فواید فلفل دلمه ای که فکرش را نمی کنید
رکنا/ فلفل دلمهاي نوعي فلفل شيرين است از خانواده سيبزمينيان که به رنگهاي قرمز، زرد، سبز و نارنجي يافت ميشود. از ويژگيهاي آن اين است که به تندي ديگر گونههاي فلفل نيست. به همين دليل در انگلستان و ايرلند «فلفل شيرين» نيز ناميده ميشود. اين گياه بومي مکزيک، آمريکاي مرکزي و شمال آمريکاي جنوبي است.
خواص فلفل دلمه اي
در ادامه برخي از فوايد سلامتي فلفل دلمه اي را براي شما قرار داده ايم:
سلامت چشم:
فلفل دلمه اي حاوي بيش از 30 نوع مختلف کاروتنوئيد از جمله آلفا کاروتن، بتاکاروتن، ليکوپن، لوتئين، کريپتوکسانتين و زئاگزانتين است. کاروتنوئيدها يک خانواده مغذي گياهي هستند که مسئول رنگ آميزي قرمز، زرد و نارنجي در بسياري از ميوه ها و سبزيجات هستند. محققان دريافته اند که آنها به بهبود سلامت چشم ها و دفع بيماري هاي چشم کمک مي کنند زيرا هنگام ورود نور به داخل چشم، نور آبي مضر را جذب مي کنند.
جلوگيري از سرطان:
کاروتنوئيدها همچنين داراي اثرات آنتي اکسيداني قدرتمندي هستند که مي توانند از انواع خاصي از سرطان ها جلوگيري کنند. کاروتنوئيدها راديکال هاي آزاد را که اتم هاي اکسيژن آسيب رسان به سلول هستند و با مولکول هاي ديگر بدن واکنش نشان مي دهند ، غيرفعال مي کنند. اطمينان حاصل کنيد که فلفل دلمه اي براي رسيدن به حداکثر ميزان فوايد آنتي اکسيداني موجود در آن ، رسيده شود، رسيدن فلفل دلمه اي باعث افزايش کاروتنوئيد در فلفل دلمه اي مي شود. آنها همچنين داراي گوگرد هستند که به جلوگيري از سرطان کمک مي کند.
مصونيت را تقويت مي کند:
ميزان ويتامين c با رسيدن فلفل دلمه اي نيز افزايش مي يابد و فلفل دلمه اي پر از ويتامين C است. 1 فنجان فلفل دلمه اي قرمز خرد شده 157٪ از ويتامين C روزانه را به شما مي دهد و اين يک روش عالي براي سالم ماندن است.
حال شما را متعادل مي کند:
اگر احساس ناراحتي مي کنيد، سعي کنيد ميزان ويتامين B6 مصرفي خود را افزايش دهيد. B6 که به طور طبيعي در فلفل دلمه اي وجود دارد ، به مغز شما کمک مي کند تا سروتونين و نوراپي نفرين، دو ماده شيميايي تأثيرگذار بر خلق و خوي شما توليد کند.
کمک به خواب طبيعي:
قادر به خوابيدن در شب نيستيد؟ مقداري فلفل دلمه اي بخوريد! ويتامين B6 موجود در فلفل دلمه اي همچنين به توليد ملاتونين کمک مي کند، که بدن شما براي تنظيم ساعت داخلي خود به آن نياز دارد.
کاهش وزن:
فلفل دلمه اي بسيار کم چربي و کالري است (حدود 1 گرم چربي و 29 کالري در هر فنجان) که آنها را به يک گزينه براي ميان وعده ايده آل يا يک مکمل عالي براي يک وعده غذايي اصلي تبديل مي کند. اين مقدار کم چربي کافي است تا ذخيره مناسبي براي مواد مغذي محلول در چربي فلفل دلمه اي فراهم کند. فلفل دلمه اي باعث کاهش وزن مي شود.
پوست زيبا:
فلفل دلمه اي حاوي مقدار زيادي ويتامين E است که به شما کمک مي کند تا پوست شاداب و جوان به نظر برسد و موها نيز قوي و سرزنده باشند.
کلسترول را کاهش مي دهد:
اگرچه فلفل دلمه اي حاوي کپسايسين کمتري نسبت به فلفل هاي ديگر است ، اما مقداري نيز دارند و اين خبر خوبي براي کساني است که کلسترول بالا دارند ، زيرا کپسايسين ماده مغذي است که سطح کلسترول بد را در سيستم شما کاهش مي دهد.
به کاهش درد کمک مي کند:
فلفل دلمه اي به چند روش درد مزمن را تسکين مي دهد. ويتامين C و ويتامين K که هر دو در فلفل دلمه اي يافت مي شوند ، داراي خواص ضد التهابي هستند که تورم را کاهش مي دهد و از پوکي استخوان محافظت مي کند. کپسايسين همچنين درد مزمن را تسکين مي دهد.
سلامتي قلب :
خواص ضد التهابي موجود در فلفل دلمه اي همچنين التهاب عروق را کاهش مي دهد. اين بدان معني است که فلفل دلمه اي به جلوگيري از بيماري هاي قلبي و ديابت کمک مي کند.
پيشگيري از کم خوني :
فلفل دلمه اي نه تنها منبع مناسبي از آهن است، بلکه از نظر ويتامين C فوق العاده غني است که باعث افزايش جذب آهن از روده مي شود.
در حقيقت، يک فلفل دلمه اي قرمز با اندازه متوسط ممکن است حاوي 169٪ RDI ويتامين C باشد. هنگامي که ميوه يا سبزيجات سرشار از ويتامين C مصرف مي کنيد ، جذب آهن در رژيم غذايي به ميزان قابل توجهي افزايش مي يابد. به همين دليل ، خوردن فلفل دلمه اي خام در کنار غذاهاي غني از آهن - مانند گوشت يا اسفناج - ممکن است به افزايش ذخاير آهن بدن کمک کرده و خطر کم خوني را کاهش دهد.