کرونا/ احتمال درمان کرونا با عسل

ايسنا/ يک متخصص طب سنتي درباره خواص شگفتانگيز عسل، گفت: به احتمال زياد مصرف عسل و ديگر محصولات زنبور عسل مانند ژل رويال ميتواند در پيشگيري از ابتلا به کرونا، کاهش علائم و تسريع درمان اين بيماري کمککننده باشد، البته چنين ادعايي نياز به مطالعات باليني و اثبات دارد، ولي مصرف عسل قطعاً براي اين بيماران، مضر نخواهدبود.
نعمتاله مرادي اظهار کرد: به احتمال زياد مصرف عسل و ديگر محصولات زنبور عسل ميتواند در پيشگيري از ابتلا به ويروس کرونا کمککننده باشد.
وي عنوان کرد: با توجه به آثار ضدويروس، ضدباکتري و ضدقارچي ثابت شده عسل، مصرف آن در حد معقول و با رعايت اعتدال، ميتواند بسيار مناسب باشد.
مرادي ادامه داد: بسياري از مردم بر اساس عادت اشتباهي که دارند صبح به صورت ناشتا آب مينوشند؛ چراکه به آنها القا شده که اين کار، سبب شستشوي کليهها خواهد شد و يا براي درمان يبوست مفيد است؛ درحاليکه اين کار درست نيست و افراد ميتوانند به جاي مصرف آب به صورت ناشتا، که براي کبد، معده و مفاصل زيانآور است، صبحها از شربت عسل، يا درصورت تمايل از شربت آبليمو و عسل استفادهکنند. البته بايد توجهداشت که اين شربت نبايد زياد از حد شيرين باشد و همچنين استفاده مکرر آن نيز توصيه نميشود.
اين متخصص طب سنتي اضافه کرد: عسل با توجه به خواصي که دارد، ميتواند سيستم ايمني را تقويتکند؛ بنابراين مصرف آن در پيشگيري و درمان برخي بيماريها از جمله بيماريهاي ويروسي که در فصل پاييز بيشتر با آنها مواجه هستيم، مانند انواع سرماخوردگي، آنفلوانزا و... مفيد است.
وي تصريحکرد: يکي از بهترين کارهايي که مردم هنگام سرماخوردگي و آنفلوانزا انجامميدهند استفاده از شربت عسل است، اما بايد بدانيد که اين شربت نبايد زياد غليط باشد ...
مرادي گفت: عسل منبع بسيار خوبي از ريزمغذيها، ويتامينهاي گروه ب، ويتامين ث. و آنتياکسيدان است که براي تقويت عمومي بدن بسيار مفيد هستند.
اين متخصص طب سنتي افزود: به احتمال زياد مصرف عسل و ديگر محصولات زنبور عسل مانند ژل رويال ميتواند در پيشگيري از ابتلا به کرونا، کاهش علائم و تسريع درمان اين بيماري کمککننده باشد، البته چنين ادعايي نياز به مطالعات باليني و اثبات دارد، ولي مصرف عسل قطعاً براي اين بيماران، مضر نخواهدبود.
وي تصرح کرد: عسل در طب ايراني جزو غذاهاي لطيف محسوب ميشود؛ يعني پساز هضم، مقدار زيادي از آن باقينميماند به همين دليل ميتواند براي افرادي که به دليل مشکلات گوارشي مانند نفخ، ترشکردن و سنگيني معده، نميتوانند غذاهاي سنگين مصرف کنند مناسب باشد؛ زيرا علاوهبر زودهضم بودن، انرژي خوبي براي بدن فراهمميکند و از ريزمغذيهاي فراواني هم برخوردار است که براي بدن ضروري هستند.
مرادي ادامه داد: از عسل ميتوان براي درمانهاي موضعي مانند رفع برخي جوشها و بثورات پوستي، ماساژهاي زيبايي و پانسمان زخمها نيز استفادهکرد. به عنوان مثال به طور معمول براي پانسمان جاي حجامت از عسل استفادهميشود که به بهبود هرچهزودتر زخمها کمکميکند.
اين متخصص طب سنتي تأکيد کرد: عسل ميتواند در درمان بيماريهايي مانند اماس، مشکلات کبدي، فراموشي و آلزايمر نيز مؤثر باشد.