وي تاکيد کرد: در صورت بروز تورم و قرمزي در ناحيه تزريق هم نياز به اقدام خاصي مانند سرد کردن و گرم کردن محل تزريق نيست و اين علائم خود به خود بهبود مي يابند و نهايتا مي توانند آنتي هيستامين معمولي مصرف کنند.
اين متخصص عفوني خاطرنشان کرد: افراد لازم نيست قبل از شروع واکسيناسيون دارويي مصرف کنند که دچار علائم نشوند و همچنين از مصرف آسپرين بعد از تزريق واکسن شديدا پرهيز کنند.
رئيس بخش عفوني بيمارستان بقيه الله گفت: برخي افراد در پي تزريق واکسيناسيون علائمي مانند بدن درد، سردرد و تب در آن ها ظاهر مي شود که باز در بيش از ۹۰ درصد موارد مشکل خاصي ايجاد نمي کند و با مصرف يک مسکن معمولي مانند استامينوفن مشکل آن ها برطرف مي شود.
ايزدي اضافه کرد: اگر علائم پس از تزريق واکسن در فردي طولاني مدت شد مثلا سردردي که به مسکن هاي معمولي مانند استامينوفن جواب ندهد و ساير علائمي که بيش از دو سه روز طول بکشد حتما به پزشک مراجعه کنند.
ايزدي ادامه داد: منع مطلق در تزريق نوع خاصي از واکسن وجود ندارد اما بهتر است هر واکسني با توجه به شرايط سني و جسمي به افراد تزريق شود. از طرفي دريافت کنندگان واکسن نيز مي توانند در صورت وجود مشکل و بيماري خاص قبل از تزريق واکسن با پزشک خود مشورت و با نامه پزشک براي تزريق واکسن اقدام کنند.
ايزدي با اشاره به اينکه واکسن زدن خصوصا تزريق دوز اول دليل بر ايمني کامل در برابر بيماري نيست، اظهار کرد: وقتي فرد دوز اول را دريافت مي کند، ايمني بسيار محدودي در بدنش ايجاد مي شود و ما تعداد زيادي بيمار داريم که پس از تزريق دوز اول واکسن، به نوع وخيم کرونا مبتلا شده اند.
رئيس بخش عفوني بيمارستان بقيه الله گفت: دو هفته بعد از تزريق دوز دوم واکسن، ايمني قابل قبولي در بدن فرد ايجاد مي شود اما فرد واکسينه شده تا زماني که حداقل ۷۰ درصد جامعه ايمن نشده اند (بيمار شده و بهبود يافته باشند يا واکسن زده باشند ) همچنان بايد زدن ماسک و فاصله اجتماعي را رعايت کند.