
خوراکی های مفید برای سلامت روده

ايسنا/سرطان روده هر ساله در بيش از يک ميليون نفر در سراسر جهان تشخيص داده ميشود.
عوامل خطر سرطان روده بزرگ شامل برخي از رژيمهاي غذايي مانند رژيم غذايي سرشار از گوشت قرمز مانند گوشت گاو و گوسفند و نيز گوشتهاي فرآوري شده مانند سوسيس و کالباس است.
همچنين از ديگر عوامل خطرزاي ابتلا به سرطان روده ميتوان به چاقي و اضافه وزن اشاره کرد.
متخصصان علوم پزشکي در آزمايشات خود پتانسيل متابوليت فلاونوئيد را براي جلوگيري از سرطان روده بزرگ تشخيص دادهاند. اين ترکيب در ميوهها و سبزيجات مانند توت سياه، ذغال اخته، انگور قرمز، سيب، پياز قرمز، کلم بروکلي، انار، توت فرنگي، زردآلو، کلم قرمز و پوست بادمجان بنفش و همچنين شکلات و چاي وجود دارد.
گروهي از متخصصان علوم پزشکي در دانشگاه ايالتي داکوتاي جنوبي در آمريکا ابتدا در حال بررسي آسپرين به عنوان راهي براي پيشگيري از سرطان روده بودند اما در روند تحقيقات خود به جزئيات جديدي درباره فلاونوئيدها و چگونگي اثرگذاري آنها در جلوگيري از سرطان روده بزرگ دست يافتند.
مطالعات قبلي نشان داده بود که فلاونوئيدها، ترکيبات طبيعي موجود در ميوهها و سبزيجات، سرطان را مهار ميکنند اما هيچ کس نميدانست که چه فاکتوري باعث مؤثر بودن آنها در پيشگيري از سرطان شده است.
تيم تخصصي دانشگاه داکوتاي جنوبي ضمن بررسي مکانيسم پيشگيري از سرطان توسط آسپيرين (استيل اسيدسيليک اسيد)، در مورد نقش متابوليتهاي آسپيرين و ساير مشتقات اسيد ساليسيليک براي تواناييشان در مهار رشد سلولهاي سرطاني، آزمايشاتي را انجام دادند.
طي اين فرايند متخصصان دريافتند ترکيبي موسوم به "۲،۴،۶-تري هيدروکسي بنزوئيک اسيد" (۲،۴،۶-THBA) که با تجزيه فلاونوئيدها توسط باکتريهاي روده توليد ميشود، آنزيمهاي درگير در تقسيم سلولي را مهار ميکند. آزمايشهاي بعدي ثابت کرد که ۲،۴،۶-THBA رشد سلولهاي سرطاني در سلولهاي بيان کننده پروتئين حامل عملکردي (SLC۵A۸) را مهار ميکند.
داروهاي بسياري براي درمان سرطان وجود دارد اما تقريباً هيچ کدام از آنها براي پيشگيري از اين بيماري استفاده نميشود. از همين رو کشف ۲،۴،۶-THBA به عنوان مهار کننده رشد سلولهاي سرطاني متخصصان را در امر پيشگيري بسيار اميدوار کرده است.
متخصصان بر اين باورند ترکيب فلاونوئيدها و ۲،۴،۶-THBA پتانسيل استفاده به عنوان دارويي براي پيشگيري از سرطان را دارد، اگرچه هنوز هم به مطالعات بيشتري در اين زمينه نياز است.
بنا بر گزارش سايت تخصصي مديکال نيوز تودي، اين مطالعه همچنين تاکيد مجددي بر اهميت استفاده از ميوهها و سبزيجات در رژيم غذايي روزانه افراد داشته است.