نماد آخرین خبر

گوجه سبز را به این دلایل نخورید

منبع
نمناک
بروزرسانی
گوجه سبز را به این دلایل نخورید

نمناک/گوجه سبز ميوه نارس درخت آلو است که طعم ترش و رنگ سبزي دارد. اين نوبرانه بهاري داراي خواص بسياري براي بدن است و طرفداران زيادي دارد. گوجه سبز علاوه بر فوايد بسيار ، داراي مضراتي نيز مي باشد که خوردن آن را با مشکل مواجه مي کند.

 
عوارض و مضرات خوردن گوجه سبز
خطر مسموم شدن با مصرف هسته گوجه سبز:

گوجه سبزهاي نوبرانه داراي هسته هاي نرمي هستند که معمولا توسط کودکان و نوجوانان به هنگام مصرف ، خورده مي شود. در ترکيبات هسته گوجه سبز ، طعم تلخ اسيد سيانيتريت وجود دارد که در صورت مصرف زياد ، باعث مسموميت خواهد شد ، همچنين هسته اين ميوه موجب سوء هاضمه قابل هضم شدن در بدن نيستند ، بنابراين خوردن آنها بدون ضرر نمي باشد.

وجود اگزالات فراوان در گوجه سبز:

گوجه سبز داراي مقادير زيادي اگزالات است که موجب با تجمع در سيستم کليوي باعث توليد سنگ هاي ادراري مي شود. افرادي که سابقه سنگ کليه از جنس اگزالات دارند بايد در مصرف گوجه سبز دقت بيشتري داشته باشند. همچنين برخي از افراد در مصرف گوجه سبز زياده روي مي کنند ، بنابراين بهتر است هنگام مصرف اين ميوه، کمي هم آب بنوشند تا موجب دفع اگزالات موجود در گوجه سبز شده و از ايجاد سنگ هاي مجاري ادراري جلوگيري کند.

باقي ماندن سموم روي گوجه سبز:

برخي اوقات براي سم پاشي اين ميوه ها ، از نوعي سموم استفاده مي شود که پس از رسيده شدن ميوه ، عمر سم نيز تمام مي شود. به همين دليل با چيدن زودتر از موعد اين ميوه ها ، سموم بر روي آنها باقي انده و در صورت ضدعفوني نشدن به هنگام مصرف ، وارد بدن مي شود.

فرسايش ميناي دندان:

چنانچه در مطلب خواص و عوارض گوجه سبز در بخش قبلي سلامت نمناک هم گفته شد طعم ترش و کال بودن گوجه سبز مي تواند منجر به فرسايش دندانها شود. گوجه سبز خاصيت اسيدي دارد و به همين دليل نبايد بلافاصله پس از مصرف آن ، دندانها مسواک زده شون. زيرا مسواک زدن بلافاصله بعد از خوردن گوجه سبز موجب پوسيدگي دندانها مي شود.


ايجاد بيماري هاي عفوني:

مانند بسياري از ميوه هاي ديگر ، گوجه سبز نيز با پوست خورده مي شود ، بنابراين يکي از نکات بسيار مهمي که بايد رعايت شود ، ضدعفوني کردن آنها است . معمولا دستفروشان از آب چاه يا جوي ، براي تميز کردن ميوه ها استفاده مي کنند که مشکلات گوارشي و بيماري هاي عفوني را ايجاد مي کند بيماري حصبه نوعي عفونت باکتريايي در دستگاه گوارش است که به دليل مصرف آب و مواد غذايي آلوده در بدن همه افراد ايجاد مي شود و داراي عوارضي مانند سوراخ شدن روده ها ، کاهش شديد آب و املاح بدن ، عفونت استخوان ، زردي و خونريزي دستگاه گوارش مي باشد.

مسموميت هاي غذايي که به دليل باکتري هايي مانند باسيلوس سرئوس و استافيلوکوک اورئوس ايجاد مي شوند در اثر مصرف غذا و ميوه آلوده فرد را مبتلا مي کنند.

طبع سردي که نفخ مي آورد:

گوجه سبز طبع سردي دارد و اگر نگران اين موضوع هستيد مي توانيد آن را با سبزيجات کوهي که طبع گرمي دارند مانند گلپر و نعناع استفاده کنيد. خوردن گوجه سبز با گلپر يا نعناع ديگر حالت نفاخ ندارد. 

چقدر گوجه سبز بخوريم؟
عوامل مختلفي مقدار مصرف گوجه سبز را تعيين مي کند به عوامل مختلفي بستگي دارد.

مهمترين عامل ، وضعيت سيستم گوارشي افراد است. بايد توجه داشت ک ميوه گوجه سبز ، نارس و کال ست و زياده روي در مصرف آن باعث ايجاد نفخ ، سوءهاضمه و کرامپ هاي شکمي مي شود. اما قند پائين گوجه سبز ، اين ميوه را کم ضرر کرده است.

100 گرم گوجه سبز تقريبا 40 کيلو کالري انرژي دارد ، بنابراين يک ميان وعده مناسبي است اما بايد توجه داشت که مقدار مناسب گوجه سبز در هر روز به ميزان نصف ليوان تا يک ليوان مي باشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره