نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سلامت

کرونا/ سازمان جهانی بهداشت: گونه هندی کرونا بسیار مسری‌تر و مقاوم‌تر است

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
کرونا/ سازمان جهانی بهداشت: گونه هندی کرونا بسیار مسری‌تر و مقاوم‌تر است

باشگاه خبرنگاران/ به نقل از فرانس ۲۴، سازمان جهاني بهداشت اعلام کرد گونه کوويد-۱۹ که در هند آغاز شده و در حال گسترش سرسام آور است، بسيار مسري‌تر و نگران کننده‌تر از گونه‌هاي ديگر است.

اين سازمان گفت به نظر مي‌رسد نوع B.۱.۶۱۷ کرونا که همان گونه هندي است براي اولين بار در هند در اکتبر گذشته مشاهده شده است.

ماريا ون کرکوف مدير فني سازمان جهاني بهداشت به خبرنگاران گفت: برخي اطلاعات در دسترس وجود دارد که نشان دهنده افزايش قابليت انتقال B.۱.۶۱۷ است، به همين ترتيب ما اين موضوع را به عنوان نوعي نگراني در سطح جهاني طبقه بندي مي‌کنيم.

او همچنين به مطالعات اوليه اشاره کرد که حاکي از کاهش خنثي سازي است، به اين معني که به نظر مي‌رسد آنتي بادي‌ها در مطالعات آزمايشگاهي با نمونه کوچک تاثير کمتري روي اين گونه از ويروس دارند، اين در حالي است که WHO مي‌گويد هنوز براي اظهار نظر قطعي درباره اينکه اين گونه نسبت به واکسن مقاوم است، زود است.

در بيانيه‌اي آمده است: براساس داده‌هاي فعلي، واکسن‌هاي کوويد-۱۹ همچنان در پيشگيري از بيماري و مرگ در افراد آلوده به اين نوع موثر هستند.

ون کرکوف گفت جزئيات بيشتر در مورد ويروس کروناي هندي در به روز رساني هفتگي سازمان جهاني بهداشت روز سه شنبه ارائه مي‌شود.

هند که از يکي از بدترين شيوع‌هاي جهان رنج مي‌برد، روز دوشنبه نزديک به ۳۷۰ هزار مورد ابتلا و بيش از ۳ هزار و ۷۰۰ مرگ و مير جديد گزارش کرد. اين موج ويرانگر سيستم مراقبت‌هاي بهداشتي هند را تحت فشار قرار داده است و به گفته کارشناسان آمار‌هاي رسمي موارد ابتلا و فوتي‌ها بسيار کمتر از آمار واقعي است.

مدتي است که بيم آن مي‌رود B.۱.۶۱۷ که چندين زيرشاخه را با جهش‌ها و ويژگي‌هاي کمي متفاوت در برمي‌گيرد در گسترش هشداردهنده نقش داشته باشد.

اکنون اين گونه به ليست سه نوع ديگر کوويد-۱۹ اضافه شده است، نمونه‌هايي که براي اولين بار در انگليس، برزيل و آفريقاي جنوبي شناسايي شدند که WHO آن‌ها را «نگران کننده» خوانده است. به نظر مي‌رسد اين گونه خطرناک‌تر از نسخه اصلي ويروس بوده و انتقال بيشتري دارد و درصد کشندگي و مقاومت آن در برابر واکسن نيز بيشتر است.

حتي اگر کارآيي واکسن در برابر برخي از انواع کوويد-۱۹ کاهش يابد، باز هم ممکن است در برابر بيماري‌هاي جدي و مرگ از افراد محافظت کنند.

ون کرکوف تاکيد کرد در مورد نوع B.۱.۶۱۷، در حال حاضر ما چيزي نداريم که بتوانيم تشخيص يا درمان آن را تسريع بخشد. آنچه ما در حال حاضر مي‌دانيم اين است که واکسن‌ها کار مي‌کنند و از همان روش‌هاي درماني براي مقابله با فعاليت منظم ويروس استفاده مي‌شود؛ بنابراين در واقع نيازي به تغيير هيچيک از اين موارد نيست و مردم بايد هر واکسني را که در دسترس آن‌هاست، در صورت واجد شرايط بودن دريافت کنند.

کارشناسان تاکيد مي‌کنند هرچه ويروس بيشتر گسترش يابد، خطر ابتلا به شرايط ايده آل براي جهش از طريق روش‌هاي مهم بيشتر خواهد بود و تاکيد مي‌کنند که براي مهار انتقال بايد هر اقدامي انجام شود.

ون کرکوف گفت: ما همچنان انواع نگراني‌ها را در سراسر جهان خواهيم ديد و بايد همه تلاش خود را انجام دهيم تا واقعا گسترش را محدود کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar