
کرونا/ احتمال دائمی شدن واکسیناسیون کرونا در جهان

باشگاه خبرنگاران/دانشگاه آکسفورد در مطالعهاي به برخي شبهات و ترديدها درباره دريافت واکسن کرونا پاسخ داد.
جوان به نقل از مديکال اکسپرس، محققان دانشگاه آکسفورد، با تامين بودجه انستيتوي ملي بهداشت (NIHR) مرکز تحقيقات زيست پزشکي آکسفورد (BRC) و آکسفورد سلامت BRC، پاسخهاي يک گروه نماينده به تعداد ۱۸ هزار و ۸۸۵ بزرگسال انگليسي را به انواع واکسن کوويد-۱۹ آزمايش کردند.
نظرسنجي، نگرش و روايتهاي آکسفورد از واکسيناسيون (OCEANS III) به ويژه در مورد افرادي که در دريافت واکسن کرونا مردد هستند، اين واقعيت را برجسته ميکند که حتي در صورت جواني شما نميتوانيد مطمئن باشيد که به طور جدي بيمار نخواهيد شد يا طولاني مدت درگير مشکلات ناشي از ابتلا به ويروس کرونا نميشويد.
پروفسور دانيل فريمن، سرپرست اين تحقيق در گروه روانپزشکي دانشگاه آکسفورد ميگويد: بيشتر پيامهاي رسمي مربوط به واکسيناسيون کوويد-۱۹ از ايده مسئوليت جمعي ناشي ميشود، اين براي همه ما سودمند است. اين پيامي است که قطعا طنين انداز است. اما براي اقليت قابل توجهي از افراد که در مورد واکسيناسيون ترديد دارند، ممکن است رويکرد ديگري لازم باشد. مطالعه ما نشان ميدهد بهترين روش در حال حاضر ممکن است قرار دادن منافع شخصي در مرکز توجه و کمپينهاي رسانهاي باشد.
او ميافزايد: ممکن است دو چيز در اينجا اتفاق بيفتد: نخست اينکه شما به ايمني واکسنها اعتماد نداريد، از اين رو نگران خواهيد بود که آيا واکسيناسيون ناهنجاري براي شما ايجاد خواهد کرد؟ که در اين شرايط روند تصميم گيري تحت تاثير نگرانيهاي شخصي قرار دارد، بنابراين بهترين راه براي مقابله با اين نگرانيها، عکس اين موضوع عمل کردن است. دوم، ما ميدانيم افرادي که در دريافت واکسن مردد هستند بيشتر احساس ميکنند که به حاشيه رانده ميشوند. افرادي که احساس ميکنند جامعه به آنها اهميت نميدهد.
در مطالعه OCEANS III، از شرکت کنندگان به طور تصادفي خواسته شد يکي از ده متن را بخوانند که هر يک از آنها اطلاعات مختلفي در مورد واکسنها ارائه ميدادند. برخي از متون بر مزاياي کل جامعه تاکيد داشتند. برخي ديگر نگران سرعت توسعه و آزمايش نبودند و برخي ديگر بر پيامدهاي افراد متمرکز شدند. شرکت کنندگان پس از خواندن متن اختصاص يافته خود، ارزيابي آمادگي براي واکسيناسيون کوويد-۱۹ را به پايان رساندند.
از زمان شروع برنامه واکسيناسيون کوويد-۱۹ در انگليس در دسامبر سال ۲۰۲۰، به نظر ميرسد ميزان پذيرش در جمعيت به طور قابل توجهي افزايش يافته است. در ماه دسامبر نيمي از افراد شرکت کننده در OCEANS-II گفتند که واکسن را در اسرع وقت دريافت ميکنند، با اين وجود تقريبا از هر ده نفر يک نفر در مورد دريافت واکسن به شدت مردد بود.
پروفسور فريمن ادامه ميدهد: تاثير برنامه واکسيناسيون کوويد-۱۹ به مشارکت گسترده بستگي دارد: تعداد افراد واکسينه شده، خطر کمتري براي همه ما دارد؛ همچنين بايد بخاطر داشته باشيم که کوويد-۱۹ در انواع مختلف آن بعيد است از بين برود. به احتمال زياد واکسيناسيون جامعه به طور منظم و مداوم ضروري است. اين چالش ارتباطي پر مخاطب براي سالهاي طولاني با ما خواهد بود.
پروفسور اندرو پولارد، مدير گروه واکسن آکسفورد در دانشگاه آکسفورد نيز ميگويد: اين کارآزمايي اهميت تاکيد بر سود شخصي واکسيناسيون هنگام بحث در مورد شايستگي واکسن کوويد-۱۹ براي بهبود را مشخص ميکند، اما ما همچنين بايد اهميت واکسينه شدن را براي محافظت از خانوادهها و همکارانمان از ابتلا به ويروس از جانب ما، تاثير آنها و سيستمهاي بهداشتي در هنگام بيماري با ويروس کرونا و تاخير در پايان همه گيري، با عواقب سنگين بر اقتصاد و جامعه که ناشي از امتناع از دريافت واکسن خواهد بود، دريابيم.
پروفسور هلن مک شين، استاد واکسينولوژي در دانشگاه آکسفورد هم تاکيد کرد: هرگز زمان مهمتري براي درک دلايل اصلي تزلزل واکسن و سپس استفاده از اين دانش براي رفع مستقيم آن نبوده است. ما در حال حاضر يک واکسن کروناي بسيار موثر داريم، اما يک جنبه روانشناختي مهم نيز در استقرار موفقيت آميز آنها وجود دارد. اين آزمايش گسترده نشان ميدهد برخي پيامها ممکن است در دريافت واکسن تفاوت ايجاد کند. به عنوان مدير مرکز تحقيقات پزشکي NIHR آکسفورد، خوشحالم که ميبينم نتايج اين همکاري بين دو مرکز تحقيقات زيست پزشکي آکسفورد مثمر ثمر بوده است.