مواد غذایی بی خطری که میتواند برای کودکان کشنده باشد

باشگاه خبرنگاران/ به نقل از برايت سايد، بوتوليسم يکي از بيماريهاي رايجي است که سالانه شمار زيادي از کودکان را در جهان درگير ميکند و دليل اصلي بروز آن باکتري موجود در عسل است. اين بيماري به طور جدي سيستم ايمني بدن کودکان را تحت تاثير قرار ميدهد.
بوتوليسم تنها يکي از بيماريهايي است که از مواد غذايي به ظاهر سالم به کودکان منتقل ميشود. مطالعات نشان ميدهد مواد غذايي بي شماري وجود دارند که گرچه در ظاهر بي خطر به نظر ميرسند اما مصرف آنها ميتواند براي کودکان خطرناک باشد.
در اين مطلب به مواد غذايي که کودکان نبايد مصرف کنند و جايگزين مناسب آنها ميپردازيم:
۱- آب ميوه، نوشابه يا نوشيدنيهاي انرژي زا
براساس اعلام مرکز پزشکي کودکان آمريکا، کودکان زير يک سال نبايد از آب ميوه استفاده کنند و کودکان بالاتر از اين سن تنها ميتوانند به صورت محدود آب ميوه بنوشند. همچنين نوشيدنيهاي انرژي زا به هيچ عنوان نبايد در کودکان مصرف شود، زيرا روغن گياهي موجود در آن ميتواند باعث ايجاد مسموميت در آنها شده و سيستم عصبي، پوست، و ذهن کودکان را تحت تاثير قرار دهد. بهترين نوشيدني براي کودکان کم سن شير و يا ماست است که ميتوانيد آنها را به ميلک شيک اضافه کنيد.
۲- پاپ کورن تهيه شده در ماکروويو
بسياري از مردم براي تهيه پاپ کورن از ماکروويو بهره ميگيرند. با اين حال، کمتر کسي ميداند که کيسههاي مورد استفاده براي تهيه پاپ کورن در ماکروويو مواد شيميايي خطرناک منتشر ميکنند. اين مواد خطرناک ميتواند رشد کودکان را تحت تاثير قرار داده و حتي منجر به سرطان شود.
با اين حال، ميتوانيد با استفاده از يک قابلمه نچسب و کمي روغن زيتون، بر روي اجاق گاز خانه در کمتر از ۷ دقيقه پاپ کورن سالم و خوشمزه تهيه کنيد.
۳- غذاهاي کنسرو شده
"بسفونل آ" يک ترکيب سمي است که در پلاستيک و به ميزان بيشتر در مواد غذايي کنسرو شده وجود دارد. اين ترکيب سمي ميتواند بر روي رشد کودکان تاثير گذاشته، سيستم توليد مثل و مغز را متاثر کند و باعث ايجاد سرطان شود. از اين رو، بهتر است مواد غذايي تازه را جايگزين مواد غذايي کنسرو شده کنيد. استفاده از ربهاي دست ساز به جاي ربهاي کنسرو شده و نيز سبزيجات تازه به جاي سبزيجات کنسروي کارخانه اي، بهترين گزينه در اين زمينه است.
۴- هات دات و گوشتهاي فرآوري شده
هات داگ و به طور کلي هر فرآورده گوشتي را بايد از رژيم غذايي کودکان حذف کرد. تحقيقات انجام شده از سوي مرکز سرطان آمريکا نشان ميدهد مصرف تنها ۵۰ گرم گوشت فرآوري شده در روز ميتواند خطر ابتلا به سرطان کلون را به ميزان ۱۸ درصد افزايش دهد. محققان انگليسي نيز ميگويند براي کاهش خطر ابتلا به سرطان روده افراد بايد فرآوردههاي گوشتي به ويژه سوسيس را از رژيم غذايي خود حذف کنند.
بهترين جايگزين براي اين مواد غذايي، محصولات غذايي توليد شده از ماهي است. يک برگر تهيه شده از ماهي سالمون يا قزل آلا جايگزين بسيار مناسبي براي برگر گوشت قرمز است.