواد اوليه‌ي دونات نظارت داريد و از سالم بودن آن مطمئن مي‌شويد.

۱۰. سوسيس
در سال‌هاي اخير مضرات سوسيس زياد به گوشمان خورده است. سوسيس که معمولا آن را روي پيتزا اضافه مي‌کنند، يک نوع ديگر از گوشت‌هاي فرآوري شده است که احتمال ابتلا به سرطان مثانه را افزايش مي‌دهد. اين تنها نکته‌ي منفي درباره سوسيس نيست.
بر اساس گزارشات مطالعات، گوشت‌هاي فرآوري شده مثل سوسيس مي‌توانند احتمال ابتلا به بيماري قلبي و مرگ را هم افزايش دهند. اين گوشت‌ها سرشار از چربي، نمک و مواد نگهدارنده هستند که همگي براي سلامتي ضرر دارند.

۱۱. قهوه

طرفداران قهوه مطمئنا از ديدن نام قهوه در ليست مواد غذايي که خطر سرطان را افزايش مي‌دهند، ناراحت مي‌شوند. اما بايد واقعيت را بپذيريد‌. البته نظرات در مورد قهوه متناقض است.
بعضي از مطالعات نشان مي‌دهند که قهوه از شما در برابر سرطان‌هاي روده‌ي بزرگ، کبد، سينه، پوست، رحم و پروستات محافظت مي‌کند. اما بعضي ديگر از مطالعات شواهد متناقضي را درباره‌ي مؤثر بودن قهوه در کاهش خطر سرطان‌هاي مثانه و پانکراس نشان مي‌دهند. بهترين کاري که مي‌توانيد انجام دهيد اين است که تعادل را رعايت کنيد.

۱۲. مواد غذايي بسته‌بندي شده و فرآوري شده
چنين مواد غذايي مثل پاپ‌کرن و بيسکوييت حاوي مواد افزودني، قند و چربي زياد هستند و به همين دليل براي سلامتي بدن خطرناک‌اند. يکي از مضرات اين مواد غذايي، افزايش خطر ابتلا به سرطان است. به جاي خريد پاپ‌کرن و بيسکوييت آماده، خودتان در خانه آن‌ها را درست کنيد.

۱۳. نوشيدني‌هاي شيرين
اين فقط نوشابه نيست که باعث سرطان مي‌شود. نوشيدني‌هاي شيرين ديگر هم حاوي مقدار زيادي قند اضافه شده هستند و براي سلامتي بدن مضرات زيادي دارند. اگر سابقه‌ي خانوادگي ابتلا به سرطان داريد، از مصرف نوشيدني‌هاي شيرين خودداري کنيد.
به جاي نوشيدني‌هاي شيرين، خودتان در خانه اسموتي‌هاي خوشمزه و مقوي درست کنيد. با جست‌وجو در اينترنت مي‌توانيد به صدها رسپي مختلف براي تهيه‌ي اسموتي دست پيدا کنيد.

کلام پاياني
اگر اعضاي خانوادتان به سرطان مبتلا هستند، احتمال ابتلا به سرطان در شما افزايش پيدا مي‌کند. بنابراين بايد بيشتر به آنچه مي‌خوريد توجه کنيد.
سعي کنيد تا جايي که امکان دارد از مصرف غذاهاي آماده و فست‌فودها خودداري کرده و خودتان غذاي خانگي درست کنيد‌. با اين کار روي موادي که وارد بدنتان مي‌کنيد، کنترل داريد. بيشتر مواد غذايي بسته‌بندي شده و کنسروي حاوي ترکيبات مضر مثل قند اضافه شده و چربي زياد هستند که احتمال ابتلا به سرطان را بالا مي‌برند‌.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره