نماد آخرین خبر

اولین مدفوع نوزاد می‌تواند به پیش‌بینی خطر ابتلا به آلرژی کمک کند

منبع
فرارو
بروزرسانی
اولین مدفوع نوزاد می‌تواند به پیش‌بینی خطر ابتلا به آلرژی کمک کند

فرارو/ محتويات اولين پوشک نوزاد تازه متولد شده نشان دهنده موارد مهمي درباره سلامت اوست. بررسي اولين مدفوع نوزاد که ماده‌اي غليظ و تيره به نام مکونيوم است، مي‌تواند نشان دهنده احتمال ابتلاي کودک به آلرژي در سال‌هاي آينده زندگي او باشد.

به نظر مي‌رسد يک مکان غيرمعمول براي جستجوي پاسخ باشد؛ اما محتواي اولين پوشک کودک مي‌تواند چيز‌هاي زيادي در مورد سلامت آينده يک نوزاد را نشان بدهد. در مطالعه جديدي که به تازگي در Cell Reports Medicine منتشر شده است، تيمي از محققان دانشگاه بريتيش کلمبيا (UBC) نشان داده‌اند که ترکيب اولين مدفوع نوزاد ماده‌اي غليظ و سبز تيره معروف به مکونيوم (Meconium) است که مي‌تواند تا حد زيادي احتمال ابتلاي کودک به آلرژي را در سال‌هاي آتي نشان بدهد.

به گزارش فرارو، دکتر برت فينلاي، پژوهشگر ارشد مطالعه و استاد آزمايشگاه‌هاي مايکل اسميت و بخش‌هاي بيوشيمي، زيست‌شناسي مولکولي، ميکروبيولوژي و ايمونولوژي مي‌گويد: «تجزيه و تحليل ما نشان داد که نوزادان تازه متولد شده که در سال‌هاي اول زندگي خود به حساسيت‌هاي آلرژيک مبتلا مي‌شوند، در مقايسه با کودکاني که حساسيت آلرژيک ندارند، داراي مکونيوم غني کم‌تري هستند.

مکونيوم که به طور معمول در اولين روز زندگي از دستگاه گوارش خارج مي‌شود، از انواع مواد خورده شده و دفع شده در طي رشد، سلول‌هاي پوستي، مايع آمنيوتيک و مولکول‌هاي مختلف معروف به متابوليت‌ها تشکيل شده است. مکونيوم همانند يک کپسول زماني آشکار کننده موادي است که کودک در هنگام رشد با آن‌ها مواجه شده است. اين ماده شامل انواع مولکول‌هايي است که در رحم مادر جمع شده است و سپس منبع اوليه غذايي براي اولين ميکروب‌هاي روده مي‌شود. 
 

به عنوان بخشي از اين مطالعه محققان نمونه‌هاي مکونيوم را از ۱۰۰ نوزاد ثبت نام شده تجزيه و تحليل کردند. آن‌ها دريافتند که هرچه انواع کم‌تري از مولکول‌هاي مختلف مکونيوم در اولين مدفوع کودک وجود داشته باشد، خطر ابتلا به آلرژي در کودک تا يک سالگي بيش‌تر مي‌شود. آن‌ها همچنين دريافتند که کاهش مولکول‌هاي خاص با تغيير در گروه‌هاي اصلي باکتري همراه است. اين گروه‌هاي باکتري نقش مهمي در ايجاد و بلوغ يک اکوسيستم وسيع از ميکروب‌هاي روده دارند که به عنوان ميکروبيوتا شناخته مي‌شود و نقش قدرتمندي را در سلامتي و بيماري ايفا مي‌کند.
 
از سوي ديگر اين پژوهش نشان مي‌دهد که شروع تشکيل يک سيستم ايمني و ميکروبيوتاي سالم در هر فرد قبل از تولد وي آغاز مي‌شود. محققان مي‌گويند که يافته‌هاي اين مطالعه پيامد‌هاي مهمي براي نوزادان در معرض خطر دارد. ما مي‌دانيم که کودکان مبتلا به آلرژي بيش‌ترين خطر ابتلا به آسم را دارند. اکنون ما فرصتي براي شناسايي نوزادان در معرض خطر داريم که مي‌توانند قبل از اينکه علائم و نشانه‌هاي آلرژي يا آسم را در اواسط زندگي نشان بدهند، از مداخلات زودتر بهره‌مند شوند.

*پوريا غياثي/ ايمونولوژيست دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره